Hit enter after type your search item

Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γέννηση 3 Ιουλίου 1971 (51 ετών)
Καλλιθέα Αττικής
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Σπουδές Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Ιδιότητα ηθοποιός
Σημαντικά έργα Εγκλήματα, Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς, Φάε τη σοκολάτα σου, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Η τελευταία παράσταση, Εντιμότατοι κερατάδες, Γοργόνες, Το σόι σου (1ος κύκλος), Το σόι σου (2ος κύκλος), Το σόι σου (4ος κύκλος), Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές, Ζακέτα να πάρεις, Επιφάνεια (σειρά), Η Γέφυρα και Κάνε ότι Κοιμάσαι
Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά


Η Φωτεινή Μπαξεβάνη (Καλλιθέα Αττικής, 3 Ιουλίου 1971) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια.

Βιογραφία
Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου (1992). Από το 1992 έως σήμερα συμμετείχε στο θέατρο σε πάνω από 40 παραστάσεις ως ηθοποιός, συνθέτης, σκηνοθέτης. Ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό ήταν στη σειρά του ΑΝΤ1, Εγκλήματα, όπου υποδυόταν την Πέπη, την κολλητή φίλη της Σωσώς Παπαδήμα. Την περίοδο 2010–2012 έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη τη Λωξάντρα που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές[1][2] Το 2017 στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας πήρε βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία “Ουρανία”.[3]. Την περίοδο έως το 2021 πρωταγωνιστεί στην παράσταση η Κυρά της Ρω. Έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2017 και συνολικά παρουσιάστηκε με μεγάλη αποδοχή από κοινό και κριτικούς σε τρία θέατρα στην Αθήνα, τρία στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία , Αυλαία, Αμαλία), στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, στην Κύπρο, την Αυστραλία και την Αμερική.

https://www.instagram.com/p/CmWRgT1odvY/

«Εγκλήματα»: Αφιέρωμα στη σειρά του ΑΝΤ1

Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1994 Βαρβαρότητες ANT1 Επεισόδιο: “Η Βαρβάρα και η Άλλη “
1997 Εκείνες κι εγώ ANT1 Επεισόδιο: “Το εξώγαμο”
1998-2000 Εγκλήματα ANT1 Πέπη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002 Εν Ιορδάνη STAR Βερόνικα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Επιφάνεια MEGA Μαρία 3 επεισόδια
Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς MEGA Φωτεινή 1 επεισόδιο
2002-2003 Μαμά + Γιός ΝΕΤ Χριστίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003 Το πιο γλυκό μου ψέμα ANT1 Ανδρούτσου 1 επεισόδιο


2003-2004 Είσαι πολύ αλήτης τελικά MEGA Βιβή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Φάε τη σοκολάτα σου MEGA Ντίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Χρύσα 12 επεισόδια
2006 Η τελευταία παράσταση ALPHA Ματίνα 2 επεισόδια
2007 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Άσπα Επεισόδιο: “Ο Μαθουσάλας Κερατάς”
Γοργόνες MEGA λιμενάρχης 2 επεισόδια
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Επεισόδιο: “Ζωή από την αρχή”

Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 10


2015-2017 Το σόι σου ALPHA Αφρούλα Τσιρίδου 4 επεισόδια
2016-2017 Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές STAR Τζένη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2021-2022 Ζακέτα να πάρεις ΕΡΤ1 Αριστέα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022 Η Γέφυρα ΑΝΤ1+ Βασικό Καστ
2022-2023 Κάνε Ότι Κοιμάσαι ΕΡΤ1 Μπετίνα Βορίδη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Σκηνοθεσία
Η ηθοποιός έχει δοκιμαστεί και ως σκηνοθέτρια κάνοντας το 2009 το ντεμπούτο της στην Αμερική με το μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαραγκά «Ρrime Νumbers» που ανέβηκε στη Νέα Υόρκη από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Δισκογραφία
Μαζί με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα ίδρυσαν μία δισκογραφική εταιρεία, την FAOS Music, η οποία ασχολείται με την κυκλοφορία κομματιών που συνοδεύουν κυρίως θεατρικές παραστάσεις.

Θεατρικές παραστάσεις
Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες η Μπαξεβάνη συμμετείχε ως ηθοποιός.

Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 11

Φωτεινή Μπαξεβάνη – «Απλά δεν έτυχε να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια»

Η αγαπημένη ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη μίλησε για τη μοναχικότητα, την προσωπική της ζωή, αλλά και για ένα περιστατικό που… χάθηκε και νόμιζαν ότι είχε πνιγεί.

«Στη ζωή μου τα πράγματα πάνε όπως έρχονται. Δεν ήμουν αρνητική για τίποτα. Ζω την κάθε ημέρα, ποτέ δεν είχα στόχους. Δεν παντρεύτηκα, αλλά δεν ήταν κάτι που είχα πει δε θα το κάνω. Απλά δεν έτυχε» είπε η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Σχετικά με τη μητρότητα αναφέρει: «Δε μου λείπει η μητρότητα γιατί θεωρώ λίγο κακό να πιέζουμε τα πράγματα. Δεν είναι κακό να νιώθεις μοναξιά. Ήμουν υπερβολικά κοινωνική από παιδί αλλά αποζητώ δόσεις μοναχικότητας».

«Μια φορά με είχαν χάσει στις διακοπές οι γονείς μου. Νόμιζαν ότι με είχε πάρει η θάλασσα. Είχα πάει σε μια γιαγιά να την χαιρετήσω», λέει η δημοφιλής ηθοποιός για το παράδοξο περιστατικό που της συνέβη στην παιδική της ηλικία.

Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Φωτεινή Μπαξεβάνη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 12
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :