freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Γιώργος Κωνσταντίνου (ηθοποιός) βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Σπουδές Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» (1958)[1]
Ιδιότητα ηθοποιός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, ηθοποιός τηλεόρασης και σεναριογράφος
Γονείς Μιχάλης Κωνσταντίνου και Νίτσα Φιλοσόφου

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου (Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 1934) είναι Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και συγγραφέας θεατρικών κειμένων.

Γιώργος Κωνσταντίνου βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Νεανικά χρόνια
Γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη, μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη οίκους ανοχής.[2]

Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία.[3][4] Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.[2]

Έδωσε εξετάσεις για την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως “εντελώς ατάλαντος”.[5] Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.[2]

Καριέρα
Το 1974 έπαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά Ανθρώπινες ιστορίες της ΥΕΝΕΔ.[6] Το 1975 έπαιξε και έγραψε το Άσε τον κόσμο να γελάσει για το ίδιο κανάλι.[7]

Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο Showtime.[8][9]

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έχω πολλά κατάλοιπα από συγγενείς μου που χτυπούσαν άσχημα τις γυναίκες»

Προσωπική ζωή
Ο Κωνσταντίνου έκανε τρεις γάμους, ο ένας με την Μαρία Δουρή.[10] Έχει δύο παιδιά, την Άννα-Μαρία και τον Γιώργο, πιανίστα στο επάγγελμα.[2]

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η μάχη με τον τζόγο, η σχέση με την κόρη του και οι έρωτες

Ο βετεράνος του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν ο καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» της Δευτέρας (08/03). Ο ηθοποιός, που αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί μαζί με το κινηματογραφικό του ταίρι, τη Μάρω Κοντού σε σποτ για τον εμβολιασμό, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο 86χρονος δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τη ζωή του, από την πρώτη του επαφή με το θεατρικό σανίδι μέχρι σήμερα που είναι ένας ακούραστος εργάτης της ηθοποιίας. Ποια ήταν η σχέση με τη μητέρα του, πώς ένιωσε για την εγκατάλειψη από τον πατέρα και ο εθισμός στον τζόγο. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε με υπερηφάνια και στα δύο του παιδιά, τα οποία έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της τέχνης τόσο σεμνά και ουσιαστικά όσο την υπηρέτησε και ο ίδιος σε όλη του τη ζωή μέχρι σήμερα.

Γιώργος Κωνσταντίνου: Αποκάλυψε το παρασκήνιο της σκηνής με τη Βουγιουκλάκη και το προφιτερόλ

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Κωνσταντίνου: Αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η περίφημη σκηνή με το προφιτερόλ στο «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη και είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. «Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Στην Αλεξάνδρια τους λάτρευε ο κόσμος, είχαν μεγάλη επιτυχία. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα πολύ, εξαφανίστηκε, έφυγε! Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ουσιαστικά ένα εξώγαμο παιδί. Όταν μεγαλώσαμε η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιoς μου, θα παντρευτούμε” του είπε. Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα» είπε ο ηθοποιός για τους γονείς του. Μετά από προτροπή της μητέρας του και αφού είχε πάει και σε σχολή ηλεκτροτεχνίτη και είχε κάνει άσχετα πράγματα, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός – αν και δεν το πολυπίστευε στην αρχή.

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου

«Τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα» είπε. Αφού αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηθοποιία έδωσε εξετάσεις για την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως «εντελώς ατάλαντος». Όμως τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έχω κάνει πολλά για την επιβίωση που δεν θα ήθελα»

Για την προσωπική του ζωή και την κόρη του ο ηθοποιός είπε: «Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα. Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί […] Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει, και αυτό το χαίρομαι πραγματικά. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο». Ο ηθοποιός μίλησε με χαρά και για τον γιο του που είναι καταξιωμένος μουσικός.

Έλενα Ναθαναήλ, Γιώργος ΚωνσταντίνουΈλενα Ναθαναήλ, Γιώργος Κωνσταντίνου
Διαβάστε επίσης: Γιώργος Κωνσταντίνου: Η εξομολόγηση για το πάθος του με τον τζόγο

Για τον τζόγο έχω να πω: «Πας παίζων, χάνει»

Η μάχη που έδωσε κατά του εθισμού του τζόγου: Όλοι έχουν μείνει σε αυτό το σημείο του βιβλίου μου γιατί πουλάει. Θα είχα κάθε λόγο να το εξαφανίσω. Νομίζω ότι ο τζόγος, κατά τη φιλοσοφική μου άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδάκια λέμε “αυτό είναι δικό μου” και “ποιος θα κερδίσει κέρματα;”. Είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στη κατηφόρα την μεγάλη. Αν μπλέξεις με αυτό, είναι ένας καταστροφικός εθισμός. Το λέει άλλωστε και το ρητό “πας παίζων, χάνει”. Όποιος τζογάρει χάνει. Κάποια στιγμή που κέρδιζα ήταν μια παγίδα και αυτό…».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο Dot

Ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Showtime», εξομολογείται για πρώτη φορά τη μάχη του με τον τζόγο και τα εφιαλτικά βράδια που πέρασε εξαιτίας του εθισμού του. Γράφει στο βιβλίο του: «Μου άρεσαν τα τυχερά παιχνίδια. Και, τελικά, μου έγινε ένα καταστροφικό πάθος που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Δεν ήμουνα από τους τυχερούς παίκτες. Και ποιος είναι άλλωστε; Δεν πιστεύω ότι μένει κανείς τυχερός για πολύ. […] Ωστόσο, εγώ παραήμουν άτυχος. Στα παιχνίδια της πόκας, από τα επτά άτομα που παίζαμε συνήθως εκείνος που έφευγε σχεδόν πάντα πρώτος από το τραπέζι ήμουν εγώ».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε σε άλλο σημείο του βιβλίου: «Είχα κάνει μια θεατρική παράσταση που με κατέστρεψε. Αναγκάστηκα να χρεωθώ σε τοκογλύφους. Προσπάθησα να ρεφάρω με δύο επόμενες δουλειές, αλλά και αυτές ήταν καταστροφικές. Φαινόμουν τελειωμένος. Όμως, ήμουνα και πολύ νέος ακόμα για να πέσει ο τίτλος “Τέλος”».

Για να προσθέσει με νόημα: «Έπειτα δεν θα είχε γούστο γι’ αυτόν που σκάρωνε το παιχνίδι να το τελειώσει στα γρήγορα. Είχα πολλά χρόνια μπροστά μου για να βασανιστώ, έτσι που να το κάνει απόλυτη ευχαρίστηση. Για ποιον μιλάω; Πιστεύω στην ύπαρξη του καλού και του κακού πνεύματος. Αλίμονο. Πιστεύω στον Θεό, με λίγα λόγια. Και πιστεύω ότι ο τζόγος, μαζί με το μίσος του πολέμου, είναι τα αγαπημένα, τα απόλυτα παιχνίδια του κακού».

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Οι γονείς μου παντρεύτηκαν όταν ήμουν 23, τον έδιωξε μετά τον γάμο»

“Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν νήπιο ακόμα. Έζησα μόνο με την μητέρα μου όλη μου τη ζωή. Κάποια στιγμή που άρχισα να πετυχαίνω σε αυτό το πράγμα που έκανα, μπήκα και στην τηλεόραση, εμφανίστηκε ο πατέρας μου”, εξομολογείται ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σε μια εξομολογητική συνέντευξη στην εκπομπή Ελένη, αποκάλυψε πότε και πώς παντρεύτηκαν οι γονείς του και τι ακολούθησε μετά τον γάμο.

«Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν νήπιο ακόμα. Έζησα μόνο με την μητέρα μου όλη μου τη ζωή. Κάποια στιγμή που άρχισα να πετυχαίνω σε αυτό το πράγμα που έκανα, μπήκα και στην τηλεόραση, εμφανίστηκε ο πατέρας μου. Ξεκίνησα εγώ να τον βοηθάω. Η μητέρα μου, όταν βρήκε την ευκαιρία, του λέει: «Κοίταξε να δεις κάτι, εάν θες να συνεχίσει ο γιος μου να σε βοηθάει, θα με παντρευτείς». Δεν είχαν παντρευτεί ποτέ, ήμουν νόθο. Εγώ ήμουν 23 χρονών. Πήγαν και παντρεύτηκαν», λέει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Γύρισαν στο σπίτι και λέει ο πατέρας μου «Τώρα είμαι ο πάτερ φαμίλιας και θα κάνω και κουμάντο και στα οικονομικά». Του ανοίγει την πόρτα η μητέρα μου και του λέει τώρα πέρασε έξω», καταλήγει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Εργογραφία
Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος Ρόλος
1961 Η Λίζα και η άλλη John
1962 Ο άνδρας της γυναίκας μου Ιορδάνης Στέκας
1962 Οι γυναίκες θέλουν ξύλο
1963 Αυτό το κάτι άλλο
1963 Ο φίλος μου ο Λευτεράκης
1963 Οι καθώς πρέπει
1963 Το γέλιο βγήκε από το παράδεισο Προκόπης

Γιώργος Κωνσταντίνου: “Στις 16 ταινίες μου είπαν πάρε δρόμο και φύγε”

1963 Χτυποκάρδια στο θρανίο Γιάννης Λαβδάς
1964 Γάμος αλά…ελληνικά
1964 Η σωφερίνα Μιχάλης Χαρίδημος
1964 Νυχτοπερπατήματα
1965 Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα Αντωνάκης
1966 Άνθρωπος για όλες τις δουλειές Γιώργος
1967 Καλώς ήλθε το δολλάριο Φίλιππος
1968 Η ζηλιάρα
1969 Ξύπνα Βασίλη Βασίλης Βασιλάκης
1972 Μπουμ καρατατζούμ Βλακό-
μετρος

1973 Η γυναικοκρατία Λύσανδρος
1980 Γεύση από Ελλάδα
1980 Καθένας με τη τρέλλα του
1987 The…Κόπανοι Λεωνίδας
1988 Ντετέκτιβ για κλάματα Μιχάλης Πόντικας
2012 Αν… Αντωνάκης
Τηλεοπτικές σειρές
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1971 Δόκτωρ Τικ ΕΙΡΤ Ψυχίατρος | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1973-1975 Ανθρώπινες ιστορίες ΥΕΝΕΔ Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος |

Σκηνοθέτης
1975-1976 Άσε τον κόσμο να γελάσει ΥΕΝΕΔ Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος
1979 Η μεγάλη παρέλαση ΕΡΤ1 1 επεισόδιο
1979-1982 Το ημερολόγιο ενός θυρωρού ΥΕΝΕΔ Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1981 Έγκλημα στο Ψυχικό ΥΕΝΕΔ Νίκος Μολοχάνθης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983-1984 Τα Καθημερινά ΕΡΤ Λεωνίδας Σοφιανός Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1984 Βραδιά επιθεώρησης ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1986 Τρεις και ο κούκος ΕΡΤ Αντώνης Αχλάδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1986-1987 Μη μου γυρνάς τη πλάτη ΕΡΤ2 Χαράλαμπος Μαυρολέων | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος
1987-1988 Η αλεπού κι ο μπούφος ΕΤ2 Ντίνος Φόλας | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος
1989-1990 Πατήρ, υιός και πνεύμα MEGA Δημήτρης | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η κόρη του είναι ηθοποιός και μιλά πρώτη φορά για τη συνεργασία τους!

1990-1991 Άγγελος κατά λάθος ANT1 Βούλης | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος
1991-1994 Τα επτά κακά της μοίρας μου / Όλα τα κακά της μοίρας μου MEGA Λάμπρος Φουντούκης | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1992-1994 Και οι τέσσερεις ήταν υπέροχες MEGA Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1994-1995 Ένας αξιολάτρευτος μπελάς MEGA Δήμος Άτοιχος | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ MEGA Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
Παντρεμένοι Ανύπαντροι MEGA Ο Ίδιος Σεναριογράφος
1995-1996 Ζωή πατίνι ANT1 Αντίοχος Ερασμίου | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1995-1997 Σοφία Ορθή ANT1 Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
1997-1998 Διπλανή πόρτα ANT1 Μιχαήλ Πλακοστέρνας | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
Δανεικός Πατέρας ANT1 Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
2000-2001 Ιδιαίτερα για κλάματα ANT1 Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
Το Μπέρδεμα STAR Φίλιππος Τερζής | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
2001-2002 Η σειρήνα και ο μπάτσος ANT1 Ο Ίδιος Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
2002-2004 Τα Φιλαράκια ANT1 Νικήτας | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης
2005 Με σπασμένα τα φρένα ALTER Γιώργος | Ο Ίδιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος | Σεναριογράφος | Σκηνοθέτης

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο τζόγος, οι τοκογλύφοι…

2005-2006 Οδός Παραδείσου 7 ALPHA Γιώργος Οικονόμου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Άρης Επεισόδιο: “1965”
2008-2010 Λάκης ο γλυκούλης MEGA Ανδρέας Λαμπρόπουλος 10 επεισόδια
2012 Με λένε Βαγγέλη MEGA Τάκης 1 επεισόδιο
2015 Μη με σκας ALPHA Δαμιανός Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016-2017 Σαν Οικογένεια ALPHA Κύπρου Βασίλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Μανώλης Βλαχάκης 1 επεισόδιο
2019 Έλα στη θέση μου ALPHA διευθυντής σχολής 15 επεισόδια
2021 Τα Καλύτερά μας Χρόνια ΕΡΤ1 Ματθαίος Κοέν 1 επεισόδιο
Θεατρικές παραστάσεις
Έτος Τίτλος
2018-19 Η νεράιδα και το παλικάρι
2019 Το δικό μας σινεμά
2019-20 Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια
Σενάριο και σκηνοθεσία
Έτος Τίτλος Κανάλι
1987 The… Κόπανοι Βιντεοταινία
1988 Ντετέκτιβ για κλάματα Βιντεοταινία
1988 Μια Παρθένα για Μένα Βιντεοταινία
1995 Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ Mega
1996 Σοφία Ορθή ΑΝΤ1
1997 Δανεικός πατέρας
Ιδιαιτέρα για κλάματα

ΑΝΤ1
2005 Οδός παραδείσου 7 Alpha

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner
Αρέσει σε %d bloggers: