Ευγενία Παναγοπούλου: “Είδα πολλά πρόσωπα να αλλάζουν όταν έσβηναν τα φώτα”

Ευγενία Παναγοπούλου: "Είδα πολλά πρόσωπα να αλλάζουν όταν έσβηναν τα φώτα"

“Είδα πολλά πρόσωπα να αλλάζουν όταν έσβηναν τα φώτα και από άνδρες αλλά και από γυναίκες” δήλωσε η Ευγενία Παναγοπούλου.
Για το ελληνικό #Me Too και την έκταση που πήρε, μίλησε η Ευγενία Παναγοπούλου στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού.
Φέτος στον χώρο του θεάτρου έγιναν σοβαρές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, σεξουαλικές και λεκτικές παρενοχλήσεις. Ποια είναι η άποψή σου; 
Καλώς έγιναν! Επιτέλους! Ευχαριστώ όλες κι όλους που βρήκαν την δύναμη να βγούνε δημόσια και να καταθέσουν το βίωμά τους και να μην μείνουν εκεί, αλλά να ακολουθήσουν και τη νομική οδό.
Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο; Πώς το αντιμετώπισες; 
Από την πρώτη μέρα στον χώρο έχω βιώσει αντίστοιχες συμπεριφορές όλων των ειδών. Είδα πολλά πρόσωπα να αλλάζουν όταν έσβηναν τα φώτα και από άνδρες αλλά και από γυναίκες. Είδα πολλά «εγώ» εδώ και εκεί να παραμιλάνε αχόρταγα. Θα σου απαντήσω ότι κατάφερα να βρω μέσα μου απ’ την μια δύναμη για να συνεχίσω με αξιοπρέπεια και υπομονή αλλά από την άλλη κι έναν φόβο που με έκανε να σωπαίνω συνειδητά κάθε φορά, για να μην χάσω την δουλειά μου ή για να μην πω παραιτούμαι από μια δουλειά και με χαρακτηρίσουν «αντιεπαγγελματία» στην καλύτερη. Μετά από χρόνια έμαθα να βάζω τα όριά  μου και κατάλαβα ότι το χιούμορ σώζει ζωές.

freegossip.gr