Hit enter after type your search item

Τι λέει η ΔΙΑΘΗΚΗ του Γιώργου Τράγκα!!!”Αποφάσισα εγώ προσωπικά, χωρίς να το ανακοινώσω σε κανέναν, αλλά μόνο στον εντολέα μου, να μεταβώ στο Μονακό. Εκεί είναι τρεις οι συμβολαιογράφοι όλοι κι όλοι” είπε ο Θέμης Σοφός. “Προηγουμένως, αλληλογράφησα, δεν πήγα αιφνιδιαστικά, και εκείνος που μου απάντησε ότι μπορεί να με δει υπό την ιδιότητά μου, μου έκλεισε ραντεβού.”

Πως εκανε λεφτά ο Τράγκας;

Γιώργος Τράγκας περιουσία! Οικογενειακή διαμάχη για την περιουσία του

Έτσι κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι και αρμόδιος ώστε να συζητήσω μαζί του τα σχετικά θέματα.  Πώς

εντοπίστηκε η ιδιόχειρη “κρυφή” διαθήκη του εκδότη Γιώργου Τράγκα αποκάλυψε ο δικηγόρος του Φρέντυ Τράγκα, Θέμης Σοφός, μετά την απόφαση του γιου του δημοσιογράφου να αποποιηθεί πλήρως της κληρονομιάς του πατέρα του.

Η διαθήκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, είχε κατατεθεί στη μόνιμη κατοικία του δημοσιογράφου τα τελευταία χρόνια το Μονακό, και μεταξύ άλλων αναφέρει μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του. Η ύπαρξη της εν λόγω διαθήκης άλλαξε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την περιουσία με τα ακίνητα και μετρητά.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτή περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία 30.000 ευρώ ενώ 50.000 ευρώ δίνονται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Όλα τα παραπάνω προφανώς υπόκεινται στους νόμους του ελληνικού κράτους του οποίου οι φορολογικές αρχές ασχολούνται συστηματικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πολλές ανοικτές υποθέσεις που είχε ο Γιώργος Τράγκας ως το θάνατό του και φυσικά έλεγχοι και πρόστιμα θα βαρύνουν τους κληρονόμους και τα αντίστοιχα μεγάλα ποσά θα αφαιρεθούν τελικά από τα περιουσιακά στοιχεία. 

ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας!

Οπως ανέφερε αρχικά ο Θέμης Σοφός μιλώντας στο T-live “ξεκινήσαμε τον Γενάρη αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση του Φρέντυ Τράγκα, και εκκινήσαμε από την υπόθεση ότι χωρεί η εξ διαθέτου διαδοχή, δηλαδή ότι κληρονομείται ο Γιώργος Τράγκας χωρίς να έχει διαθήκη. Αυτή ήταν η αρχική μας υπόθεση.

Πως έκανε ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ο Γιώργος Τράγκας, πώς ΕΒΓΑΛΕ τόσα χρήματα ο Γιώργος Τράγκας!
Πως έκανε ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ο Γιώργος Τράγκας,

Στη συνέχεια γράψαμε τις επιστολές μας στους έτερους εν δυνάμει συγκληρονόμους ως πληρεξούσιοι δικηγόροι, εκκινώντας από την υπόθεση ότι δεν υπάρχει διαθήκη”.

Εκεί λοιπόν μου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει διαθήκη. Εγώ δεν το γνώριζα. Τότε μου επανέλαβε το ερώτημα. Μου έδωσε αντίγραφο της διαθήκης και στη συνέχεια επικοινώνησα με τον συνάδελφό μου και μου επεσήμανε ότι την αγνοούσε από την εντολέα του” πρόσθεσε ο Θέμης Σοφός στην εκπομπή του Alpha.

Διαβάστε ακόμα: Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Φρέντι Τράγκα γιου του Γιώργου Τράγκα να αποποιηθεί την διαθήκη του πατέρα του μετά την εντολή για έρευνα για την περίπτωση μαύρου χρήματος.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος του Φρέντι Τράγκα, αναφέρει πως η απόφασή του για αποποίηση της κληρονομιάς έγινε μετά από ώριμες συζητήσεις.

Πως έκανε ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ο Γιώργος Τράγκας, πώς ΕΒΓΑΛΕ τόσα χρήματα ο Γιώργος Τράγκας!

Γιώργος Τράγκας: Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ! ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΤΩΜΑΤΑ στην ΒΙΛΑ του
Γιώργος Τράγκας: Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ! ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΤΩΜΑΤΑ στην ΒΙΛΑ του

«Πρόκειται για απόφαση που προβλέπει ο νόμος, δικαίωμα που άσκησε ο εντολέας μας κατόπιν σταθμίσεων και συζητήσεων που έγιναν. Καταλάβαμε ότι οι περιστάσεις που είχαν δημιουργηθεί ήταν απρόσφορες, μία διατύπωση που κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της Αρχής για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφό, «ένας άνθρωπος με λαμπρό μέλλον, σύμβουλος του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολυετούς έρευνας των διωκτικών Αρχών».

Διασωληνώθηκε ο Γιώργος Τράγκας, Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του!

«Οφείλουμε να σεβαστούμε το συμφέρον του εντολέα μας ανεξαρτήτως αν η δική μας γνώμη ενδεχομένως ήταν να περιμένουμε την κατάληξη των γεγονότων».

Γιώργος Τράγκας

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, ο πελάτης του επέλεξε να μην περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα προκειμένου να λάβει στο τέλος μέρος της περιουσίας που θα έμενε.

O γιος του Φρέντι έθεσε εαυτόν μάλιστα στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών ενώ στη μνήμη του πατέρα του κατέθεσε ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών.

Από την άλλη ο Γιώργος Τράγκας είχε μιλήσει για τον γιο του Φρέντι με τον οποίο είχαν σταματήσει να μιλάνε εδώ και χρόνια.

Γιώργος Τράγκας βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, τα κιλά, η καταγωγή και οι σπουδές

Η σχέση με τον γιο του Γιάννη ήταν καλή
Αντίθετα η σχέση με τον γιο από τον δεύτερο του γάμο μοιάζει να είναι καλύτερη αλλά όχι ανέφελη. Τον είχε στο πλευρό του τόσο στις δημοσιογραφικές εκπομπές όσο και στις επιχειρήσεις αλλά από ότι φαίνεται οι σχέσεις σταμάτησαν πριν 5 χρόνια και έκτοτε δε μιλούσαν.

«Είναι δεδομένο αυτό ότι οι σχέσεις του εκλιπόντος είχαν διαρρηχθεί και με τα δύο παιδιά του και τον Γιάννη ειδικά που εκπροσωπώ. Αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του. Το έφεραν οι καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις, δε θα πω εγώ, δε θέλω να πω, δεν μπαίνω στα προσωπικά θέματα κανενός. Δε θα πω δεν ήταν καλές, θα πω δεν υπήρχαν σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Διασωληνώθηκε ο Γιώργος Τράγκας, Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του!

Ξέρετε τα πράγματα όταν έχεις κληρονόμους με διαφορετικές ρίζες αίματος είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Το έχετε δει αυτό πολλές φορές. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος πάντως ο Γιώργος Τράγκας είχε ει πως ήταν λάθος του πως δεν ήταν περισσότερες ώρες με τα παιδιά του.

Διαβάστε ακόμα:
Μετά την αποποίηση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα από τον μικρότερο γιο του, η υπόθεση πια αφορά τη Μαρία Καρρά και τον Γιάννη Τράγκα.

Ειδικότερα, ο Φρέντυ Τράγκας δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών Αρχών, σε ανακοίνωσή του μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

Ερωτήματα για την αμύθητη περιουσία

Για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, τις διαμάχες και τον «καταιγισμό» αναφορών για μεγάλα ποσά χρημάτων, ακριβά ακίνητα και… ράβδους χρυσού, μίλησε ο άνθρωπος που υπήρξε στενός συνεργάτης του και πρόεδρος του πολιτικού συνασπισμού «Έλα», Πάρις Κουρτζίδης.

Όπως ανέφερε αρχικά, «εξαιτίας της διαμάχης της οικογένειας βλέπουμε αρκετά πράγματα στο φως της δημοσιότητας».

«Αν επιβεβαιωθούν όσα ακούμε περί του μεγέθους της περιουσίας αλλά και πληροφορίες για το τι έχει ως συμπέρασμα αυτό το πόρισμα που έχει φτάσει και στην οικονομική εισαγγελέα και στην εισαγγελέα πρωτοδικών, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά περισσότερα -ακόμα και για την ίδια την οικογένεια» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN.

Ο κ. Κουρτζίδης έπειτα άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια χρήματα να προέρχονται από εκβιασμούς ή άλλου είδους «υπηρεσίες», υπογραμμίζοντας πως «Αν ό,τι προέρχεται, προέρχεται από παράνομο πλουτισμό που πράγματι το μέγεθος είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί, πόσω μάλλον αν προέρχεται από εκβιασμό ή υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν διαπράξει κακουργήματα και συγκαλύφτηκαν μέσα από τις ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, το καταδικάζω απερίφραστα».

Μάλιστα, ο ίδιος αναφορικά με τα 100 εκατ. που πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως είναι η αξία ακινήτων που φαίνεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας, είπε πως «μπορεί να είναι και πολλά περισσότερα» και «δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά τα φιλέτα κάνουν μόνο 100 εκατ.».

«Εγώ γνώριζα από τον ίδιο, αλλά δεν το πίστευα, ότι είχε ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά. Και δεν έδινα βάση γιατί πίστευα ότι το λέει για να με καθησυχάσει στο ότι έχουμε χρήματα για να πάρουμε κανάλι κλπ», συμπλήρωσε ο ΠάριςΚουρτζίδης.

«Δεν μπορούσα όμως το μέγεθος που μου περιέγραψε, να το πιστέψω» είπε μετά.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :