Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Γιάννης Χαρούλης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 13 Ιανουαρίου 1981
Κρήτη
Καταγωγή Ελληνική
Eίδος έντεχνη, Κρητική παραδοσιακή, ροκ
Ιδιότητες Τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός
Μουσικά όργανα Λαούτο, μαντολίνο
Παρουσία 2002 – σήμερα
Δισκογραφική εταιρεία Minos EMI

Ο Γιάννης Χαρούλης (Έξω Λακώνια Λασιθίου, 13 Ιανουαρίου 1981) είναι Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική.

Γιάννης Χαρούλης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γιάννης Χαρούλης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, ένας εκ των οποίον έγινε χρυσός και έναν ζωντανό δίσκο, ο οποίος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών τσαρτ.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες: Θανάση Παπακωνσταντίνου,[2] Μίκη Θεοδωράκη, Λουκά Θάνο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Ελευθερίου, Νίκο Μαμαγκάκη, Χρήστο Τσιαμούλη, Χρήστο Θηβαίο, Μάνο Ξυδού, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μελίνα Κανά, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτο Πασχαλίδη, Νίκο Πορτοκάλογλου, Διονύση Τσακνή, Νατάσσα Μποφίλιου,[3] Χαΐνηδες, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Μιχάλη Νικολούδη, Μίνωα Μάτσα, Έρικ Μπάρτον κ.ά.

Βιογραφία
Η πρώτη επαφή του Γιάννη Χαρούλη με τη μουσική ήταν σε ηλικία 6 ετών όταν ο πατέρας του, γλύπτης στο επάγγελμα, του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του λαούτο και ξεκίνησε τη μελέτη της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως οργανοπαίκτης σε τοπικά πανηγύρια. Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002, ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, όπου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια “Οι πόνοι της Παναγιάς” και “Κόσμε χρυσέ” . Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου» (2003).

Το 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Χαρούλη με τίτλο «Γύρω μου και εντός» με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό. Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Χειμωνανθός», κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2006 σε παραγωγή του Μάνου Ξυδού. Το 2010 ηχογράφησε δύο τραγούδια σε μουσική του Μίνωα Μάτσα τα οποία συμπεριλήφθησαν στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί». Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ «Μαγγανείες», σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο του χρυσού δίσκου.

Γιάννης Χαρούλης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γιάννης Χαρούλης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 2013 έδωσε 2 sold out συναυλίες στο Θέατρο του Λυκαβηττού, οι οποίες ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε διπλό άλμπουμ με τον τίτλο «Χίλια καλώς εσμίξαμε – Live» τον Φεβρουάριο του 2015. Ο ζωντανός δίσκος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart (IFPI).[7][8]

Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου». Το άλμπουμ περιείχε 12 μελοποιημένα αποσπάσματα από το ομότιτλο έργο του Κωστή Παλαμά, σε σύνθεση του Λουκά Θάνου.[9] Μέσα στον ίδιο χρόνο συμμετείχε ως ένας απο τους βασικούς ερμηνευτές στο «Φύλαξα τ’ όνειρο» του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα και Μαρία Φαραντούρη.

 

Ο Γιάννης Χαρούλης έχει τραγουδήσει σαν ειδικός καλεσμένος σε πολλούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών, κάποιοι από τους οποίους είναι οι «Ο γητευτής και το δρακοδόντι» των Χαΐνηδων, «Έχουν περάσει χρόνοι δέκα…» του Μίλτου Πασχαλίδη, «Δάκρυ στο γυαλί» της Εστουδιαντίνα, «Δωδεκάορτο» του Χρήστου Τσιαμούλη, «Τ’ αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά» του Μάνου Ξυδού, «Στου χρόνου τις καταπακτές» του Νότη Μαυρουδή και το «Ίσως» του Νίκου Πορτοκάλογλου. Παράλληλα έχει συμμετάσχει στις συλλογές «Της Κρήτης τα πολύτιμα» και στη βραβευμένη με Αρίων «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα».[4]

Ο Γιάννης Χαρούλης έχει εμφανιστεί ζωντανά σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την ελληνική επαρχία και την Κύπρο. Τον Μάρτιο του 2015 αναχώρησε για την πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία σε Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία και Ολλανδία. Τον Φεβρουάριο του 2018 εμφανίστηκε στο 31ο Delphi Bank Lonsdale Street Festival καθώς και στο 36o Sydney Greek Festival στην Αυστραλία[11]

Δισκογραφία
Προσωπική
2003: Γύρω μου και εντός
2006: Νύχτα στο Αιγαίο (επανέκδοση)
2006: Χειμωνανθός
2012: Μαγγανείες
2015: Χίλια καλώς εσμίξαμε (live στο Λυκαβηττό)
2016: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου
Συνεργασίες
2003: Στα συντρίμια μιας αγάπης – Νεκτάριος Ατσαλάκης
2003: Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου – Διάφοροι (Music Box)
2005: Έχουν περάσει χρόνοι δέκα… – Μίλτος Πασχαλίδης (Minos EMI)
2005: Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα – Διάφοροι (Lyra)
2005: Ο γητευτής και το δρακοδόντι – Χαΐνηδες (Music Box)

«Υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα αλλά λείπει ο ρομαντισμός…Μου αρέσουν πολύ ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Χαρούλης»»

2005: Ο Γαργαλιστής – Δημήτρης Μπασλάμ (Sony music BMG)
2005: Της Κρήτης τα πολύτιμα – Διάφοροι (MBI)
2006: Της Κρήτης τα πολύτιμα ΙΙ – Διάφοροι (Lyra)
2006: Δάκρυ στο γυαλί – Εστουδιαντίνα (Minos EMI)
2007: Δωδεκάορτο – Χρήστος Τσιαμούλης (Sony music BMG)
2007: Οίκος αντοχής – Δανάη Παναγιωτοπούλου (Καθρέφτης)
2007: Ο Αγησίλαγος – Δημήτρης Μπασλάμ (Sony music BMG)
2007: Η γενιά του 2010 – Συλλογή Δίφωνο, 141 (Δίφωνο)
2008: Ο Σαμάνος – Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος (Lyra)
2008: Τ’ αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά – Μάνος Ξυδούς (Legend – Modern Times)

Γιάννης Χαρούλης: Δεν θα πιστεύετε με ποιον θρύλο της παγκόσμιας μουσικής συναντήθηκε επί σκηνής στο θέατρο Βράχων

2008: Τραγουδάκια γάλακτος – Μ.Χαλκουτσάκη & Α.Χαλικιά (Impact music)
2008: Της Κρήτης τα πολύτιμα ΙΙI – Διάφοροι (Lyra)
2010: Το νησί – Μίνως Μάτσας (Minos EMI)
2010: Μικρές ελπίδες – Παύλος Συνοδινός (Lyra)
2011: Στου χρόνου τις καταπακτές – Νότης Μαυρουδής (Protasis Music)
2011: Έχω ένα σχέδιο – Θέμης Καραμουρατίδης (Lyra)
2012: Ίσως – Νίκος Πορτοκάλογλου (Universal)
2014: Θέα παραδείσου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Heaven Music)
2014: Έξω απ’ τα μέτρα – Βαγγέλης Καζαντζής (Minos EMI)
2016: Φύλαξα τ’ όνειρο – Μίκης Θεοδωράκης (Minos EMI)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :