Fitness: Γιατί δεν βλέπουμε διαφορά στο σώμα μας παρά τη γυμναστική;

Fitness: Γιατί δεν βλέπουμε διαφορά στο σώμα μας παρά τη γυμναστική;

Οι λόγοι να βάλουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας είναι πολλοί και σημαντική: το σώµα µας διαµαρτύρεται λιγότερο µετά από το οκτάωρο στη δουλειά, η καρδιά µας δουλεύει καλύτερα, τα χρόνια της ζωής µας αυξάνονται και βελτιώνονται, ενώ παράλληλα γινόµαστε πιο ευλύγιστοι.
Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, οι γυμναζόμαστε για πιο… πεζούς λόγους, με την απώλεια βάρους και την σώμα αύξηση της µυϊκής µάζας να παραµένουν σταθερά οι δύο βασικές αιτίες που µας ωθούν να ιδρώσουµε. Δυστυχώς όμως, ακόµη και αν δεν χάνουμε ποτέ την προπόνησή µας, δεν είναι απαραίτητο ότι θα δούµε την επιθυμητή αλλαγή στο σώμα μας.

Δείτε επίσης : Απλές ερωτήσεις που καλλιεργούν την κριτική σκέψη στα παιδιά

Γιατί δεν βλέπουμε διαφορά στο σώμα μας παρά τη γυμναστική;
Τρώμε ανεξέλεγκτα
Υστερα από μια έντονη προπόνηση TRX, αισθάνεστε ότι κάψατε πάρα πολύ λίπος και ότι αξίζετε να φάτε ό,τι σας έρθει στο μυαλό. Ωστόσο, πολύ συχνά υπερεκτιμούμε τις θερμίδες που κάψαμε και υποτιμούμε τις θερμίδες που κρύβονται στο φαγητό μας. Για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σας, αποφύγετε τα συσκευασμένα και τα γρήγορα γεύματα και δώστε σημασία στις ποσότητες φαγητού που βρίσκουν τον δρόμο τους για το πιάτο σας. Παράλληλα, φροντίστε να κάνετε «δωράκια» στον εαυτό σας για να μην αισθάνεστε ότι στερείστε πράγματα. Ετσι είναι και πιο πιθανό να μείνετε πιστή σε μια ισορροπημένη διατροφή. Η λογική του «80/20» φαίνεται πως λειτουργεί για αρκετούς ανθρώπους: Φροντίστε τα καθημερινά σας γεύματα να αποτελούνται κατά 80% από τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία και στη σιλουέτα σας και επιτρέψτε στις «ένοχες απολαύσεις» να καταλάβουν το υπόλοιπο 20%.
Θεωρούμε τον ύπνο πολυτέλεια
Η έλλειψη ύπνου δεν επιδρά μόνο επάνω στη διάθεσή σας να πάτε στο γυμναστήριο. Σας κάνει και να τρώτε ασυλλόγιστα για να ανακτήσετε την ενέργειά σας, ενώ μειώνει και τον μεταβολισμό σας. Παράλληλα, η χαμηλή ενέργεια αντανακλάται και στον τρόπο που εκτελείτε τις ασκήσεις.
Δεν κάνουμε διαλείμματα (ή δεν τα κάνουμε σωστά)
Ακούγεται παράδοξο, όμως ο λόγος που η ζυγαριά σας μένει στάσιμη ή οι μύες σας παραμένουν αόρατοι, ίσως είναι η… υπερβολική γυμναστική. Οταν προπονούμαστε κάθε μέρα, το σώμα μας δεν έχει αρκετό χρόνο ώστε να επανέλθει σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει την επόμενη φορά που καλείται να εκτελέσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Αν δεν θέλετε να περνάτε ούτε μια μέρα χωρίς κίνηση, η καλύτερη λύση είναι η ενεργητική αποκατάσταση. Ως τέτοια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος άσκησης που επιτρέπει στους μυς να επανέλθουν, όπως είναι το αργό τρέξιμο, ένας μεγάλος περίπατος ή η γιόγκα.
Δεν αλλάζουμε τις προπονήσεις μας
Προκειμένου να δείτε τους μυς σας να διαγράφονται ή τη μέση σας να στενεύει, δεν αρκεί το πρόγραμμα γυμναστικής να είναι έντονο. Πρέπει να αποτελεί μια πρόκληση για το σώμα σας. Αν κάνετε τις ίδιες ασκήσεις εδώ και πολύ καιρό, το πιθανότερο είναι πως οι μύες σας έχουν προσαρμοστεί σε αυτό και πλέον δεν καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια. Δεν χρειάζονται δραματικές αλλαγές σε περίπτωση που απολαμβάνετε πραγματικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μικρές στοχευμένες αλλαγές αρκούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ένταση ή τον αριθμό των επαναλήψεων.

Δείτε επίσης : Πώς θα γίνετε πιο fit; Με την δική σας προπόνηση sprint

freegossip.gr

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Freebody