Γιώργος Καπουτζίδης« Εχει πιο πολύ ξύλο η ελληνική τηλεόραση»


Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλά για τη νέα σειρά “Εθνική Ελλάδος” που σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης.
Είναι μια σειρά που έγινε δεκτή πολύ θετικά όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από τους συναδέλφους σας.
Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;«Είναι πολύ κολακευτικό και, κακά τα ψέματα, το να σου λένε ωραία λόγια σου δίνει ώθηση να συνε­χίσεις. ΓΓ αυτό δεν καταλαβαίνω και το αντίθετο, δηλαδή να λένε κάποιοι για μια δουλειά ότι δεν τους αρέσει. Εμένα, αν δεν μου αρέσει μια δουλειά, δεν βγαίνω τελάλης στο Σύνταγμα να το πω. Απλά δεν τη βλέπω».
Από πού εμπνευστήκατε τους χα­ρακτήρες;
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι αντι­γραφή συγκεκριμένων ανθρώπων. Έχουν στοιχεία από χαρακτήρες που γνωρίζω, αλλά είναι πλάσματα της φαντασίας μου».
Η ελληνική τηλεόραση είναι πιο πολύ κέρλινγκ ή χόκεϊ επί πάγου;
«Είναι πιο πολύ χόκεϊ επί πάγου. Εχει πιο πολύ ξύλο η ελληνική τηλεόραση».
Μέσα από το σενάριο προσπαθήσα­τε να πείτε και πράγματα δικά σας, πέρα από τα κοινωνικά θέματα.
«Σχεδόν όλο το σενάριο είναι πράγματα δικά μου, που ήθελα να τα εκφράσω, γιατί θα έσκαγα! Είναι αλήθειες που δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν μπορούμε να τις πούμε σε αυτήν τη χώρα. Είναι πολύ άσχημο να φοβάσαι να πεις την άποψη σου, γιατί τελικά θα εκφράσει κάποιος άλλος τη δική του, που μπορεί να είναι ακραία ή λανθασμένη, αλλά θα ακουστεί μόνο αυτή. Εγώ λέω ξεκάθαρα τις δικές μου απόψεις. Όποιος θέλει ας είναι απέναντι και όποιος θέλει ας είναι δίπλα. Δεν έχω λόγο να ζω σε μια χώρα όπου δεν μπορώ να πω την άποψη μου».