Hit enter after type your search item

Έλληνας γιατρός στη Βρετανία μιλά για τη διαχείριση του κορονοϊού

/
/
img

Ο Γιώργος Σακελλίων είναι αναισθησιολόγος στο Colchester του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχοντας, εκτός από τον Όρκο του Ιπποκράτη, φέρει μαζί του στη Βρετανία την Ελληνική κουλτούρα, έχει επίγνωση και μπορεί να δει από μια απόσταση την εκεί πραγματικότητα. Τα παρακάτω λόγια είναι οι προσωπικές του σκέψεις για την πανδημία του κορονοϊού και τη διαχείριση της κατάστασης που φαίνεται πως επιλέγει η Μεγάλη Βρετανία. Μια διαφορετική ματιά από έναν άνθρωπο που ζει την κατάσταση “από μέσα”.

Έλληνας γιατρός στη Βρετανία μιλά για τη διαχείριση του κορονοϊού

“Από την πρώτη μέρα που ήρθα να δουλέψω ως ιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθα αντιμέτωπος με τη λογική του “evidence based medicine“. Ίσως κάτι ξένο για όσους ερχόμαστε από άλλες χώρες, όπου η άσκηση της ιατρικής έχει να κάνει με ένα συνδυασμό επιστήμης, συνηθειών, κοινωνικών πιέσεων και κοσμοθεωρητικών αντιλήψεων. Πρώτη εμπειρία, τη δεύτερη μέρα κιόλας στη δουλειά, 85χρόνος καρδιοπαθής, με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, φτάνει στα εξωτερικά ιατρεία με οξύτατη αναπνευστική ανεπάρκεια. Γεμάτος πάθος ετοιμάζομαι να τον διασωληνώσω, (όπως αυτόματα θα έκανα στην Ελλάδα) όταν ο συνάδελφος από τα εξωτερικά ιατρεία με ρωτάει “μετά τι θα τον κάνεις; Θα τον πάρεις σπίτι; Είναι προφανές ότι δεν πληροί τα κριτήρια για νοσηλεία στη ΜΕΘ!”

Παράλληλα καταρρίπτονταν κι άλλες ιδέες ή συμπεριφορές, όπως η χρήση της άσπρης ποδιάς, η χρήση μάσκας στα μη ορθοπεδικά χειρουργεία και μερικά ακόμα.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη του ιού και τις αντιδράσεις των κρατών στην εξάπλωση της πανδημίας. Από χθες, φαίνεται να υπάρχει μια συνολική προσέγγιση από όλες τις χώρες του πλανήτη και μια διαφορετική από το ΗΒ. Κάθισα προβληματισμένος όλο το βράδυ να παρακολούθησα στην τηλεόραση συζητήσεις μεταξύ των πιο κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου σχετικά με το θέμα και κυρίως την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων. Εισαγωγικά να πω, πως εντυπωσιάστηκα (δεν ξέρω πως είναι οι αντίστοιχες επιτροπές στις άλλες χώρες) με τη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ΗΒ: πέρα από λοιμωξιολόγους συμμετέχουν γιατροί και άλλων ειδικοτήτων (επείγουσας ιατρικής και εντατικολογίας), κοινωνιολόγοι με αντικείμενο τις μεταβολές συμπεριφοράς, στατιστικολόγοι της υγείας που εκπονούν μοντέλα και αρκετοί ακόμα.

Συγκράτησα λοιπόν σε σχέση με το κλείσιμο των σχολείων τα εξής…

Διάβασε περισσότερα στο capital.gr/health

0 0 vote
Article Rating
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
24 Μαρτίου 2020 18:47

1)Από τους 236 που ήρθαν προχτές από Ισπανία και τους μαντρωσαν σε ξενοδοχείο οι 21 βγήκαν θετικοί. Βέβαια μόλις είχαν φτάσει κάποιοι πουλούσαν τσαμπουκα λέγοντας ότι καλύτερα θα ήταν να είχαν μείνει στην Ισπανία. Σήμερα 21 οικογένειες θα ήταν θετικές
2) σήμερα τσακωσαν 8 άτομα που έπρεπε να είναι στο σπίτι κι επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ . Άλλοι 8 μακακες ανάμεσα μας
3) αύριο θα ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα είπε ο Χαρδαλιάς. Ε,ναι,όταν κάποιος στέλνει sms για σούπερ μάρκετ και 8 ώρες μετά είναι ακόμα έξω,περαστικά και σε μας τους υπόλοιπους που τηρούμε τα μέτρα
4) δωρεάν κανάλι history Cosmote στο youtube, ereading.nlg.gr εθνική βιβλιοθήκη για ον λαιν διάβασμα ηλεκτρονικών βιβλίων, openbooks άλλη λίστα με δωρεάν e-books και βέβαια freegossip για τον ,πολύ, ελεύθερο χρόνο

Claudia Klein
Claudia Klein
24 Μαρτίου 2020 17:55

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 – μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; – Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

εκπομπή Μανεση
εκπομπή Μανεση
21 Μαρτίου 2020 21:04

Ελληνάρας λογιστης βγαινει σε ζωντανη σύνδεση για να πει την πρόφαση ότι ταξιδεψε στο Αγκιστρι για να επιτηρήσει ότι τα παππούδια δε θα αφήσουν Αγκιστρι για να έρθουν Αθηνα!!! Κ γιατί βρε ταλαμα δεν πήγες μονος σου να δεις να τους μιλήσεις; Τηλέφωνα δεν έχετε; Πήρες όλη την οικογένεια για να παρκάρεις τα παιδιά κ να κανεις διακοπούλες. Κ δε σου φτανει που είσαι εγωιστης θέλεις να βγεις σε Ζωντανη σύνδεση. Κ έχεις και τη γυναίκα γιατρο που ήταν αμιλητη, την έχεις απενεργοποιημένη Ελληνάρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Γαλλία και Ισπανία
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Γαλλία και Ισπανία
21 Μαρτίου 2020 20:41

Εκεί, η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις και ο πολίτης φέρει μια υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να του ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από τους αστυνομικούς που περιπολούν:
• Για εργασία που αποδεικνύεται (με βεβαιώσεις) ότι δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι
• Για αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων – Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ο ηλικιακός και χρονικός περιορισμός , όπως πράττει η Βουλγαρία. Δηλαδή, οι ηλικίες 60 και πάνω να επιτρέπεται η επισκεψη σε σουπερ μαρκετ κλπ μεταξύ 8:30 με 10:30.
• Για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο
• Για ατομική άσκηση μικρής διάρκειας
• Για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του
• Εφόσον δουλεύει σε κάποιον τομέα που εργάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στις λοιπές περιπτώσεις, ΠΡΟΣΤΙΜΑ…

This div height required for enabling the sticky sidebar
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :