Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Ελένη Κρίτα βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
μητρική γλώσσα Ελένη Κρίτα (Ελληνικά)
Εθνικότητα Ελληνίδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσα Ελληνικά
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας

Όλα για τη ζωή μας – Καλεσμένοι η Δέσποινα Καμπούρη και η Ελένη Κρίτα

Ιδιότητα Ηθοποιός
Αξιοσημείωτο έργο Υπερμνησία
Η ζωή του Αττίκ
Μικρογραφίες
Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα
Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης
Στον ψυχίατρο
Στο Παρά 5
Safe Sex
Μαρία η άσχημη
Super Μπαμπάς
Γιούγκερμαν
Αληθινοί Έρωτες

Πάρης και Ελένη
Η Πολυκατοικία
Η γενιά των 592 ευρώ
Πίσω στο Σπίτι
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (1ος κύκλος)
Παρθένα Ζωή
Όσο Έχω Εσένα
Σπίτι Είναι

Ελένη Κρίτα: Η εξομολόγηση για την απώλεια του συντρόφου της Μίμη Χρυσομάλλη

Αγγελική
Ζακέτα να Πάρεις
Συμπέθεροι Απ’ τα Τίρανα
Περίοδος ακμής 1984-σήμερα
Οικογένεια
Σύζυγος Γιώργος Εμιρζάς
Σύντροφος Μίμης Χρυσομάλλης (1986-2004)

Η Ελένη Κρίτα είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Βιογραφικό
Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1984 στη σειρά “Ένας συγγραφέας ζητάει πρόσωπα”. Ακολούθησαν κι άλλες τηλεοπτικές παραγωγές τη δεκαετία του 1980 στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των οποίων: “Υπερμνησία” το 1984, “Η ζωή του Αττίκ” το 1985 και “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα” το 1987. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές της συμμετοχές την περίοδο αυτή έλαβε μέρος και σε 10 βιντεοταινίες άλλοτε με πρωταγωνιστικούς και άλλοτε με μικρότερους ρόλους.

Ελένη Κρίτα βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ελένη Κρίτα βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Έγινε ευρύτερα γνωστή το 2005 με τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Στο Παρά Πέντε στο ρόλο της Μαριλένας Δορκοφίκη. Η σειρά θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες της ελληνικής τηλεόρασης σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.[1] Μετά τη συμμετοχή της στο “Παρά Πέντε” ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορες σειρές όπως “Safe Sex TV Stories”, “Απόστολος και Μόνος”, “Super Μπαμπάς”, “Γιούγκερμαν” και “Αληθινοί Έρωτες”.

Ελένη Κρίτα: «Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν το άλλο μου μισό.Ακόμα αισθάνομαι την παρουσία του»

Από το 2008 μέχρι το 2010 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά “Η Πολυκατοικία” με την συμμετοχή της να ξεκινά στα μέσα του πρώτου κύκλου και να ολοκληρώνεται λίγο πριν το τέλος του δεύτερου. Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή κωμική σειρά “Όσο Έχω Εσένα”. Τέλος, το 2021, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια 91-95 στην δραματική σειρά του Alpha, Αγγελική

Συγκινεί η Ελένη Κρίτα: «Υποκαθιστώ τη μαμά για την εγγονή μου»

“Νομίζω ότι σε καμια ηλικία οι γονείς δεν καλύπτονται” δήλωσε η Ελένη Κρίτα.

Στην εκπομπή Όλα Γκουντ και στην Μαρία Βλάχου έδωσε συνέντευξη η Ελένη Κρίτα. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις απώλειες της ζωής της αλλά και για το γεγονός πως μεγαλώνει το εγγόνι της, αφού η μητέρα του έχει φύγει από τη ζωή.

«Οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν είχα απώλειες. Όταν είσαι πιο νέος έχεις περισσότερες δυνάμεις ανασύνταξης κι επούλωσης. Μετά ο πρώτος άντρας μου με τον οποίο είχαμε χωρίσει αλλά ήμασταν αγαπημένοι. Βέβαια είχα και τον Μίμη Χρυσομάλλη στη ζωή μου, που ήταν ένα πολύ σημαντικό στήριγμα αυτό. Ήμασταν 19 χρόνια μαζί. Δεν παντρευτήκαμε και νομίζω αυτό μας κράτησε μαζί γιατί ο καθένας ήταν ελεύθερος να φύγει» είπε η Ελένη Κρίτα.

Ελένη Κρίτα:«Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν το άλλο μου μισό.Ακόμα αισθάνομαι την παρουσία του»

«Το κενό δεν καλύπτεται σε τέτοιες ηλικίες. Νομίζω ότι σε καμια ηλικία οι γονείς δεν καλύπτονται. Υποκαθιστώ κάπως τη μαμά κι ο μπαμπάς δόξα τω Θεώ είναι εδώ. Υπάρχει άγχος αλλά είμαι κι εγώ πιο ψύχραιμη τώρα.» πρόσθεσε η Ελένη Κρίτα.

Ελένη Κρίτα βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ελένη Κρίτα βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1984 Ένας συγγραφέας ζητάει πρόσωπα ΕΡΤ Βασικό Καστ
Υπερμνησία ΕΡΤ2 Ειρήνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1985-1986 Η ζωή του Αττίκ Γαλλίδα Βασικό Καστ
1986 Μικρογραφίες ΕΡΤ γραμματέας Επεισόδιο: “Η διπλωματούχος του πιάνου”
Επεισόδιο: “Κουφόβραση”
1987 Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα ΕΡΤ2 Πόπη Βασικό Καστ
Η επιστροφή του σκιάχτρου ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Απόδραση Βασικό Καστ

1989 Το συνεργείο ΕΤ1
1990-1991 Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης ΕΤ2 Κλάρα Βασικό Καστ
1991 Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1992 Μια γυναίκα από το παρελθόν ANT1
1992-1993 Στον ψυχίατρο Σύζυγος γιατρού Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Το τελευταίο αντίο MEGA
1998-1999 Σαν αδερφές ΕΤ1 Βασικό Καστ
2003 Λίστα γάμου ΝΕΤ
2005-2007 Στο Παρά Πέντε MEGA Μαριλένα Δορκοφίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Απόστολος και μόνος ΝΕΤ

Safe Sex TV Stories MEGA Έλενα Επεισόδιο: “Η γραβάτα”
2007 Μαρία η άσχημη μητέρα Λίλιαν 3 επεισόδια
Safe Sex TV Stories Επεισόδιο: “Πρακτορείο Άδωνις”
2007-2008 Super Μπαμπάς ANT1 Καίτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Γιούγκερμαν Φρόσω Σκλαβογιάννη Guest Εμφάνιση – Επεισόδια 6,12,13
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Νένα Επεισόδιο: “Επικίνδυνος έρωτας”
2008-2009 Πάρης και Ελένη ANT1 Κατερίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2010 Η Πολυκατοικία MEGA Λίτσα Μπαλαφούτη Βασικό Καστ

2011 Η γενιά των 592 ευρώ καλεσμένη εκδήλωσης Επεισόδιο: “Έργο τέχνης”
2012 Πίσω στο Σπίτι Βάσω Επεισόδιο: “Εισοδηματίας με μηδενικό εισόδημα”
2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Μαίρη 1 επεισόδιο
2018 Παρθένα Ζωή ANT1 μητέρα Άρη και Παύλου Guest Εμφάνιση
2018-2019 Όσο Έχω Εσένα ΣΚΑΪ Άντζελα Ρήγα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019 Σπίτι Είναι ALPHA Γεωργία Μαρασλή 2 επεισόδια
2021 Αγγελική Ασπασία Χατζόγλου 5 επεισόδια
Ζακέτα Να Πάρεις ΕΡΤ1 Βέτα 1 επεισόδιο
Συμπέθεροι από τα Τίρανα MEGA Βασικό Καστ

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος
1987 Made in Greece παρουσιάστρια εκπομπής
1988 Ισόβια Αμαλία
2006 Απόστολος και μόνος Ζαφειρία
2008 Αυστηρώς κατάλληλο παρουσιάστρια ειδήσεων
2011 Το έτερον ήμισυ Κική

Βιντεοταινίες
Έτος Τίτλος Ρόλος
1984 Μια Ρένα χωρίς φρένα
1986 Μάρθα: Το χρονικό ενός βιασμού Τζένη

Οι γυναίκες μου τρελάθηκαν
1987 Μας κούφανες όλους γιατί; Μαρίνα
1988 Άσωτοι υιοί
Εκείνη η γυναίκα…
Πράσινες μασέλες
1989 Επικίνδυνος έρωτας: Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Απρίλη Λένα
Ολέθριος έρωτας Αννίτα
Ρεπορτάζ αγάπης Βίρνα

Θέατρο
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
Σγαναρέλος Το θέατρο της Δευτέρας
Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός
1986 Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών Θάλεια Το θέατρο της Δευτέρας
1987 Γελάς… Ελλάς… Αγελάς! Καλοκαίρι
1987-88 Ένα κουτό κορίτσι Λίντα
1988 Βάσσα Ζελέζνοβα Ναταλία Το θέατρο της Δευτέρας
1990 Φον Δημητράκης Φωφώ Το θέατρο της Δευτέρας
1992-93 Οι γαμπροί της Ευτυχίας
1996-97 Τα καλύτερά μας χρόνια
2002 Μια κωμωδία Καλοκαίρι
2005 Ερωφίλη Χορός Κορασίδων – Δαιμόνων Καλοκαίρι
2007 Τα σκουπίδια χήρα Μπόγκου / Σάντα Ζουμπουλιά η Απαλλάχτρια Καλοκαίρι
2007-08 Φούστα – μπλούζα Φανή
2008-09 Blood Brothers

2009-10 Σεσουάρ για δολοφόνους Άντα 2 σεζόν
2010 Ο Αρχοντοχωριάτης Καλοκαίρι
2011-12 Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ μητέρα της Άννας
2012-13 Μια τρελή, τρελή σαραντάρα Αιμιλία Καρακονταξή το γένος Σαλβέρη
2013-16 Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε κα Πρεβό 3 σεζόν
2014 Τίμων ο Αθηναίος Φλαβία
2016-17 Κυμβελίνος Βασίλισσα
2017-18 Λυσσασμένη γάτα Big Mamma
2018-19 Η Κούλα του Βαγγέλη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής Ευγενική συμμετοχή
2019-20 Φάλτσο σοπράνο
2020 Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του! Αντικατάσταση
2020-21 Ξυπόλυτοι στο πάρκο Ίθελ Μπανκς

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :