Hit enter after type your search item

Έλενα Τσαγκρινού βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 16 Νοεμβρίου 1994 (28 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Σπουδές Μουσικό Σχολείο Παλλήνης
Ιδιότητα τραγουδιστής και μουσικός
Όργανα φωνή
Είδος τέχνης ποπ μουσική

Η Έλενα Τσαγκρινού (Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 1994) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Τον Μάιο του 2021, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, με το τραγούδι «El Diablo», καταλαμβάνοντας την 16η θέση. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη επιτυχία της τραγουδίστριας ήταν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τραγούδι κατάφερε να φτάσει στο Νο.9 παγκοσμίως στα chart του Spotify.

Έλενα Τσαγκρινού βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πρώτα Χρόνια
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης. Το 2009, συμμετείχε στην εκπομπή ταλέντων του ΑΝΤ1 Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Έχει μια αδελφή, την Βίλλυ (γενν. 1998).

Έλενα Τσαγκρινού βιογραφικό σήμερα Η προσωπική ζωή η ηλικία το ύψος η καταγωγή οι σπουδές και τα κιλά

Καριέρα
2013-2018: OtherView, Just The 2 Of Us, The Voice of Greece
Το καλοκαίρι του 2013, επιλέχθηκε σε οντισιόν από το συγκρότημα OtherView (μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας) για τη θέση της τραγουδίστριας[1] και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Feelgood Records. Στις 8 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο «What You Want», σε στίχους και μουσική των ίδιων με την Gabriella Ellis [2]. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησαν το δεύτερο κομμάτι τους, με τίτλο «Ο Γύρος Του Κόσμου», το οποίο ξεπέρασε σε προβολές το πρώτο[3]. Τους στίχους έγραψε ο Βασίλης Κουμεντάκος ενώ η μουσική ήταν επίσης δική του, με συμμετοχή του Δημήτρη Ίσαρη. Παράλληλα, την άνοιξη της ίδιας χρονιάς, η Έλενα συμμετείχε στο μουσικό show του MEGA, «Just The 2 Of Us» ως coach του Ιβάν Σβιτάιλο

Το 2015, κυκλοφόρησαν ως συγκρότημα τέσσερα νέα κομμάτια. Το «Δικαίωση» μαζί με τον Arva, το «Όλα Αυτά Που Νιώθω», το «In The Club Bi**h» και το «Σε Θέλω Τώρα». Η μουσική των τραγουδιών γράφτηκε κυρίως από τους ίδιους ενώ τους στίχους έγραψε ο Βασίλης Κουμεντάκος. Το 2016, κυκλοφόρησαν τα κομμάτια «Ξανά» και «Εμείς Μαζί». Το δεύτερο μάλιστα ήταν σε συνεργασία με τους Goin’ Through και αποτέλεσε soundtrack της ταινίας «The Bachelor».[5] Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν στα MadWalk μαζί με τη Josephine και τη Μαρία Κορινθίου. Τη σεζόν 2016-2017, ήταν παρουσιάστρια των backstage στο talent show του ΣΚΑΙ, The Voice of Greece ενώ σαν συγκρότημα πραγματοποίησαν live εμφανίσεις στο BOX Athens με τις Melisses και τη Josephine.

Το 2017, ως συγκρότημα, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη Feelgood Records και τη συνεργασία με την Panik Records. Κυκλοφόρησαν μάλιστα δύο κομμάτια με δικούς τους στίχους και μουσική: «Άστο Σε Μένα» και «Τώρα Ή Ποτέ», ενώ εμφανίστηκαν σε δύο βραβεία. Στα Mad Video Music Awards, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κάνε Με» σε remix με τον ράπερ Mike αλλά και τα κυπριακά Super Music Awards. Επίσης, συμμετείχαν στο MadWalk – The Fashion Music Project και στο MTN MadWalk Cyprus.

Τη σεζόν 2017-2018 εμφανίζονταν στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live μαζί με τη Josephine και ύστερα έκαναν κάποιες εμφανίσεις με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Club Vogue της Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά, συμμετείχαν στα MadWalk – The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας το «Havana» της Καμίλα Καμπέγιο μαζί με τη Θωμαή Απέργη. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς, η Τσαγκρινού ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τους OtherView, ύστερα από τη συμπλήρωση των πέντε ετών συνεργασίας, προκειμένου να ακολουθήσει σόλο καριέρα

Έλενα Τσαγκρινού, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου! Κοινό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ με Notes Live της Κύπρου

2018-σήμερα: Το ξεκίνημα της σόλο καριέρας
Μετά την αποχώρηση της από τους OtherView, ξεκίνησε τις προετοιμασίες του πρώτου της προσωπικού album, ενώ τον Ιούνιο του 2018, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας σε remix το κομμάτι του Πάνου Κιάμου «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» μαζί με τον Bo. Παράλληλα, ξεκίνησε εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Νίνο.

Έλενα Τσαγκρινού και ο Mike έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους

Την 1η Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή», το οποίο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και σε αγγλική εκδοχή, ως «Summer Romance». Τους στίχους έγραψε ο Νίκος Μωραΐτης ενώ τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το δεύτερο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Παράδεισος», σε στίχους & μουσική των Arcade. Στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε μαζί με τους Ηλία Βρεττό, Γιώργο Καρτελιά, Ελίνα Παπίλα, Bo, REC, OGE και τον ραδιοφωνικό σταθμό 104,8fm Χαλκίδας, το τραγούδι «Έλα την πρωτοχρονιά», με στόχο να ενισχύσουν οικονομικά την κιβωτό του κόσμου.

Τη χειμερινή σεζόν 2018-2019 έκανε live εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Κωνσταντίνο Αργυρό, Demy, 719 The Band, Andromache και Γιώργο Λιβάνη.

Τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχε στο MadWalk – The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας με τον Δάκη το κομμάτι «Τσάι Με Λεμόνι».

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το κομμάτι «Σαν Λάβα» με τον OGE.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της σόλο τραγούδι, με τίτλο «Λόγια» σε στίχους-μουσική Λεωνίδα Σώζου. Επίσης, τον ίδιο μήνα ξεκίνησε live εμφανίσεις στο BOX Athens με τους Melisses, Τάμτα & Matina Zara για τη σεζόν 2019-2020. Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο της σόλο τραγούδι με τίτλο «Amore» και μια συνεργασία με τον Mike, με τίτλο «Πάρε Με Αγκαλιά». Επίσης, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Posidonio Music Hall με τους Πάνο Κιάμο, Αναστάσιο Ράμμο και Τάνια Καρρά.

Στις 25 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με το τραγούδι «El Diablo».[7] Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2021 και η κυπριακή συμμετοχή κατέλαβε την 16η θέση, ανάμεσα σε 26 διαγωνιζόμενες χώρες.

Το φθινόπωρο του 2021, συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη στο ελληνικό Dancing with the Stars αλλά και στo MadWalk – The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας το νέο της τραγούδι, «Σαββατόβραδα» με την Ιωάννα Τούνη. Το 2022 κυκλοφόρησε τα τραγούδια “Επαφή” (με τον DJ Stephan), “Μύκονος Και Σαντορίνη” και “Πες”. Επίσης, συμμετείχε στα Mad Video Music Awards, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Nisi» με τους Κόνι Μεταξά, FY και MC Daddy.

Έλενα Τσαγκρινού: «Είναι πολύ δύσκολο να συνεργάζεσαι με τον σύντροφό σου»

“Φυσικά και σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα” δήλωσε η Έλενα Τσαγκρινού.

Η Έλενα Τσαγκρινού μίλησε στην κάμερα του Happy Day για την σχέση της με τον σύντροφό της, Dj Stephan.

tsagkrinou2601 682x384 1

«Το καινούργιο μου τραγούδι θα βγει 2 Φεβρουαρίου. Είναι πολύ δύσκολο να συνεργάζεσαι με τον σύντροφό σου, αλλά αν έχεις τη θέληση και πιστεύεις και έχεις αποτέλεσμα από τη δουλειά που κάνεις με τον άλλον και έχεις στην προσωπική σου ζωή ωραία σχέση, τότε προχωράει» είπε αρχικά η Έλενα Τσαγκρινού.

Σε ερώτηση για το εάν έχει δεχτεί πρόταση γάμου η Έλενα Τσαγκρινού απάντησε: «Φυσικά και σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα. Αν όλα πάνε καλά και είμαστε ευτυχισμένοι και γιατί όχι; Δεν βιάζομαι τόσο για την πρόταση γάμου, αλλά αν προκύψει και είναι όλα έτσι όπως τα θέλουμε και όμορφα, γιατί όχι;» απάντησε στην κάμερα του Alpha.

Δισκογραφία
Τραγούδια
Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία) Σημειώσεις
2014 “What You Want” Ως μέλος των OtherView
“Ο Γύρος Του Κόσμου”
2015 “Δικαίωση” (ft. Arva)
“Όλα Αυτά Που Νιώθω”
“In The Club Bi**h”
“Σε Θέλω Τώρα” (ft. NiVo)
2016 “Ξανά”
“Εμείς Μαζί” (ft. Goin Through)
2017 “Άστο Σε Μένα”
“Τώρα Ή Ποτέ”
2018 “Πάμε Απ’ Την Αρχή” Solo
“Summer Romance”
“Παράδεισος”
“Έλα Την Πρωτοχρονιά” (ft. SOK FM & Friends)

2019 “Σαν Λάβα” (ft. OGE)
“Λόγια”
2020 “Amore”
“Πάρε Με Αγκαλιά” (ft. Mike)
2021 “El Diablo” Eurovision Cyprus Entry
“Τελικά Η Ζωή Συνεχίζεται” (ft. Δημήτρης Ταταράκης)
“Σαββατόβραδα”
2022 “Επαφή” (ft. DJ Stephan)
“Μύκονος Και Σαντορίνη”
“Πες”

Φιλμογραφία
Music Videos
Έτος Τίτλος Σημειώσεις
2014 “What You Want” Ως μέλος των OtherView
“Ο Γύρος Του Κόσμου”
2015 “Όλα Αυτά Που Νιώθω”
“In The Club Bi**h”
2016 “Ξανά”
2017 “Τώρα Ή Ποτέ”
2018 “Πάμε Απ’ Την Αρχή” Solo

“Παράδεισος”
2019 “Λόγια”
2020 “Amore”
“Πάρε Με Αγκαλιά” (ft. Mike)
2021 “El Diablo” Eurovision Cyprus Entry
“Τελικά Η Ζωή Συνεχίζεται” (ft. Δημήτρης Ταταράκης)
2022 “Επαφή” (ft. DJ Stephan)
“Μύκονος Και Σαντορίνη”
“Πες”

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2009 Ελλάδα Έχεις Ταλέντο ΑΝΤ1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη
2014 Just The 2 Of Us MEGA Διαγωνιζόμενη – Coach
2016 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία
2016-2017 The Voice of Greece ΣΚΑΙ Συμπαρουσιάστρια
2017 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία
MTN MadWalk Cyprus MAD TV Ερμηνεία
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
Super Music Awards Cyprus MAD TV Ερμηνεία

Έλενα Τσαγκρινού, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου! Κοινό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ με Notes Live της Κύπρου

2018 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
My Style Rocks ΣΚΑΙ Guest – Ερμηνεία
2019 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
2020 MadWalk – The Fashion Music Project MEGA Ερμηνεία
K-Pop Stars MAD TV Παρουσιάστρια
2021 Eurovision Song Contest 2021 πολλά κανάλια Διαγωνιζόμενη – 16η θέση
Dancing with the Stars STAR Διαγωνιζόμενη
MadWalk – The Fashion Music Project MEGA Ερμηνεία
2022 Mad Video Music Awards MEGA Ερμηνεία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2016 The Bachelor Η Ίδια Guest εμφάνιση
Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό Στρουμφ-Ανθή φωνή στην ελληνική μεταγλώττιση

Έλενα Τσαγκρινού Νίκος Μακρόπουλος Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Κοινό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ με Notes Live της Κύπρου 2 scaled Έλενα Τσαγκρινού Νίκος Μακρόπουλος Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Κοινό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ με Notes Live της Κύπρου scaled Έλενα Τσαγκρινού Η Ελένη Φουρέιρα είναι star έβαλε ψηλά τον 653x393 1

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :