Για πρώτη φορά στην ιστορία η Barbie γίνεται μουσουλμάνα και φοράει…χιτζάμπ!

0

Η εταιρία Mattel ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας μοναδικής στο είδος της κούκλας Barbie που θα φτιαχτεί καθ’ ομοίωση της Ibtihaj Muhammad, που έγραψε ιστορία το 2016 ως η πρώτη μουσουλμάνα Αμερικανίδα αθλήτρια που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, αγωνιζόμενη φορώντας μαντίλα.

«Μεγάλωσα παίζοντας με Barbie, οπότε το να με τιμούν φτιάχνοντας μια κούκλα που δείχνει ακριβώς σαν εμένα σίγουρα είναι κάτι απίστευτο. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πόση δύναμη έχει το να εξελίσσεις τα όνειρά σου μέσα από το παιχνίδι, είμαι ενθουσιασμένη που η κούκλα μου θα εμπνεύσει κορίτσια που ενδεχομένως ποτέ πριν δεν είχαν δει τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται σε αθλήματα, μέσα ενημέρωσης ή στο διάδρομο των παιχνιδιών», δήλωσε η Ibtihaj Muhammad.

Η Sejal Shah Miller, αντιπρόεδρος global marketing της Barbie, εξήγησε από την πλευρά της τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει την Ibtihaj μια «shero», δηλαδή ηρωίδα.

«Η Barbie αναγνωρίζει την Ibtihaj όχι μόνο σαν Ολυμπιονίκη, αλλά κι επειδή αποδέχθηκε αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Η Ibtihaj είναι πηγή έμπνευσης για αμέτρητα κορίτσια που ποτέ δεν είδαν να εκπροσωπούνται, και τιμώντας την ιστορία της, ελπίζουμε η κούκλα να τους υπενθυμίσει πως μπορούν να γίνουν και να κάνουν ό,τι επιθυμούν», είπε.

Η κούκλα της Muhammad αποτελεί ιστορική στιγμή όμως και για την ίδια την Mattel καθώς η εταιρία ποτέ πριν δεν έχει φτιάξει από το μηδέν μια κούκλα, η οποία να φορά χιτζάμπ.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com