Hit enter after type your search item

Εύα Καϊλή! Βιογραφικό με συλλήψεις, Προφυλακισμό, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Βρυξελλών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τονίζει ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ.

Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Εύα Καϊλή! Βιογραφικό με συλλήψεις, Προφυλακισμό, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά
Εύα Καϊλή! Βιογραφικό με συλλήψεις, Προφυλακισμό, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά

Ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες τόνιζαν νωρίτερα στη «Ναυτεμπορική» ότι «παρά το τεκμήριο της αθωότητας που υπάρχει για την Εύα Καϊλή και τους άλλους συλληφθέντες, είναι πολύ βαριές οι κατηγορίες ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να δημιουργήσουν μια θετική ατμόσφαιρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και να πιστοποιήσουν ότι το Εμιράτο έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο εργατικό δίκαιο και στην αντιμετώπιση των φιλοξενούμενων εργαζομένων. Και το χειρότερο, να λέγεται ότι έπαιξαν ρόλο για να επηρεάσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στην Ευρωβουλή».

Οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές σημείωσαν μάλιστα με έμφαση πως «το παράδοξο είναι ότι στο σκάνδαλο λέγεται ότι εμπλέκονται και ΜΚΟ που κάνουν εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα αυτά συνιστούν ένα είδος μαφιόζικης δράσης» ανέφεραν.

Εύα Καϊλή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Εύα Καϊλή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Εύα Καϊλή (γενν. Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 1978) είναι Ελληνίδα ευρωβουλευτής, πρώην βουλευτής, αρχιτέκτων μηχανικός, διεθνολόγος και δημοσιογράφος.[1]

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και στο εργαστήρι δημοσιογραφίας.[2] Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.[3] Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

ΩΠΑ! Τι κάνει η Έυα Καιλή με τον Μάνο Γαβρά στην Κρήτη;

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη.[4] Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2013 – 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών.[3]

Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη (S&D)[1] με 122.054 ψήφους. Σήμερα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, είναι εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D.

Εύα Καιλή: “Προστατέψτε με. Κινδυνεύει η ζωή μου!”

Είναι ιδρύτρια του Future Forum, το Φόρουμ για το Μέλλον. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.[1]

Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών.

Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.

Εύα Καϊλή – «Και σε ποια δεν έχει συμβεί κακοποιητική συμπεριφορά;»

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή της ως αντιπροέδρου του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, η 43χρονη πολιτικός Εύα Καϊλή, δίνει την πρώτη της συνέντευξη στο ΟΚ! Τι αποκαλύπτει η Εύα Καϊλή για τα σχέδια βάφτισης της κόρης της ενός έτους κόρης της, Αριάδνης και την ιστορία πίσω από το όνομά της;

Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντά και πρέπει να υπερπηδήσει μια γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα;

Εύα Καϊλή και Μάνος Γαβράς: Μαζί στην Κρήτη για Πάσχα!

Τα στερεότυπα, οι κλειστές κοινωνίες, η έλλειψη παιδείας και σωστής λειτουργίας των θεσμών. Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα κάθε φορά που πετυχαίνω κάτι είτε αποδίδεται σε κάποιον άντρα είτε το καρπώνεται κάποιος άλλος είτε αφήνονται υπονοούμενα για το πώς αυτό συνέβη. Αυτό το υπερβαίνω με περισσότερη δουλειά ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα. Βλέπω όμως πρόοδο κι αυτό είναι αισιόδοξο για το μέλλον. Άλλωστε, έχω κόρη και θέλω να έχει ανοιχτούς ορίζοντες χωρίς εμπόδια σε ό,τι βάλει στο μυαλό της να πετύχει.

Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να είσαι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές ή η απόφαση για διεθνή καριέρα στην πολιτική δεν έχει επιστροφή;
Είθισται όταν κάποιος αναλάβει ένα τέτοιο αξίωμα να συνεχίζει για ένα ακόμη διάστημα χτίζοντας πάνω στα όσα έχει κατακτήσει, ώστε το 2024 να έχω την ευκαιρία να συνεχίσω στην Ευρώπη από μια αφετηρία που ανοίγει σημαντικούς ορίζοντες. Αν όμως ξανασυζητήσουμε το 2025, υποθέτω πως μπροστά μου όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στη χώρα μου. Παραμένω άλλωστε πολύ περισσότερο στην Ελλάδα πλέον, χάρη και στην τηλεργασία.

Το κίνημα #MeΤoo στη χώρα μας αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές για την προστασία των θυμάτων;

Εύα Καϊλή: Έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά φανατικού θαυμαστή της που την τρομοκρατούσε!

Δεν έχουν εφαρμοστεί, ούτε έχουν υιοθετηθεί επαρκείς αλλαγές. Απαιτείται ένα γενναίο άλμα στην αυστηροποίηση των ποινών ώστε να μην αποθαρρύνονται τα θύματα αλλά και να ενταχθεί σε κάθε επάγγελμα ένας κώδικας ηθικής, ορίζοντας την ευθύνη που έχει και ο θύτης σε περίπτωση που το θύμα βρεθεί σε αδύναμη θέση, με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, εκτιμώ πως με τις νέες τεχνολογίες μπορούμε, χωρίς να παραβιάζονται οι ιδιωτικές στιγμές μας, να αποκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο και ασφάλεια στην καθημερινότητά μας για την αποτροπή, την πρόληψη έως την ειδοποίηση και την αντιμετώπιση κάθε καταγγελίας.

υ έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Κάποιο περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς;
Ναι, και σε ποια δεν έχει συμβεί; Εγκαίρως αντιλήφθηκα πως έπρεπε να απομακρυνθώ και είχα τη δυνατότητα και την τύχη να αποφύγω τα χειρότερα. Είναι λεπτές όμως οι ισορροπίες και ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να βρεθεί σε δύσκολη και επικίνδυνη θέση. Σε όλους μας μπορεί να συμβεί και για αυτό οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στα θύματα χωρίς μισόλογα.

Εύα Καϊλή: “Δεν επεδίωξα να κάνω γνωστή τη σχέση μου και την εγκυμοσύνη μου”

Τώρα που είσαι μητέρα πιστεύεις πως είναι εφικτό να συνδυαστεί καριέρα και οικογένεια και να υπάρξει μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στα δύο;

Είναι εφικτό εφόσον επιλέξεις έναν σύντροφο που σε σέβεται και έχει την παιδεία και την αυτοπεποίθηση να αναλάβει ρόλο και ευθύνη στο μεγάλωμα των παιδιών. Αποφάσισα πως στην προσωπική μου ζωή δεν χωράνε ανταγωνισμοί και συμπλέγματα άλυτα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που βλέπουν λύσεις και όχι προβλήματα. Σίγουρα όλα γίνονται πιο εύκολα με οργάνωση και τη στήριξη και αγάπη των γονιών μας, καθώς μόνο εκείνοι μας βοηθάνε στο μεγάλωμα της μικρής.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :