Hit enter after type your search item

Γιώργος Τσαγκαράκης βιογραφικό! Η σύζυγος, η ηλικία, ο ΓΑΜΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο επιτυχημένος συλλέκτης, επιχειρηματίας και διαμαντολόγος, μοιράζεται συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του και περιγράφει την «περιπετειώδη» διαδρομή του προς την επιτυχία.

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης έχει τρία παιδιά από το γάμο του με την πρώην σύζυγο του Μαίρη αλλά οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Ο ένας του γιος, Στέφανος, βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας πριν από αρκετό καιρό καθώς είναι ζευγάρι με την πρώην παίκτρια του GNTM, Χαρά Παππά. Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει πως είναι ένα πολύ low profile παιδί και πως οι δυο τους είναι πολύ καλά παιδιά.

Γιώργος Τσαγκαράκης βιογραφικό! Η σύζυγος, η ηλικία, ο ΓΑΜΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μεταξύ άλλων, μιλάει για την πρόωρη απώλεια των γονιών του, για τα παιδικά του χρόνια στο Οικοτροφείο της Αλεξάνδρειας, για τη σκληρή δουλειά σε στοές της Αλάσκας, αλλά και για τη δημιουργία της πρώτης «Gallery Tsangarakis». Γιατί αναγκάστηκε να πουλήσει όλες τις αντίκες από το πατρικό σπίτι των γονιών του;

Ποιο ήταν το ακριβότερο αντικείμενο που έπιασε ποτέ στα χέρια του; Ποιος είναι ο Μαρκ που τον «συνόδευε» στο πλατό και δεν τον αποχωρίζεται ποτέ; Πώς έμαθε να αναγνωρίζει τα γνήσια διαμάντια; Τέλος, αναφέρεται στη δυνατή σχέση με τη γυναίκα του, Μαιρούλα, στον λόγο που τα παιδιά του τον αποκαλούν «Money maker», και εξηγεί γιατί παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, απολαμβάνει πλέον τη συμμετοχή του στο «Cash or Trash».

Γιώργος Τσαγκαράκης βιογραφικό! Η σύζυγος, η ηλικία, ο ΓΑΜΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τα τρία παιδιά και το διαζύγιο
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης έχει τρία παιδιά από το γάμο του με την πρώην σύζυγο του Μαίρη αλλά οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Ο ένας του γιος, Στέφανος, βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας πριν από αρκετό καιρό καθώς είναι ζευγάρι με την πρώην παίκτρια του GNTM, Χαρά Παππά. Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει πως είναι ένα πολύ low profile παιδί και πως οι δυο τους είναι πολύ καλά παιδιά.

Γιώργος Τσαγκαράκης: Τριπλό σφυρί… 24 καρατίων για τον «άρχοντα» της Galerie Tsangarakis

 

Στη δίνη των πλειστηριασμών έχει βρεθεί ο γνωστός κοσμηματοπώλης Γιώργος Τσαγκαράκης. Και τούτο καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, τον ερχόμενο Ιούνιο έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τόσο το κατάστημα της «Galerie Tsangarakis» στο Κολωνάκι, όσο και δύο ακίνητά του στα νότια προάστια, με τη συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 3.538.000 ευρώ.

Δεδομένου, ωστόσο, πως οι κατασχέσεις έγιναν για οφειλή, σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις, ύψους 200.000 ευρώ και ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι να χτυπήσει το σφυρί, πιθανολογείται ότι θα μεσολαβήσουν μέχρι τότε νομικές προσφυγές και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες ενδεχομένως να αποτρέψουν τις συνέπειες…

Το κατάστημα στο Κολωνάκι
Πρώτο στη σειρά αναμένεται να βγει την 1η Ιουνίου, -εάν μέχρι τότε δεν γίνουν κάποιες κινήσεις για την αναστολή του πλειστηριασμού-, το κατάστημα της «Galerie Tsangarakis» στο Κολωνάκι, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα προβεβλημένο σημείο στη γωνία των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Καψάλη.

Πρόκειται ειδικότερα για διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου που αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, επιφάνειας 178 τ.μ., η οποία αποτελείται από είσοδο, σαλόνι, γραφείο, τραπεζαρία, οφφίς, μαγειρείο, δωμάτιο υπηρεσίας, δύο κοιτώνες, λουτρά και βοηθητικούς χώρους.

Στο διαμέρισμα ανήκει και αποθήκη 5,80 τ.μ. στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Αποκτήθηκε από τον Γ. Τσαγκαράκη τον Οκτώβριο του 2006 και κατασχέθηκε για 200.000 ευρώ στις 22 Οκτωβρίου 2021 υπέρ της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company”. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 882.000 ευρώ και επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για 1,2 εκατ. ευρώ από τις 8 Νοεμβρίου 2006 και υποθήκη υπέρ της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας για 369.486,65 ευρώ από τις 5 Οκτωβρίου 2006.

Το… ονειρικό σπίτι της Οδού Ονείρων
Στις 22 Ιουνίου ακολουθούν δύο ακόμη πλειστηριασμοί που αφορούν κατοικίες στα νότια προάστια.

Η μία εξ αυτών και ακριβότερη που βρίσκεται επί της Οδού Ονείρων στη Βάρη και δηλώνεται ως κατοικία του γνωστού κοσμηματοπώλη, διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πολυτελές ακίνητο σε οικόπεδο 5.174,80 τ.μ., που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

Το υπόγειο περιλαμβάνει κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους, εμβαδού 319,85 τ.μ. και συγκεκριμένα εσωτερική πισίνα 29,59 τ.μ., με τον γύρω αυτής βοηθητικό χώρο της, μηχανοστάσιο, φρεάτιο ανελκυστήρα, μικρή σκάλα, χώρο εισόδου από τον βοηθητικό χώρο της πισίνας, διάδρομο, αποδυτήρια με συνεχόμενο W.C., μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, βιολογικό λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο κλιματισμού, αποθήκη ασφαλείας εξοπλισμού, χώρους δικτύων, ράμπα εισόδου αυτοκινήτων στο υπόγειο, εξωτερική πισίνα εμβαδού 92,23 τ.μ. δύο W.C., χαμάμ, σολάριουμ, ελεύθερο χώρο ελιγμών των αυτοκινήτων κοντά στις θέσεις στάθμευσης, κοινόχρηστο χώρο Laundry και επτά οριζόντιες ιδιοκτησίες, εκ των οποίων τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, δύο αποθήκες και δύο διαμερίσματα.

Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος περιλαμβάνουν μία οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα-μεζονέτα, που καταλαμβάνει δύο επίπεδα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Το ισόγειο έχει επιφάνεια 190,97 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, living room, τραπεζαρία, Family room με συνεχόμενη κουζίνα και χώρο Breakfast, W.C., φρεάτιο ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τον πρώτο όροφο, βεράντες και συνορεύει ολόγυρα με ακάλυπτο χώρο.

Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 145,03 τ.μ. και αποτελείται από ένα κύριο υπνοδωμάτιο με συνεχόμενη γκαρνταρόμπα (Dressing) και μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, φρεάτιο ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το ισόγειο, δωμάτιο, διαδρόμους και βεράντες ενώ συνορεύει ολόγυρα με ακάλυπτο χώρο.

Στον ακάλυπτο χώρο του ακινήτου υπάρχουν ακόμη τρεις ανοιχτές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, Ναΐσκος εμβαδού 24 τ.μ., μικρό βοηθητικό κτίσμα-φυλάκιο εμβαδού 15 τ.μ. και γήπεδο τένις.

Σημειώνεται ότι από τους παραπάνω περιγραφόμενους χώρους του υπογείου, χώροι εμβαδού 154,09 τ.μ. έχουν ανεγερθεί νόμιμα, ενώ οι υπόλοιποι στους οποίους περιλαμβάνονται ο Ναΐσκος, το φυλάκιο και το pool house της εξωτερικής πισίνας, έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 και έχει εξοφληθεί το 31,62% του προστίμου.

Σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης πρόκειται για πολυτελή κατασκευή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην πράξη, οι εκτιμώμενες ιδιοκτησίες φαίνεται να λειτουργούν ως ενιαία λειτουργική ενότητα και κρίνεται ότι δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά η κάθε μία ξεχωριστά, χωρίς να προηγηθούν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες. Για τον λόγο αυτό, εκτιμώνται ως μία ενιαία οντότητα.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για 456.000 ευρώ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2005 και προσημείωση υπέρ του Μοχάμεντ Ζοχαρι Αμπντελαγιεμ Αχμέντ για 1 εκατ. ευρώ από τις 15 Οκτωβρίου 2019.

Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε όπως και παραπάνω για 200.000 ευρώ, υπέρ της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company” στις 9 Νοεμβρίου 2021 και επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas.

Η μεζονέτα στη Βούλα
Την ίδια ημέρα, στις 22 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός και για δεύτερο ακίνητο του Γ. Τσαγκαράκη στη Βούλα.

Πρόκειται για μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών κατασκευής του 2000, στη θέση «Πηγαδάκια».

Η κατοικία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα (διαμέρισμα).

Το υπόγειο περιλαμβάνει δύο χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ το ισόγειο έχει επιφάνεια 74 τ.μ. και περιλαμβάνει τραπεζαρία, κουζίνα, W.C., σκάλα καθόδου προς το υπόγειο και ανόδου προς τον πρώτο όροφο, φρέαρ ανελκυστήρα, διάδρομο, ημιυπαίθριο χώρο και βεράντα. Ο πρώτος όροφος, επιφάνειας 61 τ.μ., αποτελείται από δύο κρεβατοκάμαρες, δύο λουτρά, διάδρομο, σκάλα καθόδου προς το ισόγειο και ανόδου προς την σοφίτα, φρέαρ ανελκυστήρα, κενό «αίθριο», ημιυπαίθριους χώρους, και βεράντα.

Γιώργος Τσαγκαράκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η σοφίτα, αποτελείται από ένα χώρο, διάδρομο, W.C., ένα ημιυπαίθριο χώρο και την σκάλα καθόδου προς τον πρώτο όροφο, φρέαρ ανελκυστήρα, και έχει επιφάνεια 22 τ.μ.

Έχουν υπάρξει ωστόσο αλλαγές χρήσεις και επεκτάσεις. Έτσι το υπόγειο διαθέτει playroom, sauna, jacuzzi, WC και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ ο πρώτος όροφος έχει πλέον επιφάνεια 70,92 τ.μ. και η σοφίτα 30,93 τ.μ.

Η μεζονέτα έχει συνολική επιφάνεια 276,89 τ.μ. και βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 562.000 ευρώ.

Το ακίνητο αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 1999 ενώ φέρει αρκετά βάρη. Συγκεκριμένα, υποθήκη για 369.879,79 ευρώ, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, εγγραφείσα στις 14-10-2016, προσημείωση υποθήκης για 168.000 ευρώ, υπέρ της Alpha Bank εγγραφείσα στις 29-12-2006, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για 360.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 8-5-2014, υποθήκη για 123.837,49 ευρώ, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, εγγραφείσα στις 9-5-2019, αναγκαστική κατάσχεση για 123.587,49 ευρώ, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, στις 22-10-2019 και αναγκαστική κατάσχεση για 200.000)ευρώ, στις 8-11-2021. υπέρ της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company”. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι και σε αυτή την περίπτωση η Cepal Hellas.

Από την Αλεξάνδρεια στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας
Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια, ενώ είναι αυτοδημιούργητος αφού έχτισε την επιχείρηση και το «όνομά» του στην αγορά κυριολεκτικά από το μηδέν…

Αναγκάστηκε από νωρίς να βγει στη βιοπάλη, καθώς έχασε τους γονείς του όταν ήταν 11 ετών. Έκανε πολλές δουλειές φτάνοντας μέχρι και στην Αλάσκα σε ηλικία 17 χρόνων, για να εργαστεί σε δημόσια έργα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Κάιρο διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και γεμολογία, ξεκινώντας την ενασχόλησή του με τις αντίκες και τους πολύτιμους λίθους.
Το 1989 ίδρυσε την Galerie Tsangarakis, με παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλεξάνδρεια, διαθέτοντας κοσμήματα, ρολόγια, πορσελάνες και συλλεκτικούς πίνακες ζωγραφικής.

Κάποια στιγμή η επιχείρησή του εξελίχθηκε σε αλυσίδα με 6 καταστήματα στην Αθήνα (Κολωνάκι, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.) και δύο στη Μύκονο. Το 1998 ίδρυσε την εταιρεία Pianetta Terra Ltd, με την οποία δραστηριοποιήθηκε στο real estate, ενώ 10 χρόνια μετά, το 2008, άνοιξε τις πόρτες του το Gt suites boutique hotel στη Μύκονο. Παράλληλα, το 2009 μέσω της GTM Biogas-GT Energy Holding έστρεψε το ενδιαφέρον του και στην πράσινη ενέργεια. Από ένα σημείο και μετά άρχισε να διαθέτει κοσμήματα και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, κάτι που τον κατέστησε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Η οικονομική κρίση ασφαλώς δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη δική του επιχείρηση. Τον Ιούνιο του 2016 μάλιστα υπήρξε και ένα επεισόδιο όταν το ένα από τα δύο κοσμηματοπωλεία του στη Μύκονο έκανε reopening ως ιταλικό εστιατόριο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σχετική αδειοδοτική διαδικασία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει στη σφράγισή του.

Σήμερα η Galerie Tsangarakis εμφανίζεται να διατηρεί δύο καταστήματα, αυτό στο Κολωνάκι και άλλο ένα στην Κύπρο.

Γιώργος Τσαγκαράκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :