<

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της Comments Off on Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της
Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της Μέσα στις επόμενες μέρες είναι πιθανό η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να της δοθεί θεραπευτική αγωγή από τους θεράποντες γιατρούς.

Υπενθυμίζουμε πως η κα. Γεννηματά εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

«Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της
Η ίδια η πολιτικός σε σχετική της ανάρτηση είχε αναφέρει: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δίνει για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο, καθώς το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Η ίδια να σημειωθεί πως με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την εκλογική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Αυτό το θηρίο, το κτήνος, ένα ύπουλο κάθαρμα που κρύβεται πάντα σε μια γωνιά για να χτυπήσει κρυφά, κατάφερε επί δεκαετίες ολόκληρες να μην τολμά κανείς να αναφέρει το όνομά του.

Όλοι τον έτρεμαν, όλοι έφτυναν τον κόρφο τους όταν κάποιος ψέλλιζε το όνομά του.

Τον έλεγαν με άλλες λέξεις, όχι με το όνομά του. Το «κακό», το «ξορκισμένο», το «επάρατο», χίλια δυο άλλα, όχι όμως το πραγματικό του όνομα.

Αδηφάγος, σκληρός, ένιωθε ανίκητος καθώς κατάπινε πόλεις ολόκληρες σε όλο τον κόσμο. Και κόμπαζε αφού δεν τον έπιανε τίποτα. Μήτε φάρμακο μήτε εμβόλιο.

Κατάφερε, εκμεταλλευόμενος τον φόβο αλλά και τον ανείπωτο πόνο των ανθρώπων, να δημιουργήσει απίθανες δοξασίες. Ότι μολύνει ακόμα και το χώμα, απίθανα πράγματα.

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της!

Αλλά με το πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι όχι μόνο τον κοιτούσαν στα μάτια παλεύοντας μαζί του αλλά ξεστόμιζαν και το όνομά του: καρκίνος.

Ναι, έκλεισε πολλά σπίτια, ρήμαξε οικογένειες, άπλωσε τη σκιά του, ολόμαυρη ράχη.

Και καμιά φορά –καθόλου σπάνιο- έπαιρνε και δυο και τρεις από την ίδια οικογένεια.

Φώφη

Τώρα στέκεται στο ξανά στο κρεβάτι της Φώφης Γεννηματά, τριγυρίζοντας όμως και σε κάμποσα άλλα σπιτικά: της Ελένης και της Μαρίας, του Κώστα, του Φώτη, του Μάριου, της Ελπίδας, ένα σωρό ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά.

Φυσικά τους τρομάζει, εξυπακούεται. Φυσικά τους κλέβει τον ύπνο, την ανάσα, γεμίζει την ψυχή τους με τρέμουλο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Ο Νίκος Χατζηνικολάου με ΠΕΡΟΥΚΙΝΙ! Κανείς δεν έμαθε για τον καρκίνο του!

Αλλά τώρα αντικρίζει κάτι που δεν έβλεπε παλιότερα: τον κοιτάνε κατάματα.

Η Φώφη το έκανε αυτό χρόνια πριν, γεμάτη δεκαετία, όταν της χτύπησε με δύναμη την πόρτα και εισέβαλε βίαια στο σπίτι της.

Μετά το αρχικό σοκ, του έβγαλε τη γλώσσα, σήκωσε με αυθάδεια απέναντί του τα μανίκια, τον πάλεψε γενναία και τον έδιωξε, μια νίκη θριαμβευτική που γέμισε με ελπίδα πολλούς ανθρώπους.

Φώφη

Κι είχε μιλήσει τόσο γενναία, τόσο δυνατά.

«Όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα και μετά από λίγα χρόνια συνέβη και στην αδελφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι: “Γιατί σε μένα;”, κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα».

Φώφη Γεννηματά: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Τι ΕΙΠΑΝ οι γιατροί, τι συμβαίνει με την υγεία της! Τον ήξερε καλά τον αλήτη, από την καλή κι απ’ την ανάποδη. Της είχε διαλύσει το σπίτι, την είχε στοιχειώσει.

Ήταν είκοσι χρονών κορίτσι όταν χτύπησε τη μητέρα της Κάκια Βέργου, που πάλεψε ηρωικά δέκα ολόκληρα χρόνια, φεύγοντας ταλαιπωρημένη μόλις στα 54 χρόνια της.

Μετά από επτά μήνες, στις 25 Απριλίου 1994, ο αλήτης πήρε και τον πατέρα της Γιώργο –στα 55 του-, βυθίζοντάς την σε πένθος που έμοιαζε με βουνό.

Φώφη

Φώφη Γεννηματά καρκινός: 3 ημέρες στο νοσοκομείο. Το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου

Η Φώφη Γεννηματά παλεύει με το θηρίο
Τους ξεκλήρισε ο καρκίνος, τους ξερίζωσε, φύτρωσε μαύρο στις ψυχές τους.

Τώρα παλεύει η ίδια ξανά με το θηρίο, με το ψυχρό ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού να ηχεί με ήχο ηλεκτρικό.

«Η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται με συμπτώματα ατελούς ειλεού, υποτροπή της βασικής της νόσου».

Ναι, θα τον κοιτάξει ξανά στα μάτια, κι όταν συνέλθει από το αρχικό σοκ θα του ξαναβγάλει γλώσσα. Είχε εκπαιδευτεί από μικρή. Κι όπως έλεγε τότε…

«Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος. Είχε καρκίνο στο μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις».

Αυτή την πάλη που ξεκινάει πάλι από την αρχή, τη χρωστάει στα τρία παιδιά της και τον άντρα της, στη μνήμη των γονιών της, στον ίδιο της τον εαυτό…

Φώφη Γεννηματά: Η μάχη με τον καρκίνο

Previous ArticleNext Article

Ντόρα Μπακογιάννη ΣΟΚ! ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ με καρκίνο!!! Πως περιγράφει η ίδια την μάχη με την ασθένεια!!! Comments Off on Ντόρα Μπακογιάννη ΣΟΚ! ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ με καρκίνο!!! Πως περιγράφει η ίδια την μάχη με την ασθένεια!!!

Ντόρα Μπακογιάννη ΣΟΚ! ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ με καρκίνο!!! Πως περιγράφει η ίδια την μάχη με την ασθένεια!!!

Ντόρα Μπακογιάννη ΣΟΚ! ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ με καρκίνο!!! Πως περιγράφει η ίδια την μάχη με την ασθένεια!!! Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​
Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

Η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στο Facebook πριν από λίγη ώρα, γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα. Όπως γράφει η ίδια στο κείμενό της, είναι «σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου».

Το κείμενο που έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη
«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​
Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​
Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​
Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​

Δέσποινα Βανδή σύντροφος: Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ απο την Σταματίνα Τσιμτσιλή

Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​
Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

 

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​
Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.

​Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​

Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​

 

Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​
Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​

Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​
Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​