Hit enter after type your search item

Γιάννης Τσορτέκης ηλικία, ύψος, οι άγνωστοι γάμοι, το σοκαριστικό βιογραφικό, η καταγωγή, η ημερομηνία γέννησης Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Γιάννης Τσορτέκης ηλικία, ύψος, οι άγνωστοι γάμοι, το σοκαριστικό βιογραφικό, η καταγωγή, η ημερομηνία γέννησης

Έγινε ευρέως γνωστός από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008

Γιάννης Τσορτέκης! Αυτες ειναι οι ΤΑΙΝΙΕΣ που εχει παίξει
Γιάννης Τσορτέκης! Αυτες ειναι οι ΤΑΙΝΙΕΣ που εχει παίξει

Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Φέτος πρωταγωνιστεί στο νέο δραματικό σίριαλ μυστηρίου του Mega, Σκοτεινή Θάλασσα, όπου υποδύεται στον Σάββα Γκορίτσα.

Γιάννης Τσορτέκης: Το βιογραφικό, η ηλικία, το ύψος και οι σειρές που έχει παίξει ο τηλεοπτικός Σάββας από τη Σκοτεινή Θάλασσα

Πάμε όμως να μάθουμε όσα θέλουμε να ξέρουμε για τον Γιάννη Τσορτέκη:
O Γιάννης Τσορτέκης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1967
Έχει ύψος 1,72 μ.
Είναι 54 ετών

Γιάννης Τσορτέκης: Το βιογραφικό, η ηλικία, το ύψος και οι σειρές που έχει παίξει ο τηλεοπτικός Σάββας από τη Σκοτεινή Θάλασσα

Γιάννης Τσορτέκης: «Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα»

Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο στην ταινία Το μικρό ψάρι και πρόσφατα στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία
Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά συμμετέχοντας σε τρεις παραγωγές. Στην κοινωνική σειρά Βαρβαρότητες «Σκοτεινή Θάλασσα», στον Δάσκαλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA και στην Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ1
Γιάννης Τσορτέκης: Το βιογραφικό, η ηλικία, το ύψος και οι σειρές που έχει παίξει ο τηλεοπτικός Σάββας από τη Σκοτεινή Θάλασσα

Ο ρόλος του Γιάννη Τσορτέκη στη Σκοτεινή Θάλασσα
Ο Σάββας Γκορίτσας είναι σύζυγος της Όλγας. Χαμηλών τόνων, διαλλακτικός, με γλυκά χαρακτηριστικά, αργός και λιγομίλητος. Έχει περάσει τη μισή ζωή του στη θάλασσα ως ψαράς. Όταν βρίσκεται μόνος του στα ανοιχτά, θεωρεί ότι «μιλάει με τον Θεό». Είναι χρόνια αλκοολικός, αλλά το παλεύει.

Ο Γιάννης Τσορτέκης, ο ανοιχτόκαρδος και τρελά ερωτευμένος Γιώργης της Νύχτας
Ο Γιάννης Τσορτέκης, ο ανοιχτόκαρδος και τρελά ερωτευμένος Γιώργης της Νύχτας

Κατά περιόδους δεν πίνει καθόλου και μετά ξανακυλάει. Θεωρεί την Όλγα ένα ανέλπιστο δώρο στη ζωή του. Τη θαυμάζει και τη λατρεύει. Εργάζεται και εκείνος στην εταιρεία του Μιχάλη, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, παρόλο που εκείνος τον «έριξε» όταν καπηλεύτηκε μια ιδέα του. Έχει αδυναμία και στον Χρήστο. Γενικώς δυσκολεύεται να συγκρουστεί.

Γιάννης Τσορτέκης: Το βιογραφικό, η ηλικία, το ύψος και οι σειρές που έχει παίξει ο τηλεοπτικός Σάββας από τη Σκοτεινή Θάλασσα

Η υπόθεση της σειράς
Μια τραγωδία χωρίς ένοχο. Ένας σκοτεινός ήρωας με κενά μνήμης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνος εναντίον όλων.

Κορα Καρβούνη Γιάννης Τσορτέκης 1 1 6Η νέα δραματική σειρά μυστηρίου ήρθε στο MEGA με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γρηγόρη Καραντινάκη και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών. Το σενάριο υπογράφουν ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς.

Γιάννης Τσορτέκης: Το βιογραφικό, η ηλικία, το ύψος και οι σειρές που έχει παίξει ο τηλεοπτικός Σάββας από τη Σκοτεινή Θάλασσα

Οι σειρές που έχει συμμετάσχει ο Γιάννης Τσορτέκης
2000-2001 Κρεσέντο (Star) Γιάννης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Το 10 (ALPHA) Νικόλας Βάλβης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (ALPHA) Σωκράτης Ένα Επεισόδιο
2021 Καρτ Ποστάλ (ΕΡΤ1) Γιώργος Επεισόδιο: Ο Μέγας Αγιασμός
2022 Σκοτεινή Θάλασσα (MEGA) Σάββας Γκορίτσας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ο Δάσκαλος (MEGA) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Κορα Καρβούνη Γιάννης Τσορτέκης 1 1 6

Διαβάστε ακόμη: Ταμίλα Κουλίεβα: H ηλικία, o γιος, οι σειρές, ο πρώην σύζυγος και το διαζύγιο της ηθοποιού της Σκοτεινής Θάλασσας

Διαβάστε ακόμη: Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Η ηλικία, ο δεσμός με κούκλο ηθοποιό, ο ρόλος της Σμαρώς στη Σκοτεινή Θάλασσα και η σχέση με τους Πυξ Λαξ

Ποιός ειναι ο Γιάννης Τσορτέκης

Οι κινηματογραφικές ταινίες που έχει παίξει
2001 Σώσε με
2009 Guilt
2010 13 1/2
2010 Χάρισμα
2011 J.A.C.E
2011 Wasted Youth
2014 Στο σπίτι
2014 Το μικρό ψάρι
2015 Το ξύπνημα της Άνοιξης
2016 Suntan
2017 Ussak
2020 Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό που έχει συμβεί με την ελληνική μυθοπλασία τα τελευταία χρόνια, από την εποχή των Άγριων Μελισσών κι έπειτα αν έπρεπε να το τοποθετήσουμε κάπου χρονιά, είναι πώς ερχόμαστε και μένουμε έκθαμβοι μπροστά στις τηλεοράσεις μας με το ταλέντο ηθοποιών που ήδη είχαν διαγράψει μία σπουδαία πορεία στο θέατρο, αλλά παρέμεναν «κρυμμένοι» από τα μάτια του τηλεοπτικού κοινού. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο Γιάννης Τσορτέκης άρχισε να συμμετέχει αδιαλλείπτως σε τηλεοπτικές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Από τον Έρωτα μετά του Alpha, στο Καρτ Ποστάλ της ΕΡΤ, στη Σκοτεινή Θάλασσα και το Maestro του Mega και στο Αυτή η νύχτα μένει του Alpha. Η πορεία του ως ηθοποιού είχε ξεκινήσει ήδη από το 1990.

Αριστούχος στο Εθνικό Θέατρο που όμως δεν δούλεψε σε αυτό

Ο Γιάννης Τσορτέκης έγινε ηθοποιός εντελώς τυχαία, χωρίς να έχει πει ποτέ σε κανέναν ότι ήθελε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Ένας φίλος του τον παρότρυνε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, ενώ είχε κάνει ήδη ένα εργαστήριο με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Άκη Δαβή, που όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο site popaganda αργότερα κατάλαβε «πόσο σοβαρή υπόθεση ήταν».

 

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Τσορτέκης εξηγούσε πως παρόλο που αποφοίτησε ως αριστούχος από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην οποία κατάφερε να μπει απροετοίμαστος, δεν συνέχισε να δουλεύει εκεί. «Εθιμοτυπικά παίρνουν τους αριστούχους αμέσως σε παραστάσεις. Εμένα όμως όχι. Ντρεπόμουν να ρωτήσω γιατί. Πάλι τα ίδια όμως, φίλοι με πίεσαν να ρωτήσω», σημείωνε ο ηθοποιός, που επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γιάννης Τσορτέκης Maestro

Mega
«Ζήτησα να δω τον διευθυντή, δεν με άφησε, τελικά άνοιξα μόνος μου την πόρτα και του λέω: Κύριε, τελείωσα φέτος με άριστα. Μου έχουν πει ότι εθιμικού δικαίου όλοι οι αριστούχοι απορροφώνται σε παραστάσεις. Και τι μου λέει ο “θεός”; “Κι εγώ στην Καισαριανή γεννήθηκα. Κάτι θα κάνεις κι εσύ στη ζωή σου”. Κι έφυγα. Όσο έπαιξες εσύ τότε, άλλο τόσο έπαιξα κι εγώ. Μόνο μία φορά έπαιξα στο Εθνικό επειδή επέμενε ο συγχωρεμένος ο Βογιατζής, με ήθελε σε μια παράστασή του», συμπλήρωνε ο Γιάννης Τορτσέκης.

Ο πολυβραβευμένος Γιάννης Τσορτέκης που τώρα μας συγκλονίζει στο Maestro

«Αυτό το βραβείο είναι η σημαντικότερη επιβεβαίωση για όσα πάντοτε πίστευα. Οτι όταν επιθυμείς και προσπαθείς για κάτι, ό,τι εμπόδια κι αν συναντήσεις, όποιοι καλοθελητές κι αν σου ανοίξουν ή σου κλείσουν τον δρόμο, εν τέλει θα τα καταφέρεις. Θέλει και αρετή και τόλμη η ελευθερία», έλεγε στα Νέα το 2010 ο Γιάννης Τσορτέκης. Είχε βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Filmapalooza στο Las Vegas των ΗΠΑ για την ερμηνεία του στην ταινία 11. Αυτό δεν ήταν το μόνο βραβείο που έχει πάρει ο ηθοποιός.

Το 2009 απέσπασε το βραβείο Κάρολος Κουν για την ερμηνεία του στο έργο Μαύρη Γαλήνη του Δ. Μαρωνίδη.

Η πρώτη συνάντηση με τον Βασίλη Μπισμπίκη δεν ήταν στο Αυτή η νύχτα μένει
Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι γνωστό πρόσωπο στο σύμπαν του Γιάννη Οικονομδη. Και μπορεί οι ατάκες «Τι σόου ήταν αυτό ρε. Και γαμώ τα σόου» που έγιναν viral να ανήκουν στην ταινία Το Μικρό Ψάρι, όμως στην ταινία

Γιάννης Τσορτέκης: «Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα»

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς έγινε η πρώτη του συνάντηση με τον Βασίλη Μπισμπίκη τη χημεία του με τον οποίο απολαμβάνουμε φέτος στη σειρά του Alpha Αυτή η νύχτα μένει. Το 2021 μάλιστα, ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου Β΄Ανδρικού Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ρόλο του στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς.

 

«Περνάμε πάρα πολύ καλά και στα γυρίσματα ολόκληρη η ομάδα. Οι ηθοποιοί με τους τεχνικούς είμαστε ένα σώμα, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολα τα γυρίσματα, οι χώροι είναι δύσκολοι, οπότε πρέπει να έχουμε χιούμορ και να ξεπερνάμε τα πράγματα για να τρέχει παραγωγικά η ημέρα μας.

 

Το αποτέλεσμα το νιώθω πάρα πολύ καλό, το απολαμβάνω αλλά απολαμβάνω και τα γυρίσματα», είχε πει ο ηθοποιός στην εκπομπή Happy Day για τη σχέση του με τους συμπρωταγωνιστές του στη σειρά του Alpha.

 

Ο Γιάννης Τσορτέκης έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση πολλά χρόνια πριν το Maestro

Μπορεί να επέστρεψε δυναμικά στην τηλεόραση το 2019 αλλά η σειρά Έρωτας Μετά δεν ήταν η πρώτη τηλεοπτική δουλειά του Γιάννη Τσορτέκη.

 

Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση στη σειρά Κρεσέντο που παρουσιάστηκε στο Star Channel την τηλεοπτική σεζόν 2007, με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παππούλια, τον Άλκη Κούρκουλο και τον Τόνυ Δημητρίου.

Γιάννης Τσορτέκης! Αυτες ειναι οι ΤΑΙΝΙΕΣ που εχει παίξει

Όπως και φέτος έτσι και τότε, ο Γιάννης Τσορτέκης είχε διπλή τηλεοπτική παρουσία. Την ίδια τηλεοπτική σεζόν στον Alpha παρουσιάστηκε η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, Το 10, σειρά μέσα από την οποία έγινε ευρύτερα γνωστόςο ο Γιάννης Τσορτέκης.

 

Ο κινηματογράφος που προτιμά

Από το 2001 και την ταινία Σώσε με, μέχρι τη Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, οι κινηματογραφικές συμμετοχές του Γιάννη Τσορτέκη είναι πολλές. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική ότι νιώθει πιο άνετα στον κινηματογράφο από το θέατρο, όπου το βιογραφικό του είναι ακόμα πιο πλούσιο σε παραστάσεις.

«Στον κινηματογράφο. Ενστικτώδες ήταν αυτό. Αν με ρωτούσες πριν μερικά χρόνια δεν θα είχα την ίδια απάντηση», σημείωνε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με αφορμή την κινηματογραφική Πράσινη Θάλασσα στην οποία συμμετείχε το 2021.

«Έχω δουλευτεί μέσα στο θέμα του κινηματογράφου από πολύ μικρός, με μεγάλη προσοχή και φροντίδα απ’ όλους τους γύρω μου.

Αυτό που συμβαίνει στο σινεμά, αυτό το “πάμε τώρα!” και τελείωσε, μου ανοίγει τον ορίζοντα του στοιχείου της επιβίωσης στη στιγμή, που δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι το “τώρα”. Όποια επιλογή κι αν κάνεις, έχει ήδη γίνει παρελθόν.

 

Αυτό δεν το έχεις στο θέατρο – έχεις μια διαδικασία αναπαράστασης. Επίσης, είχα πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους του κινηματογραφικού συνεργείου. Με θεωρώ εργάτη από όλες τις πλευρές», συμπλήρωνε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Ο Γιάννης Τσορτέκης ως μπαμπάς και σύζυγος

Στην οικογενειακή του ζωή είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη ο Γιάννης Τσορτέκης. «’Εχω δυο παιδιά. Ο γιος μου έγινε 18 και η κόρη μου είναι στα 10. Δεν ξέρω τι ονειρεύεται να γίνει ο γιος μου, ούτε τον ρωτάω. Παρότρυνα τον γιο μου να κάνει κάτι που θα το νιώθει αποκλειστικά ως παιχνίδι και επειδή είναι αθλητής, του είπα να πάει στη γυμναστική ακαδημία», σημείωνε για τα δύο τους παιδιά ο ηθοποιός.

Όσο για τη σχέση του με τη σύζυγό του, αυτή περιλαμβάνει τη σύγκρουση όπως έλεγε. «Η ίδια η ζωή είναι μία σύγκρουση, δεν υπάρχει γαλήνη πουθενά και με τη σύζυγο μου τα πάμε όπως ο σκύλος με τη γάτα. Οι συγκρούσεις μας είναι ιδιοσυγκρασιακές. Εάν με τη σύζυγο μου θέλουμε να τσακωθούμε, και τίποτε να μην υπάρχει, θα τσακωθούμε», εξηγούσε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ποιός ειναι ο Γιάννης Τσορτέκης

Γιάννης Τσορτέκης
Ο Γιώργης που υποδύεται ο Γιαάννης Τσορτέκης με τη Νίτσα της Κόρας Καρβούνη σε στιγμιότυπο της σειράς Αυτή η νύχτα μένει.
Η γειτονιά που δεν αλλάζει
Ο Γιάννης Τσορτέκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό και συχνά μιλά γι’ αυτό στις συνεντεύξεις του.

«Μια περιοχή με έντονο το στίγμα της μετανάστευσης, αφού σ’ αυτήν βρήκαν ένα μέρος για να εγκατασταθούν άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας που έψαχναν μια καλύτερη μοίρα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Όλη μου η παιδική ηλικία είναι έντονη, γεμάτη πια από αναμνήσεις», σημείωνε σε συνέντευξή του στο site catisart.

«Θυμάμαι όμως πόσο ποθούσα να παίζω με οτιδήποτε συνεχώς και ακατάπαυστα. Στην πλατεία που παίζαμε μπάλα, στους δρόμους που κόβαμε τα νεράντζια και τα πετούσαμε ο ένας στον άλλο, και τα καλοκαίρια στο χωριό της μάνας μου που τρέχαμε όλη τη μέρα έξω ακολουθώντας άλλα παιδιά που βγάζανε τις γίδες για σκάρισμα, και που κάναμε ολόκληρα κομβόι ο ένας πίσω από τον άλλο κάνοντας τα αυτοκίνητα με αυτοσχέδια τιμόνια από στεφάνια από βαρέλια και κλαδιά από καστανιές, κορνάροντας και μιμούμενοι τις μηχανές των αυτοκινήτων που θαυμάζαμε», σημείωνε για την παιδική του ηλικία.

Ο Γιάννης Τσορτέκης σκέφτεται από τώρα το τέλος

Σε συνέντευξή του στο The Magazine του NEWS24/7 και τον Κώστα Μανιάτη, ο Γιάννης Τσορτέκης είχε κάνει μία αναπάντεχη αποκάλυψη. Ο ηθοποιός, με αφορμή το πώς βίωσε την απώλεια του πατέρα του, όντας και ο ίδιος πατέρας αποφάσισε τα δικά του παιδιά να βιώσουν διαφορετικά την εμπειρία της δικής του απώλειας όταν έρθει η ώρα.

 

«Σκεφτόμουν πόσο η γιαγιά μου θρηνούσε για χρόνια ολόκληρα τον παππού μου και την έβλεπα με μαύρα και μαυρίζαμε όλοι, και πως πηγαίναμε στο νεκροταφείο να κάνουμε τρισάγιο, όλα αυτά.

Και λέω “αυτό δεν μπορεί να το ζήσει το παιδί το δικό μου, να το τρέχω στα νεκροταφεία”», είχε πει ο Γιάννης Τσορτέκης που ήδη έχει επιλέξει την καύση για τον εαυτό του.

«Έχω επιλέξει την καύση. Να μένει μόνο η μνήμη, ώστε να κάθεται μια μέρα όπως εμείς εδώ, να πίνει τσίπουρα και να λέει “ρε ο πατέρας μου ήτανε γαμάτος… ή δεν ήταν”, αλλά ό,τι και να ήταν, να το πει εκείνη τη στιγμή.

Να μην είναι αυτό το πράγμα όπου το καθετί σου θυμίζει και σε ορίζει, όπως ένα τρισάγιο, ένα μνημόσυνο και όλα αυτά που δεν μου λένε τίποτα», συμπλήρωνε ο ηθοποιός που σημείωνε ότι θα ήθελε τις στάχτες του να τις πετάξουν «Στα Βαρδούσια. Να τη σκορπίσουν να πούμε στους πέντε ανέμους, πάνω στα όρη και τα άγρια βουνά, να είμαι παντού».

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :