Έχω φαγούρα στις μασχάλες: Πού οφείλεται ο ερεθισμός στις μασχάλες και φυσικές θεραπείες αντιμετώπισης

Έχω φαγούρα στις μασχάλες: Πού οφείλεται ο ερεθισμός στις μασχάλες και φυσικές θεραπείες αντιμετώπισης

Η φαγούρα στις μασχάλες είναι μία εκνευριστική και συνάμα ντροπιαστική κατάσταση, καθώς όλο το γαργαλητό και το αίσθημα του τσουξίματος και του καύσου σε κάνει να θέλεις να ξύνεσαι συνέχεια.

Δυστυχώς, η περιοχή της μασχάλης είναι επιρρεπής σε δερματολογικές παθήσεις, κυρίως επειδή αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό από αιμοφόρα αγγεία και ιδρωτοποιούς αδένες. Τα αιμοφόρα αγγεία κρατούν ζεστές τις μασχάλες σου και οι ιδρωτοποιοί αδένες εξασφαλίζουν ότι είναι τακτικά υγρές.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτή η περιοχή να είναι ιδανική για την ανάπτυξη καταστάσεων που προκαλούν φαγούρα. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η φαγούρα σε αυτή την περιοχή μπορεί να αποτελεί και προάγγελο κάποιων μεγαλύτερων προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος του στήθους, η ψωρίαση και γενικά ο καρκίνος.

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, καθώς οι πιο πιθανές αιτίες της φαγούρας είναι το ξύρισμα και οι λοιμώξεις (βακτηριακές, μυκητιασικές ή ιικές).

1. Ξύρισμα

Το ξύρισμα από μόνο του δε θα έπρεπε να ερεθίζει το δέρμα σου. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζεις κάποια ενόχληση μετά από μία με δύο ημέρες, αυτό μπορεί να οφείλεται στα «θαμπά» ξυραφάκια σου και στις λανθασμένες τεχνικές ξυρίσματος που χρησιμοποιείς. Το κακό ξύρισμα όχι μόνο σπάει και ερεθίζει την επιφάνεια του δέρματος, αλλά αυξάνει ακόμα την ευαισθησία των θυλάκων των τριχών. Όταν ξυρίζεις τις μασχάλες σου, μπορεί κατά λάθος να δημιουργήσεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτές οι τρίχες δηλαδή έχουν λυγίσει στο πλάι και μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα σου, εμφανίζοντας ένα κόκκινο σπυράκι που προκαλεί φαγούρα και εξανθήματα.

2.  Κακή υγιεινή

Αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες της φαγούρας. Όταν συνδυάζονται ο ιδρώτας με τη βρομιά, τότε δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Αυτό οδηγεί σε κνησμό στην περιοχή, ειδικά αν ιδρώνεις αρκετά. Τα συχνά ντους μπορούν να δώσουν τέλος στη φαγούρα. Επίσης, δοκίμασε να στεγνώνεις με αέρα το σώμα σου μετά το ντους αντί να χρησιμοποιείς πετσέτα.

3. Αλλεργιογόνα

Αρκετά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αλλεργιογόνα. Μερικές φορές, η μπανέλα του σουτιέν σου περιέχει υλικά όπως νικέλιο, καουτσούκ και λατέξ , τα οποία ερεθίζουν το δέρμα όταν έρχονται σε επαφή με αυτό. Κάποια συγκεκριμένα αλλεργιογόνα που υπάρχουν στα αποσμητικά μπορεί να προκαλέσουν επίσης έναν ελαφρύ ερεθισμό, καθώς μπορεί να φράξουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, να πυροδοτήσουν δερματικές αντιδράσεις και να ερεθίσουν το δέρμα.