Έτσι διατηρείται στα 55 κιλά – Η μυστική δίαιτα της Τζένης Μπαλατσινού

Έτσι διατηρείται στα 55 κιλά – Η μυστική δίαιτα της Τζένης Μπαλατσινού

Έτσι διατηρείται στα 55 κιλά – Η μυστική δίαιτα της Τζένης Μπαλατσινού Το καλλίγραμμο κορμί της είναι αποτέλεσμα γυμναστικής αλλά και καλής διατροφής. Η Τζένη Μπαλατσινού τρέχει κάθε πρωί πέντε χιλιόμετρα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα κάνει TRX. Όσο για το φαγητό της;

Ω! ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟ! Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ JUNIOR! H ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΟ!

Καταναλώνει λευκό κρέας, ψάρια, σαλάτες, όσπρια και πολλά φρέσκα φρούτα ενδιάμεσα των γευμάτων. Μάλιστα, στο site της, προτείνει μια δίαιτα-express για 7 μέρες που ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στην γρήγορη απώλεια βάρους.

Τζένη Μπαλατσινού: Φωτογραφίζει για πρώτη φορά τον νεογέννητο γιο της

Πρωινό
Καφές ή τσάι με γλυκαντική ουσία (προαιρετικά)
1/2 γκρέιπφρουτ
2 κ.σ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά ή 1 αυγό βραστό ή 1/2 κεσεδάκι τυρί cottage
1 φρυγανιά ολικής

Δεκατιανό
1 μέτριο φρούτο

Μεσημεριανό
80 γρ. λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο, ντομάτες)
90 γρ. ψάρια βραστά ή 90 γρ. μοσχάρι ή 100 γρ. στήθος κοτόπουλο ή 90 γρ. ψαρονέφρι ή 1 μεγάλο αυγό βραστό
1 φέτα ψωμί ή 1 μικρή πατάτα βραστή

Απογευματινό
1 μέτριο φρούτο

Βραδινό
1 φλιτζ. τσαγ. τόνο σε νερό ή 60 γρ. κοτόπουλο ή 1 γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή 2 φρούτα εποχής
1/2 φλιτζ. τσαγ. καρότα ή 1 φλιτζ. τσαγ. μπρόκολο ή 1 φλιτζ. τσαγ. κουνουπίδι
2 φρυγανιές ολικής

* Την έβδομη μέρα κατανάλωσε 4 φρούτα με 2 γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά (γάλα, γιαούρτι) και 2 πράσινες σαλάτες με 2 κ.σ. λάδι.

Συμβουλές
Μην χρησιμοποιήσεις λάδι(εκτός της 7ης μέρας)
Πιες 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα
Απόφυγε το αλκοόλ διότι θα πάρεις περιττές θερμίδες
Μη βάζεις αλάτι στο φαγητό, γιατί κάνει κατακρατήσεις υγρών και δημιουργεί φουσκώματα
Μην εφαρμόσεις κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείς τον διατροφολόγο ή τον γιατρό σου

Previous ArticleNext Article

Κάποιοι γερνούν πρόωρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί να διορθωθεί!


Νέα μελέτη αναλύει περιβαλλοντικούς παράγοντες που αναδεικνύονται καταλυτικοί στην πρόωρη γήρανση του ανθρώπινου και πώς μπορούν να αναστραφούνΗ πρόωρη βιολογική γήρανση σχετίζεται με την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της πρώιμης παιδικής ηλικίας, καθώς και με την έκθεση σε καπνό (αιθάλη) σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά είναι τα συμπεράσματα ανάλυσης από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal) που δημοσιεύθηκε στο Environment International και είναι η πρώτη που αξιολογεί τους συσχετισμούς ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών εκθέσεων νωρίς στη ζωή και την επιγενετική ηλικία στα παιδιά.
Η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της πρώιμης παιδική ηλικίας μπορεί να τροποποιήσει σημαντικά -και κάποιες φορές αμετάκλητα- τον μεταβολισμό και τη φυσιολογία του οργανισμού, προσδιορίζοντας έτσι την κατάσταση της υγείας αργότερα στη ζωή. Μπορεί, επίσης, να επιταχύνει τη διαδικασία της βιολογικής γήρανσης, η οποία έχει σχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο μεταβολικών, καρδιαγγειακών ή νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Σε κυτταρικό επίπεδο, η γήρανση είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά νωρίς στη ζωή και μπορεί να μετρηθεί μέσω των επιγενετικών ρολογιών. Τα επιγενετικά ρολόγια χρησιμοποιούν τα επίπεδα μεθυλίωσης του DNA σε ορισμένα σημεία του γονιδιώματος για να συνάγουν τη βιολογική γήρανση του ατόμου.
«Το επιγενετικό ρολόι μάς επιτρέπει να αξιολογήσουμε αν η βιολογική ηλικία ενός ατόμου είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από τη χρονολογική», εξηγεί η Mariona Bustamante, ερευνήτρια στο ISGlobal και συγγραφέας της μελέτης. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ένα συσχετισμό ανάμεσα στην επιτάχυνση της επιγενετικής γήρανσης και ορισμένων περιβαλλοντικών παραγόντων, οι περισσότερες από αυτέςς, όμως, είχαν διεξαχθεί σε ενήλικες και επικεντρώνονταν σε μεμονωμένες εκθέσεις. Στην παρούσα μελέτη, η επιστημονική ομάδα διερεύνησε για πρώτη φορά τον συσχετισμό ανάμεσα στην πρώιμη έκθεση (83 προγεννητικές εκθέσεις και 103 κατά την πρώιμη παιδική ηλικία) και την επιγενετική ηλικία 1.173 παιδιών ηλικία 6-11 ετών.
Αφού επέλεξαν το κατάλληλο επιγενετικό ρολόι για τη μελέτη και προσάρμοσαν τα δεδομένα σε διάφορους παράγοντες, οι ερευνητές βρήκαν ότι η έκθεση της μητέρας στον καπνό του τσιγάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετιζόταν με επιτάχυνση της επιγενετικής γήρανσης. Όσον αφορά στην έκθεση μετά τον τοκετό, η ανάλυση ανέδειξε δύο: το κάπνισμα των γονέων και τα επίπεδα αιθάλης στον εσωτερικό χώρο. Η αιθάλη προκύπτει από την ατελή καύση των καυσίμων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι δύο άλλες μεταβλητές σχετίστηκαν με την επιβράδυνση της βιολογικής γήρανσης: το φυτοφάρμακο DMDTP και ο οργανικός ρύπος πολυχλωριωμένο διφαινύλιο-138. «Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εξηγήσουμε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά το πρώτο μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ενώ το δεύτερο θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη σχέση του με τον δείκτη μάζας σώματος», αναφέρει η Paula de Prado-Bert, πρώτη συγγραφέας της μελέτης.
«Ο συσχετισμός ανάμεσα στην επιτάχυνση της επιγενετικής ηλικίας και την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της πρώιμης παιδικής ηλικίας εναρμονίζεται με προηγούμενα αποτελέσματα που προέκυψαν στον ενήλικο πληθυσμό», καταλήγει η Δρ. Bustamante. Οι επιγενετικές τροποποιήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν μονοπάτια που εμπλέκονται στη φλεγμονή, την αποβολή τοξινών και τον κυτταρικό κύκλο, με επακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία.
Γεγονός είναι, πάντως, πως οι συσχετισμοί αυτοί δεν αποδεικνύουν αιτιότητα, αλλά αυτή και μελλοντικές μελέτες για την έκθεση τα πρώτα χρόνια της ζωής θα βοηθήσουν ώστε οι πολιτικές υγείας να μειώσουν ορισμένες περιβαλλοντικές παραμέτρους και να προωθήσουν την «υγιή γήρανση» από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής.

https://freegossip.gr/

Καρκίνος του Προστάτη: Το ανησυχητικό σύμπτωμα – Κινδυνεύετε όντως να νοσήσετε;


Η διόγκωση του προστάτη αποτελεί μια συνθήκη που θα έπρεπε να σας ανησυχήσει; Διαβάστε τι απαντούν οι ερευνητές
Με τον καρκίνο του προστάτη να είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος καρκίνου στους άντρες, δεν αποτελεί έκπληξη η αυξημένη ανησυχία τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα από μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Prostate, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη δεν αποτελεί ανησυχητική ένδειξη, τουναντίον, μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.
«Τα ευρήματα προηγούμενων μελετών υποστήριζαν ότι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, δεδομένης της κοινής κινητήριας δύναμης τους, όπως η γενετική, οι ορμόνες και η φλεγμονή. Η μελέτη μας όμως θα πρέπει να καθησυχάσει τους άντρες, καθώς η υπερπλασία μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές του καρκίνου του προστάτη» τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Δρ. Kiran Nandalur, αντιπρόεδρος διαγνωστικής ακτινολογίας και μοριακής απεικόνισης στο νοσοκομείο Beaumont στο Royal Oak.
Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι αρκετά κοινή στους μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες και προκαλεί διάφορες επιπλοκές όπως συχνοούρια, ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, ή μικρότερη ροή ούρων. Αυτό συμβαίνει διότι το κεντρικό μέρος του προστάτη διογκώνεται και εμποδίζει τα ούρα να απελευθερωθούν από την ουρήθρα.
«Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό μειώνει τις πιθανότητες όχι μόνο για μια εστία καρκίνου, αλλά και για εκδηλώσεις του καρκίνου σε περισσότερες από μία περιοχές. Με βάση τα ευρήματά μας, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη έχει τη δυνατότητα να παράγει μηχανική πίεση σε όλο τον αδένα, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου και μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη αντίστοιχα» σημειώνει ο Δρ. Nandalur.
Τα αποτελέσματα της έρευνας και η συμβολή των φαρμακευτικών αγωγών
Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε στοιχεία από 405 άντρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη αναζητώντας στοιχεία που υποδηλώνουν καρκίνο του προστάτη σε μαγνητικές τομογραφίες. Διαπίστωσαν ότι όσο το μέγεθος του προστάτη αυξανόταν, τόσο και μειωνόταν ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε κυβικό εκατοστό αύξησης του όγκου του προστάτη, ο κίνδυνος μειωνόταν κατά περίπου 3%.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Nandalur «Το μέγεθος του κεντρικού αδένα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση του κινδύνου για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Προς το παρόν, οι ασθενείς κατηγοριοποιούνται ως ασθενείς χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η συμβολή των κεντρικών αδένων. Μελλοντικά όμως, ο βαθμός της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη όπως μετριέται στην μαγνητική τομογραφία του προστάτη θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στον προσδιορισμό της πρόγνωσης και της πορείας της θεραπείας».
Υπάρχουν φάρμακα που ρυθμίζουν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη όπως οι αναστολείς 5-άλφα-ρεδουκτάσης-συμπεριλαμβανομένης της φιναστερίδης, που όμως σύμφωνα με τον Nandalur διαπιστώθηκε ότι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα: «Τα στοιχεία μας αναδεικνύουν ότι  η μείωση του μεγέθους του προστάτη με αυτά τα φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πίεση σε όλο τον αδένα και πιθανώς να επιτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου. Αν και η χρήση των αγωγών αυτών φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη, θα πρέπει να συνταγογραφείται με προσοχή».
H αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων
Από την άλλη, ο Δρ. Anthony D’Amico, καθηγητής Ογκολογίας – Ακτινοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη κρατά μια επιφύλαξη για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς επισημαίνει ότι η καλοήθη υπερπλασία του προστάτη μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση του καρκίνου στη βιοψία.
Ωστόσο, ίσως υπάρχει και μια βιολογική εξήγηση πίσω από αυτά τα θετικά ευρήματα σύμφωνα με τον ίδιο: «Εάν εμφανίζετε μεγάλη καλοήθη υπερπλασία του προστάτη που ανταγωνίζεται τον καρκίνο του προστάτη ως παράγοντα ανάπτυξης, ίσως ο καρκίνος του προστάτη να έχει μειονέκτημα στην ανάπτυξη του. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια υπόθεση που όμως δεν έχει αποδειχθεί». 
Ο ίδιος συστήνει στους άντρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, για πιο έγκυρα αποτελέσματα, να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία αλλά και να πραγματοποιήσουν μια βιοψία για να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα καρκίνου.

https://freegossip.gr/