Hit enter after type your search item
img

Δούκισσα Νομικού: Τα MUST και τα DON’T για τοΑΠΟΛΥΤΟ ΣΩΜΑ!

/
/

Δούκισσα Νομικού: Τα MUST και τα DON’T για τοΑΠΟΛΥΤΟ ΣΩΜΑ! Η γυμναστική είναι για εμένα τρόπος ζωής και, όπως σας έχω ξαναγράψει, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα! Η αλήθεια πάντως είναι ότι περνάω από διάφορες φάσεις: Σε κάποιες περιόδους μου αρέσουν τα πιο απαιτητικά προγράμματα και θέλω να… λιώνω, ενώ σε άλλες φάσεις προτιμώ την πιο χαλαρή γυμναστική που απλώς με κάνει να νιώθω ότι είμαι σε φόρμα.Δούκισσα Νομικού: Τα MUST και τα DON'T για τοΑΠΟΛΥΤΟ ΣΩΜΑ!

Δούκισσα Νομικού: ‘Μάνα, μητέρα, μαμά… Αναμφισβήτητα η πιο γλυκιά λέξη του κόσμου…’

Όταν λοιπόν βρίσκομαι στην πρώτη φάση (ή όταν βρίσκομαι στη δεύτερη αλλά θέλω να κάψω τις θερμίδες της χθεσινοβραδινής πίτσας :p), βάζω κάτι από τα παρακάτω στην προπόνησή μου:

Climber: Προσθέτω 10 λεπτά μετά από το αερόβιό μου. Γυμνάζει ΟΛΟ το σώμα και είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις για περισσότερη ώρα.

Burpees: Αν δεν τα ξέρετε, τότε δεν ξέρετε τι σημαίνει να σου κόβεται η ανάσα με μία και μόνο άσκηση!

Σχοινάκι: Καίει πάρα πολλές θερμίδες και είναι τόσο ευχάριστο που το κάνω ακόμα και τις μέρες που δεν έχω διάθεση για έντονη προπόνηση. Αφού μάθετε να κάνετε σωστά σχοινάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα double unders, δηλαδή να περνάτε δύο φορές το σχοινάκι κάτω από τα πόδια σας σε κάθε αναπήδηση (εγώ ακόμα τα παλεύω!).

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος: Είναι πιο απαιτητικές από ό,τι οι ασκήσεις με τα όργανα και γι’ αυτό καίνε περισσότερες θερμίδες. Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι ιμάντες TRX.

Δούκισσα Νομικού: Τα MUST και τα DON'T για τοΑΠΟΛΥΤΟ ΣΩΜΑ!

Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς που έχει η Δούκισσα Νομικού για επιδερμίδα που λατρεύει ο σύζυγος της

Sprints: Κάνω μερικά στο τέλος της προπόνησής μου. 5 των 100 μέτρων, με όλη μου την ταχύτητα, αρκούν για να με βγάλουν knock out!

Κυκλική: Αντί να κάνω διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε σετ άσκησης, κάνω όλα τα πρώτα σετ των ασκήσεων του προγράμματός μου, χωρίς διάλειμμα, στη σειρά. Όταν ολοκληρώσω τον πρώτο κύκλο, κάνω 1 λεπτό διάλειμμα και συνεχίζω με τα δεύτερα σετ κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο, οι παλμοί μου μένουν συνεχώς ψηλά, και έτσι ιδρώνω και καίω θερμίδες σχεδόν σαν να έτρεχα στον διάδρομο!

Υ.Γ.: Προς θεού, δεν τα κάνω ΟΛΑ αυτά μαζί. Απλώς εντάσσω στην προπόνησή μου ένα ή περισσότερα από όσα σας έγραψα, για να την κάνω πιο

Η γυμναστική για μένα είναι πραγματικά τρόπος ζωής –όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Μου δίνει ενέργεια, με κάνει να νιώθω καλά με το σώμα και τον εαυτό μου, με κάνει να αισθάνομαι δυνατή και υγιής.

Έτσι, κατά καιρούς έχω δοκιμάσει διάφορα είδη γυμναστικής και έχω γνωρίσει μερικούς πολύ έμπειρους γυμναστές. Και από όλους ανεξαιρέτως έχω πάρει μερικά «μαθήματα». Να λοιπόν τα πιο σημαντικά λάθη που έκανα (και διόρθωσα χάρη στις συμβουλές τους):

ΣΩΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ!

1. Έκανα μια πολύ σκληρή αλλά λάθος για εμένα προπόνηση

Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη γυμναστικής σε όλους τους ανθρώπους. Έτσι, η γυμναστική με μπάρες και πολλά βάρη που σε κάποιες γυναίκες δημιουργεί μια φανταστική γράμμωση και ένα τέλειο και σφιχτό σώμα, σε άλλες γυναίκες μοιάζει να αφαιρεί θηλυκότητα δημιουργώντας πχ λίγο πιο μυώδη πόδια ή χέρια. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι ασκήσεις με βάρη δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση μια γυναίκα να μοιάζει με… body builder, αφού δεν υπάρχει η γενετική προδιάθεση για τόσο αυξημένη μυϊκή μάζα, αλλά, από την άλλη, μια γυναίκα με ήδη γεμάτα και μυώδη από τη φύση της πόδια είναι καλύτερο να ισορροπήσει την προπόνησή της επιλέγοντας γρήγορες κυκλικές προπονήσεις, περισσότερες ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή είδη γυμναστικής όπως η yoga και το pilates. Και φυσικά αερόβια άσκηση!

2. Δεν έδινα σημασία στην προθέρμανση και τις διατάσεις

Ειδικά το κομμάτι της προθέρμανσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Έπαθα κι έμαθα, δυστυχώς. Επίσης, μια καλή προθέρμανση με κάνει πάντα να ιδρώνω περισσότερο κατά τη διάρκεια του κυρίως προγράμματος. Και, τέλος, 5 λεπτά διατάσεων είναι απαραίτητα!

3. Έκανα μόνο ασκήσεις για πόδια και κοιλιά

Για αρκετά χρόνια, η γυμναστική μου ήταν σχεδόν κατά αποκλειστικότητα αερόβιο και μερικές ασκήσεις για τα πόδια (κυρίως προσαγωγοί, απαγωγοί και γλουτοί) ακολουθούμενες από άπειρα κλασικά ροκανίσματα. Νομίζω ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάνει κάποια στιγμή αυτό το λάθος! Όπως σου έγραψα και πρόσφατα, από τότε που ανακάλυψα πόσο καλό κάνουν στο σώμα μου ασκήσεις όπως τα push ups, δεν υπάρχει επιστροφή. Τα σφιχτά αλλά θηλυκά χέρια και η καλογυμνασμένη πλάτη είναι must το καλοκαίρι, κορίτσια! Όσον αφορά την κοιλιά, εδώ θα βρεις μερικές από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις κοιλιακών (που δεν είναι ροκανίσματα!) και εδώ θα με δεις να σου δείχνω την αγαπημένη μου άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς!

Δούκισσα Νομικού: Το συμβόλαιο της θα έχει διάρκεια 2 χρόνων με δυνατότητα επέκτασης ακόμη 1 χρόνου.

4. Έκανα μόνο αερόβιο μέτριας έντασης και μεγάλης διάρκειας

Πιστεύεις ότι ο μόνος τρόπος για να κάψεις λίπος είναι να κάνεις τουλάχιστον 40 λεπτά χαλαρό jogging; Το ίδιο πίστευα κι εγώ! Ναι, φυσικά και ισχύει ότι κάνοντας μέτριας έντασης αερόβια άσκηση καις λίπος, αλλά όπως έμαθα είναι εξίσου αποτελεσματικό να εναλλάσσω την ένταση στο αερόβιο κάνοντας σύντομες διαλειμματικές προπονήσεις, ή να ενσωματώνω αερόβια κομμάτια υψηλότερης έντασης στην προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσής μου. Πχ, κάνω ένα κύκλο από 4-5 ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης για όλο το σώμα και στη συνέχεια κάνω 3 λεπτά σχοινάκι. Συνεχίζω με τις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και επιστρέφω στο σχοινάκι κ.ο.κ. Οπότε, ανάλογα με τη διάθεσή μου τη συγκεκριμένη μέρα, επιλέγω ποιο αερόβιο μου ταιριάζει καλύτερα!

5. Πίστευα ότι, για να δω αποτελέσματα, πρέπει να γυμνάζομαι κάθε μέρα για περισσότερο από μία ώρα

Προσωπικά, έχω βρει τη χρυσή τομή στις τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Αν προλαβαίνω (ή αν πλησιάζει το καλοκαίρι :p) μπορεί να κάνω και μια τέταρτη, αλλά πολλές φορές μπορεί να πέσω και στις δύο. Επίσης, οι προπονήσεις μου είναι σύντομες (μπορεί να είναι και μόλις 30 λεπτά, αλλά συνήθως είναι γύρω στα 45-50 λεπτά) αλλά δυνατές. Επίσης, αν λόγω υποχρεώσεων χάσω 1-2 προπονήσεις, ξέρω ότι δεν πρόκειται να «βγω από το πρόγραμμα» ούτε να «χάσω τη φόρμα μου», όπως πίστευα. Όταν λοιπόν δεν έχω χρόνο ή όρεξη να γυμναστώ, απλώς δεν το κάνω!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :