Γιάννης Σεβδικαλής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά

Γιάννης Σεβδικαλής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά Ο Γιάννης Σεβδικαλης, σε ηλικία 22 χρόνων σημερα 36 ,μετα απο ατύχημα έχασε και τα δυο του ποδια απο το γόνατο και κατω.

”Αυτό σημαίνει ευτυχία… πως όταν είμαστε μαζί, τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Έτσι είναι οι σχέσεις οι αληθινές… νιώθεις πως είσαι κάθε μέρα διακοπές! 🌞🌈 🎶”

”O άνθρωπός μου γιορτάζει! Ο Γιάννης μου, ο Γιάννης μας.Ο Γιάννης που μας έχει κάνει όλους περήφανους αμέτρητες φορές με όσα έχει κατακτήσει στον αθλητισμό και στη ζωή κι εμένα προσωπικά με κάνει περήφανη καθημερινά για όλα όσα είναι. Ο άνθρωπος μου, που αγαπάω και θαυμάζω κάθε μέρα και πιο πολύ ακόμα, γιορτάζει κι εγώ γιορτάζω κάθε μέρα μαζί του. Χρόνια μας πολλά!  ❤️🦿👫👩‍❤️‍👨🦿❤️”

10 Οκτωβρίου 2012, ώρα 14.30. Ο Γιάννης σχολάει από τη δουλειά που εργαζόταν ως σερβιτόρος και επιστρέφει στο σπίτι του με το ποδήλατο του. Όπως κάθε μέρα, έπρεπε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια διερχόμενη αμαξοστοιχία θα τον παρασύρει, θα πολτοποιήσει τα άκρα του και ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο. Οι γιατροί στο νοσοκομείο θα σώσουν την ζωή του αλλά θα αναγκαστούν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του…

Έναν χρόνο μετά το ατύχημά του ο Γιάννης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά προσθετικά μέλη. Τόσοι μήνες όμως χωρίς περπάτημα τα κόκκαλά του είχαν ατροφήσει και χρειάστηκε να περπατάει με πατερίτσες. Μετά από παρότρυνση όμως ενός φίλου μπήκε στον κανονικό στίβο και ξεκίνησε ο πρωταθλητισμός. Η ανεξάντλητη αισιοδοξία τον κάνει πρότυπο για όλους μας.

«Δεν πρόλαβα να θρηνήσω, δεν πρόλαβα να σκεφτώ αυτό που μου είχε συμβεί, γιατί πέρα από την μεγάλη αγάπη που ήρθε από συγγενείς και φίλους, ήρθαν άνθρωποι που μου έδωσαν θάρρος και δύναμη λέγοντας μου ότι υπάρχουν τεχνητά μέλη, που σου δίνουν την δυνατότητα να περπατάς και να τρέχεις. Είχα φοβηθεί για την ζωή μου και έτσι χάρηκα που έμεινα ζωντανός. Άρπαξα ότι ευκαιρία μου δόθηκε. Θέλει απλά να έχεις όρεξη για την ζωή και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο», έχει εξομολογηθεί ο ίδιος στην εκπομπή Tatiana Live.

Γιάννης Σεβδικάλης: Στα 21 χτυπήθηκε από τρένο και έχασε τα πόδια του

Σε συνέντευξη που πήρε η γνωστή κωμικός και τραγουδίστρια στον σύντροφό της για τα social media, ο Γιάννης Σεβδικαλής είχε εξομολογηθεί:

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα το ατύχημα… Ο λόγος είναι γιατί μου έφερε την Σοφία. Είναι ένας άνθρωπος – παράδειγμα για μένα. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή της, από πολύ μικρή ηλικία παλεύει για την ισότητα και την προσβασιμότητα όλων. Μας δείχνει τη μέγιστη ανιδιοτέλεια που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Αν ο κόσμος μας είχε περισσότερες Σοφίες θα ήταν ένας καλύτερος κόσμος. Η Σοφία είναι παράδειγμα ανθρώπου και είναι αυτό που αγαπάω περισσότερο απ’ όλα σε εκείνη».

Σε νεαρότερη ηλικία, ο Γιάννης Σεβδικαλής εργαζόταν ως βοηθός σερβιτόρου σε μαγαζιά στο Βοτανικό και σε νυχτερινά κέντρα. Ωστόσο πάντα υπήρχε αυτό το κομμάτι μέσα του, όπου ήθελε να γίνει αθλητής.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2012 και ώρα 14.30, ο Γιάννης Σεβδικαλής σχόλασε από τη δουλειά που εργαζόταν ως σερβιτόρος και επέστρεφε στο σπίτι του με το ποδήλατο του. Όπως κάθε μέρα, έπρεπε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια διερχόμενη αμαξοστοιχία τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να χάσει τα κάτω άκρα του από τα γόνατα και κάτω.

Έναν χρόνο μετά το ατύχημά του ο Γιάννης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά προσθετικά μέλη. Τόσοι μήνες όμως χωρίς περπάτημα τα κόκκαλά του είχαν ατροφήσει και χρειάστηκε να περπατάει με πατερίτσες. Μετά από παρότρυνση όμως ενός φίλου μπήκε στον κανονικό στίβο και ξεκίνησε ο πρωταθλητισμός. 

«Δεν πρόλαβα να θρηνήσω, δεν πρόλαβα να σκεφτώ αυτό που μου είχε συμβεί, γιατί πέρα από την μεγάλη αγάπη που ήρθε από συγγενείς και φίλους, ήρθαν άνθρωποι που μου έδωσαν θάρρος και δύναμη λέγοντας μου ότι υπάρχουν τεχνητά μέλη, που σου δίνουν την δυνατότητα να περπατάς και να τρέχεις. Είχα φοβηθεί για την ζωή μου και έτσι χάρηκα που έμεινα ζωντανός. Άρπαξα ότι ευκαιρία μου δόθηκε. Θέλει απλά να έχεις όρεξη για την ζωή και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο», είχε εξομολογηθεί ο ίδιος στην εκπομπή Tatiana Live.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ

Αυτή η μέρα με βρίσκει μαζί με τη γυναίκα της ζωής μου η οποία έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι της για να είμαι ξεκούραστος σωματικά και ψυχικά και έτοιμος για τον αυριανό μου αγώνα. Και για κάθε αγώνα. Και πάνω απ’ όλα χαρούμενος κι ευτυχισμένος όπως κάθε μέρα μαζί της. Αυτό σηναίνει για μένα μια μέρα των ερωτευμένων! ❤️

https://www.instagram.com/p/C3VtZuCvbnT

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Καινούργιου – Μπακοδήμου: «Θεώρησα πιο αιχμηρό ότι είπε για τις οικονομικές απολαβές της»

Μαζί.
Ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν για να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, αλλά τελικά η ζωή είχε πολλά περισσότερα σχέδια για εμάς.
Ο Γιάννης Σεβδικαλής είναι ο άνθρωπός μου. Με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη και περήφανη καθημερινά και αν δεις αυτό το βίντεο είμαι βέβαιη πως θα έχεις αμέτρητους λόγους να αισθανθείς κι εσύ περήφανος.
Μιλάμε για πρώτη φορά με όλες τις λεπτομέρειες για το ατύχημα που είχε με τρένο και οδήγησε στο διπλό ακρωτηριασμό του.
Για το πώς κατάφερε να γίνει Παραολυμπιονίκης, έχοντας ήδη 8 παγκόσμια ρεκόρ στο στίβο. Για τη δύναμη της αγάπης, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς, του μαζί.
Ο Γιάννης είναι η ζωντανή απόδειξη πως
αν πιστέψεις πραγματικά στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Να σας συστήσω λοιπόν:
Γιάννη από εδώ ο κόσμος.
Κόσμε από εδώ ο Γιάννης… ο κόσμος μου.
Καλώς βρεθήκαμε!

Το βίντεο αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα της κουβέντας μας link in bio για να δείς ολόκληρη τη συνέντευξη στο Youtube.

ΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο σαλόνι της Σοφίας και του Γιάννη. Με φόντο ξύλινο πιάνο με σκαμνάκι, λευκό ράφι αριστερά του, κιθάρα μπροστά από το ράφι και φωτογραφίες πάνω σε αυτό, τον πάγκο της κουζίνας δεξιά, καλυμμένο με τζάμι, από κάτω του άλλες φωτογραφίες, ο Γιάννης αριστερά και η Σοφία δεξιά, καθιστοί σε ξύλινο τραπέζι. Στα αριστερά του Γιάννη καναπές κάθετος προς το ζευγάρι.

Αριστερά ο Γιάννης, νεαρός με ευγενική όψη, σκουρόχρωμα μάτια, μαύρα γένια, φρύδια και μαλλιά πιασμένα κοτσαλάκι από τους κροτάφους και άνω, κοντοκουρεμένα από τους κροτάφους και κάτω. Λευκό κοντομάνικο και από πάνω ανοιχτή μαύρη αθλητική ζακέτα. Δεξιά η Σοφία. Οβάλ πρόσωπο με έντονα μήλα. Μακριά σγουρά χάλκινα μαλλιά με σγουρές αφέλειες, εκφραστικά μάτια τονισμένα με μαύρη μάσκαρα. Μαύρο στενό πουκάμισο. Μακρύ λευκό μανικιούρ.

Κειμενική περιγραφή: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη (ATLAS E.P.)

Υποτιτλισμός CC: Αννα Ρεκούτη (ATLAS E.P.)

Επιμέλεια CC & Τεχνική επεξεργασία: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη (ATLAS E.P.)”

Γιάννης Σεβδικαλής σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά
Γιάννης Σεβδικαλής σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά
Γιάννης Σεβδικαλής σήμερα Η ηλικία η προσωπική ζωή το ύψος η καταγωγή οι σπουδές και τα
Γιάννης Σεβδικαλής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά 4
Γιάννης Σεβδικαλής σήμερα Η ηλικία η προσωπική ζωή το ύψος η καταγωγή οι σπουδές και
Γιάννης Σεβδικαλής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές και τα κιλά 5
x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!