Hit enter after type your search item

Euroleague: Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού ευνοεί τον Ολυμπιακό | Ειδησεις

/
/
img

Πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε την βόμβα μεταγατόνων με την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό. Αυτό επισκίασε κάτι άλλο πολύ σημαντικό που είπε στην συνέντευξη Τύπου. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έδειξε… Τσαμπιονς Λιγκ για την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι η διοργάνωση που έρχεται και αν αποφάσιζε εκείνος θα πήγαινε στην διοργάνωση της FIBA. Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η πράσινη ΚΑΕ ζήτησε από την Ευρωλίγκα να αποχωρήσει.

Συγκεκριμένα η επιστολή ανέφερε:Κύριε Bertomeu, Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας. Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό».

Κερδίζει ο Ολυμπιακός αν φύγει ο Παναθηναϊκός

Περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα λάβει ο Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα και το market pool εάν αποχωρήσει τελικά ο Παναθηναϊκός. Σχετικό δημοσίευμα της LiveSport αναφέρει ότι οι ερυθρόλευκοι εκτιμάται ότι θα πάρουν περίπου 1,5 εκατομμύριο περισσότερο απ’ ό,τι φέτος. Από την αποχώρηση του Παναθηναϊκού θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μια μείωση στην αξία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αυτή εκτιμάται να αγγίξει το 25% και να μειώσει τα 11 εκατομμύρια που ήταν τα έσοδα, στα 8.250.000. Βάσει του καταστατικού της Ευρωλίγκας το 52% πηγαίνει στη διοργανώτρια Αρχή και το 48% στις ομάδες. Το 48% αντιστοιχεί σε περίπου 4 εκατομμύρια, ενώ φέτος οι Πειραιώτες έλαβαν περίπου 2,5 εκατομμύρια. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως τα νούμερα για τα έσοδα δεν αποκλείεται να είναι διαφορετικά.

Δεν θα πρέπει θα θεωρηθεί περίεργο εάν το ποσοστό μείωσης των εσόδων στα τηλεοπτικά να είναι μεγαλύτερο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον κορωνοϊό με τα προβλήματα που έχει επιφέρει στην οικονομία. Έτσι για παράδειγμα η NOVA μπορεί να προτείνει μείωση στα έσοδα πολύ μεγαλύτερη του 25% που αναφέρεται παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :