freegossip.gr

News, Lifestyle

img
freegossip.gr

News, Lifestyle

ΦΡΙΚΗ στην Υπόθεση βιτριόλι: Για ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ! Η Έφη Καρακάντζουλα αποκάλυψε γιατί ΚΑΤΕΣΤΡΨΕ την Ιωάννα Παλιοσπύρου «Είναι αμετανόητη» είπε η Ιωάννα μιλώντας στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε «δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση».

Η Ιωάννα στάθηκε στην ψυχρή και απαθή στάση της Έφης Κακαράντζουλα «όταν ο πρόεδρος της έδρας της έδειξε τις φωτογραφίες μου, από τα χειρουργεία μου και από το νοσοκομείο, όλα όσα έχω τραβήξει, που τον οποιονδήποτε θα τον σόκαραν, εκείνη έμεινε απαθής. Δεν έσκυψε ούτε καν το κεφάλι και έμεινε ατάραχη» σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπίρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατηγορούμενη: Από όλα όσα έχω τραβήξει, εκείνη έμεινε απαθής, δεν έσκυψε καν το κεφάλι και έμεινε ατάραχη.

Ερωτευθείσα από τους δημοσιογράφους αν δέχεται τη συγγνώμη της κατηγορουμένης η ίδια απάντησε με νόημα, «ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Ιωάννας

«Σήμερα περίμενα να πάρω κάποιες απαντήσεις που τις περίμενα πολύ καιρό.

 

Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όλα όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία της καταρρίπτονται από τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας και τους εμπεριρογνώμονες,.

 

Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της έδρας της έδειξε τις φωτογραφίες μου, από τα χειρουργεία μου και από το νοσοκομείο, όλα όσα έχω τραβήξει, που τον οποιονδήποτε θα τον σόκαραν, εκείνη έμεινε απαθής.

 

Δεν έσκυψε ούτε καν το κεφάλι και έμεινε ατάραχη. Νομίζω ότι αυτό δείχνει μέχρι και σήμερα τη στάση που κρατάει, ότι είναι αμετανόητη.

Δέχεσαι τη συγγνώμη της. Ευχαριστώ πολύ»

 

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

 

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου προς την κατηγορουμένη κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει για τους δύο μάρτυρες.

 

 

Μετά το λεκτικό περιστατικό οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επίθεση με βιτριόλι

 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το skai.gr, κατά την έναρξη της σημερινής, πέμπτης ημέρας της διαδικασίας, ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

 

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα.

 

Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού.

 

 

Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά» είπε ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, συμπληρώνοντας πως «το ορθό είναι, αν θεωρήσει το δικαστήριο, ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

 

Παράλληλα, δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρει ότι η κατηγορούμενη ζήτησε «συγγνώμη» από την Έφη.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου.

 

Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» είπε ξεκινώντας την απολογία της η Εφη Κακαράντζουλα.

 

Μετατροπή της κατηγορίας ζήτησε ο συνήγορος της κατηγορουμένης

 

Αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη υπέβαλε πριν την απολογία της Εφης Κακαράτζουλα στη δίκη για το βιτριόλι ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

 

 

Το αίτημα υποβλήθηκε γραπτώς ενώ η ίδια ανέφερε στην απολογία της: «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα από την Ιωάννα μέσα από την απολογία μου.

 

Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου προς την Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και προς την οικογένεια της, αλλά και τη δική μου οικογένεια, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

 

 

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης απέρριψε τα αιτήματα να καταθέσουν ως μάρτυρες δύο φίλοι της κατηγορούμενης γιατί υπήρχαν στοιχεία ότι μπορεί να της πρόσφεραν βοήθεια για την αναζήτηση του θειικού οξέως και την παρακολούθηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

 

 

Η απολογία της κατηγορούμενης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς έως σήμερα 17 μήνες μετά το έγκλημά της δεν έχει δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώνονται γιατί έκανε μια τόσο αποτρόπαιη πράξη.

 

Ο συνήγορος της Εφης Κακαράτζουλα δήλωσε στο δικαστήριο ότι η πελάτης του θα απολογηθεί απερίσπαστη από κάθε παράγοντα της δίκης και θα πει αυτό που θέλει να πει.

 

Τι είπε στην απολογία της

 

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας.

 

Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε.

Μου άφησε αμφιβολίες.

 

Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ.

 

Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί», ανέφερε.

 

Η ιδέα για το βιτριόλι και η προμήθεια

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει.

 

Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί.

 

Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», είπε σχετικά με το πώς αποφάσισε να διαπράξει την επίθεση.

 

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να το αναζητήσει. «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο.

 

Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε.

 

Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά, χωρίς να του πω λεπτομέρειες και πως θα πληρωθεί.

Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω, γιατί μιλούσε φαρσί.

 

Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

 

Για τη στιγμή της επίθεσης

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ, ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της.

 

Όπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο, ώστε να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

 

Για την ημέρα της σύλληψης

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια.

 

Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

 

Για τη συνομιλία της με την ξαδέλφη του θύματος μετά την επίθεση

«Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί της συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πώς είναι γιατί, όπως σας είπα, ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή.

 

Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πως προμηθεύτηκε το οξύ

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανο απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

 

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

 

 

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα, αλλά το μετάνιωσα.

 

Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

 

 

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

 

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

 

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε, γιατί ξαναπήγατε την άλλη μέρα;

 

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

 

 

Προεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

 

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

 

Ο πρόεδρος της έδρας έφτασε στο σημείο να της δείξει φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις.

 

Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία.

 

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;

 

Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

 

Ολόκληρη η απολογία:

 

«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε στον εισαγγελέα η 36χρονη κατηγορουμένη όταν τη ρώτησε για ποιο λόγο περιέλουσε με βιτριόλι την 35χρονη Ιωάννα, καταστρέφοντας για πάντα το πρόσωπό της».

Εισαγγελέας: Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια.

 

Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

 

Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

 

Κλείνοντας πάντως την απολογία της η 36χρονη, θέλησε να εμφανιστεί καθησυχαστικη για την Ιωάννα που, όπως είχε πει στην κατάθεσή της φοβόταν πως μπορεί να επιδιώξει, βγαίνοντας από τη φυλακή η κατηγορουμένη, να αποτελειώσει το έγκλημά της.

Τα λόγια της ωστόσο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας.

 

Κατηγορούμενη: Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται.

 

Αδελφός θύματος: Μας έπεισε το φίδι

 

Κατηγορούμενη: Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό

 

Η κατηγορουμένη η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της καθόλη τη διάρκεια της απολογία της, επιμένοντας πως ήθελε να εκδικηθεί την Ιωάννα επειδή φοβόταν πως είχε μπει στη ζωή του 40χρονου Νώντα, με τον οποίο εκείνη, όπως ισχυρίστηκε είχε ερωτική σχέση.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

 

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν

 

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο;με μαχαίρι;

 

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

 

Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε;

 

Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

 

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή.

 

Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης έλεγα τι να κάνω.

 

Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι

 

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η γνώμη σας για την Ιωάννα;

 

Κατηγορούμενη: Τη συμπαθούσα

 

Όταν όμως η Ιωάννα αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας του 40χρονου και η κατηγορουμένη είδε ότι έγιναν φίλοι στο Facebook, άλλαξαν όλα.

Εισαγγελέας: Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

 

Κατηγορουμένη: Ναι

 

Εισαγγελέας: Είχε γνώση η Ιωάννα όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Κατηγορουμένη: Όχι

 

Εισαγγελέας: Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Κατηγορουμένη: Όχι, εγώ μιλάω για μετά

 

Εισαγγελέας: Έκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

 

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι να τον διαγράψω

 

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε

 

Κατηγορούμενη: Ναι

 

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

 

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

 

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε. Δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

 

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

 

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

 

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

Στην απολογία της η 36χρονη έριξε πάντως εμμέσως το φταίξιμο για την καχυποψία της στον 40χρονο ο οποίος όλο της άφηνε υπονοούμενα, όπως είπε

 

Κατηγορούμενη: Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε.

Εισαγγελέας : Μετά άρχισε η παρακολούθηση;

 

Κατηγορούμενη: Αρχικά πήρα ένα gps. Έψαξα στο Ίντερνετ ότι υπάρχει αυτή η συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου.

Και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps

 

Εισαγγελέας: Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;

Κατηγορούμενη: Ναι

 

Εισαγγελέας: Πως ξέρατε το αμάξι;

 

Κατηγορούμενη: Μια ημέρα που πήγα να παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Είναι με μαγνήτη το gps κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

 

Εισαγγελέας: Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

 

Κατηγορούμενη: Όχι και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή είτε τον Νώντα, το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε….

 

Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;

Κατηγορούμενη: Ναι

 

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

 

Κατηγορούμενη : Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο Νώντας.Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό.

 

Η κατηγορουμένη παραδέχτηκε πως είχε παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας.

Εισαγγελέας: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι?

 

Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις εξι με οκτώ .Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εισαγγελέας: Γιατί θέλατε να την παρακολουθείτε στο σπίτι της?

 

Κατηγορούμενη: Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής… Το Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

 

Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;

Κατηγορούμενη: Ναι

 

Από τη στιγμή πάντως που πήρε την απόφαση να επιτεθεί με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, δεν κλονίστηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

 

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύ

κολη η προμήθεια του;

 

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

 

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα ΧΙ . Αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε όλα όσα γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ .

 

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

 

Εισαγγελέας: Τι ποσότητα ήταν;

 

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω

 

Εισαγγελέας: Εσείς όταν πήγατε στις 19 Μαϊου το πρωί είχατε αποφασίσει να πάτε να ρίξετε το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Ναι

 

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

 

Κατηγορούμενη: Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

 

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα;

 

Κατηγορούμενη: Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνες.

 

Εισαγγελέας: Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε?

 

Κατηγορούμενη: Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

Εισαγγελέας: Πότε έγινε η μετάγγιση?

 

Κατηγορούμενη: Πιο πριν, σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

Εισαγγελέας: Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

 

Κατηγορούμενη: Δεν σκόπευα να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένας μεταλλικός θερμός με ένα καπάκι.

Εισαγγελέας: Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

 

 

Κατηγορούμενη: Φοβήθηκα ότι αυτό που έκανα …Κάτι με σταμάτησε.Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο… Όταν έφυγα όμως πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα .

 

Η κατηγορουμένη είχε ζητήσει και από άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντος της να τη βοηθήσει για την παρακολούθηση της Ιωάννας και του 40χρονου αλλά εισέπραξε άρνηση.

 

Εισαγγελέας: Του ζητήσατε να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον Νώντα;

 

Κατηγορούμενη: Ναι ,αλλά δεν το έκανε .Με απέφυγε λέγοντας μου ότι είχε δουλειές.

Ωστόσο η 36χρονη επανέλαβε πως δεν ζήτησε βοήθεια για να πάρει το βιτριόλι

 

Κατηγορούμενη: Εννοούσα μέσω παρακολούθησης, δεν απευθύνθηκα ποτέ σε αυτόν για το βιτριόλι, δεν ήθελα να τον βάλω σε υποψίες και να με ρωτάει.

 

Η Ιωάννα ακούγοντας την απολογία της κατηγορουμένης, αμίλητη κρατούσε σημειώσεις. Ακόμη και την ώρα που η 36χρονη μιλούσε για τη στιγμή της επίθεσης.

 

Εισαγγελέας: Είδατε ότι φτάνει η Ιωάννα. Κοιτούσε το πάτωμα;

 

Κατηγορούμενη: Κοιτούσε σαν ένας άνθρωπος σκεπτικός όσο περίμενε το ασανσέρ.

Εισαγγελέας: Τρέξετε να ανεβείτε τις σκάλες;

Κατηγορούμενη: Δεν έτρεξα.

 

Εισαγγελέας: Η Ιωάννα είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο.

Κατηγορούμενη: Ίσως από το φερμουάρ της τσάντας μου που την άνοιξα για να πάρω το υγρό

Όσο για τα τηλεφωνήματα που φέρεται πως έκανε μετά την επίθεση, η 36χρονη, είπε πως είχε ανάγκη να μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους. «Ήταν πολύ δικοί μου άνθρωποι. Ήξεραν τα προσωπικά μου. Ήθελα με κάποιον να μιλήσω προκειμένου να αποφορτιστώ»

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :