Ροή ειδήσεων

Εξαφάνιση του φοιτητή Γιακουμάκη: Νέες αποκαλύψεις, η αναπαράσταση έφερε την ανατροπή…

Σόκαρε η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη στα Γιάννενα, την πόλη που κρύβει το μυστικό της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή…
 
Η δημοσιογράφος έσπασε τα τείχη της σιωπής και με μεθοδικότητα ενώνει κομμάτι – κομμάτι το παζλ του μυστηρίου…
 
Μπήκε στη Γαλακτοκομική Σχολή απ’ όπου χάθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και άφησε την κάμερα να μιλήσει.
 
Άγνωστες πτυχές στο θρίλερ που έχει κυριολεκτικά παγώσει την κοινή γνώμη, ήρθαν στο φως …
 
Ο συγκάτοικος του άνοιξε στο «Τούνελ» το δωμάτιο τους και θυμήθηκε τις λεπτομέρειες της μοιραίας Παρασκευής που κάνουν τελικά τη διαφορά…
 
Ο Βαγγέλης μετά την τραπεζαρία επέστρεψε στο δωμάτιο του για να μείνει. Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα κι όταν γύρισε ήταν άλλος άνθρωπος. Άρπαξε τα κλειδιά και χάθηκε. Φαίνεται πως εκέι συνάντησε κάποιον από την παρέα που τον ενοχλούσε και κάτι τον αναστάτωσε.
 
 
Η Αγγελική Νικολούλη μπήκε στην τραπεζαρία της Σχολής και κάθισε στην παρέα των «σκληρών» Κρητικών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες φέρονταν βίαια στον ήσυχο φοιτητή. «Κάθεσαι στην καρέκλα που εκείνο το μεσημέρι καθόταν ο Βαγγέλης» της είπαν και απάντησαν με τον τρόπο τους σε όλες τις ερωτήσεις της. Ένας από αυτούς παραδέχτηκε ότι μετά το γεύμα γύρω στις δύο παρά, συνάντησε τον Βαγγέλη στο δωμάτιο του, κάτι που διαψεύδει ο συγκάτοικος του.
 
Η δημοσιογράφος βρήκε τον οδηγό του λεωφορείου που ισχυρίστηκε ότι πήρε τον αγνοούμενο φοιτητή και έκανε αναπαράσταση του δρομολογίου. Όπως είπε στις τρεις παρά δέκα και στις τέσσερις και είκοσι πήρε από τη στάση της Σχολής έναν νεαρό και μια κοπέλα. Αποδείχτηκε ότι αυτός που πήρε το λεωφορείο και αναγνώρισε τον οδηγό, ήταν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη.
 
Η εκπομπή πρόβαλε ένα ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Βαγγέλης σε εκδήλωση τον περασμένο Αύγουστο. Το ύψος του είναι 1.75 και όχι 1.80 όπως αρχικά είχε λεχθεί. Παρά το γεγονός ότι η εικόνα ήταν πρόσφατη και καθαρή, δεν υπήρξαν μαρτυρίες που να τον εμφανίζουν στη ζωή.
 
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης απ’ το Ρέθυμνο, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου. Στην πρώτη εκπομπή την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οι καταγγελίες ότι είχε πέσει θύμα bullying, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
 
Του έκαναν καψόνια και μπροστά σε κόσμο
 
Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνωρίζει τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο.
 
Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά. Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν. Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν . Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.
 
Η Αγγελική μίλησε με την «σκληρή» παρέα…
 
Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στη τραπεζαρία της Γαλακτοκομικής Σχολής.
 
Κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συμπατριώτες του και στην ίδια θέση που καθόταν ο Βαγγέλης στο τελευταίο του γεύμα πριν εξαφανιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.

Η παρέα των «σκληρών» όπως χαρακτηρίζονται Κρητικών, στην αρχή ήταν διστακτική μπροστά στην παρουσία της δημοσιογράφου. Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για όλα όσα τους καταλογίζουν, τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Υποστήριξαν πως όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον αγνοούμενο και έκαναν στενή παρέα. Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον του που καταγγέλθηκαν, τις χαρακτήρισαν καψόνια και πλάκες….
 
Περιέγραψαν στην Αγγελική Νικολούλη τι συνέβη όταν ο αγνοούμενος λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άλλο Κρητικό της παρέας, που τώρα υπηρετεί τη θητεία του και χαρακτηρίζεται από τους μάρτυρες σαν «αρχηγός» της ομάδας.
 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησαν πως τελευταία φορά που τον είδαν, ήταν όταν έφαγαν μαζί το μεσημέρι της Παρασκευής. Μετά το φαγητό η παρέα χωρίστηκε. Κάποιοι πήγαν για ξεκούραση και κάποιοι για καφέ στον Κατσικά με τα πόδια. Ένας από τους Κρητικούς είπε στη δημοσιογράφο, πως μετά την τραπεζαρία, είδε τον Βαγγέλη γύρω στις δύο παρά το μεσημέρι στο δωμάτιο του και όλα ήταν μέλι γάλα… .
 
Όταν έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης έψαξαν μαζί με τους άλλους συμφοιτητές γιατί όπως είπαν χαρακτηριστικά: « Δεν χάθηκε απλά ένα παιδί από τη Σχολή. Χάθηκε ένα δικό μας παιδί…»
 
Στο δωμάτιο του φοιτητή: Τι μαρτυρούν οι τελευταίες κινήσεις του…
Η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με το συγκάτοικο του Βαγγέλη στο δωμάτιο που μοιράζονταν μέσα στη σχολή. Εκεί ο νεαρός αγνοούμενος πριν χαθεί, είχε αφήσει τακτοποιημένα όλα του τα προσωπικά αντικείμενα, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο που όπως χαρακτηριστικά είχε πει η μητέρα του, ήταν η προέκταση του χεριού του.
 
Όπως είπε στη δημοσιογράφο, είδε τον Βαγγέλη στο δωμάτιο τους γύρω στις δύο παρά το μεσημέρι. Έδειχνε να θέλει να μείνει για να διαβάσει όπως συνήθιζε. Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα και γύρισε αναστατωμένος. Άρπαξε τα κλειδιά και έφυγε. Ενώ συνήθως τον ενημέρωνε αν θα πήγαινε έστω και στο περίπτερο, εκείνη τη φορά δεν του είπε τίποτα. Το μόνο που τον ρώτησε λίγο πριν φύγει ήταν αν ήθελε να του αφήσει τα κλειδιά γιατί ήξερε πως είχε χάσει τα δικά του. Τελικά τα έβαλε στην τσέπη του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να πάρει το μπουφάν όπως συνήθιζε όταν έβγαινε.
 
Ο συγκάτοικος του είπε στην Αγγελική Νικολούλη, πως ο Βαγγέλης δεν πήγαινε βόλτες το μεσημέρι όπως λέχθηκε και έκανε κυρίως παρέα με τους συμφοιτητές του από την Κρήτη.
 
Στην ανακοίνωση της εξαφάνισης αναφέρεται πως ο Βαγγέλης χάθηκε φορώντας αθλητικά παπούτσια. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τη μαρτυρία του συγκάτοικου. Σε ένα συρτάρι της ντουλάπας του η δημοσιογράφος βρήκε τα μαύρα μποτάκια με τα κορδόνια που ο συγκάτοικος της είπε ότι φορούσε. Όπως εξήγησε είχε δύο ίδια ζευγάρια…
 
Τον περιέγραψε σαν ένα ήσυχο παιδί και το μόνο που ελπίζει είναι να είναι ζωντανός.
 
Τι κατέγραψαν οι κάμερες κοντά στη Σχολή…
 
Σημαντικά είναι τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη η ιδιοκτήτρια περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή. Στις δύο παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, ο νεαρός αγνοούμενος βγήκε από τη Σχολή. Εκείνη την ώρα έφευγαν κι άλλοι συμφοιτητές του για σαββατοκύριακο κρατώντας σακίδια. Ο Βαγγέλης πήγε στο περίπτερο κι αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου. Το αντίτιμο αντιστοιχούσε σε κανονικό εισιτήριο και όχι φοιτητικό. Αμέσως μετά πέρασε απέναντι στο δρόμο και έδειχνε να επιστρέφει προς τη Σχολή. Όμως η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.
 
Το οπτικό υλικό που ελέγχθηκε από κάμερες ασφαλείας κοντινών βενζινάδικων, δείχνει ένα νεαρό άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη να περνάει πεζός γύρω στις δύο παρά πέντε με κατεύθυνση τα Γιάννενα. Λίγα λεπτά αργότερα από το ίδιο σημείο διακρίνεται να περνάει ένας άλλος νεαρός και να κινείται προς την κατεύθυνση που κινήθηκε και ο προηγούμενος. Ήταν κάποιος γνωστός του ή απλά ένας περαστικός που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες αν πρόσεξε κάτι;
 
Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο αγνοούμενος κατευθύνθηκε σε κάποια άλλη στάση για να φύγει. Η συμφοιτήτρια του όμως τον είδε τρεις παρά τέταρτο στον εσωτερικό χώρο της Σχολής κοντά στα δωμάτια…
 
Η αναπαράσταση του «Τούνελ» έφερε την ανατροπή…
 
Η Αγγελική Νικολούλη κατέγραψε με την κάμερα του «Τούνελ» τη διαδρομή που θα ακολουθούσε με το λεωφορείο ο Βαγγέλης αν εκείνο το μεσημέρι βγήκε τελικά από τη Σχολή.
 
Για τις ανάγκες της αναπαράστασης, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων διέθεσε το ίδιο λεωφορείο που το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε το δρομολόγιο Κατσικά – Ελεούσα. Ο οδηγός που κατέθεσε πως παρέλαβε από τη στάση της Σχολής ένα παιδί που έμοιαζε με τον Βαγγέλη, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.
 
Η δημοσιογράφος ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδρομή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις μεσημεριανές ώρες κινείται μικρότερος πληθυσμός από την περιφέρεια προς το κέντρο των Ιωαννίνων κι ίσως γι αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αξιόπιστη μαρτυρία από επιβάτη που πιθανά να είδε το νεαρό σπουδαστή.
 
Ο συγκεκριμένος οδηγός σύμφωνα με το πρόγραμμα πέρασε από την στάση της Σχολής με προορισμό το κέντρο δύο φορές . Στις τρεις παρά δέκα περίπου και αργότερα στις τέσσερις και είκοσι. Σε μία από τις δύο στάσεις, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο έξω από τη Σχολή, ένας νεαρός και μια κοπέλα. Σύμφωνα με τον οδηγό ο νεαρός φορούσε μία μπλούζα που έγραφε μπροστά με άσπρα γράμματα ΙTALIA αλλά δεν θυμόταν άλλα χαρακτηριστικά του ή σε ποια στάση κατέβηκε. Η κοπέλα που μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει τη δική της μαρτυρία, κρατούσε ένα σάκο και φορούσε καφέ ρούχα.
 
Από την έρευνα αυτή της Αγγελικής Νικολούλη προέκυψε μία ανατροπή. Αυτός που πήρε στις τέσσερις και είκοσι το λεωφορείο με τον ίδιο οδηγό για τα Γιάννενα, ήταν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη και όχι ο αγνοούμενος. Πιθανά ο οδηγός να μπέρδεψε τους δύο νέους.
 
Βαθιά έρευνα στη Γαλακτοκομική Σχολή…
 
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει δημιουργήσει πρωτοφανή αναστάτωση στη σπουδαστική κοινότητα της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Όλη η έκταση της Σχολής έχει ερευνηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη από την Αστυνομία με ειδικά σκυλιά και από εθελοντές. Έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά αποθήκες, φρεάτια και δύσβατα σημεία χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
 
Όπως είπε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κώστας Μάντζαρης στην Αγγελική Νικολούλη, ο Βαγγέλης αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα προσαρμογής ειδικά στο πρώτο έτος, αλλά δεν υπήρξε καμία επίσημη καταγγελία από τους γονείς του ή άλλους φοιτητές ότι είχε πέσει θύμα bullying.
 
Οι συμφοιτητές του παρακολουθούν καθημερινά με αγωνία τις εξελίξεις και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η γη άνοιξε και κατάπιε τον ευαίσθητο νέο. Όπως είπαν στη δημοσιογράφο, ο Βαγγέλης δεν συνήθιζε να φεύγει μόνος του από τη Σχολή. Τι περισσότερες φορές έβγαινε μαζί με τους συμπατριώτες του.
 
Στο πλευρό των γονιών του 20χρονου στέκονται οικογενειακοί φίλοι που ταξίδεψαν από την Κρήτη στα Γιάννενα για να τους βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της αναζήτησης. Γαντζωμένοι κυριολεκτικά πάνω από την ελπίδα ότι το παιδί τους ζει και κάποια στιγμή θα δώσει σημεία ζωής, οι γονείς του Βαγγέλη απευθύνουν δραματική έκκληση μέσω του «Τούνελ», αν τους ακούει να επικοινωνήσει…
 Δείτε τα ΒΊΝΤΕΟ ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=oyn15Lkt5dM και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=VhHvI9a4uaE

Back to top button