Hit enter after type your search item

Γιώργος Τσούνης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γιώργος Τζ. Τσούνης

Αμερικανός Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία

Ο Γιώργος Τζέιμς Τσούνης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 10 Μαΐου 2022. Προτάθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και επικυρώθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου 2022.

Ο Πρέσβης Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός, γιος μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καταγωγή από τον Πλάτανο στην περιοχή της πανέμορφης ορεινής Ναυπακτίας. Μεγαλώνοντας, οι γονείς του, τού εμφύσησαν τις ελληνικές αρετές της καλοσύνης, της αγάπης και πάνω από όλα, του φιλότιμου. Έμαθε τα Ελληνικά ως πρώτη του γλώσσα. Βαθιά δεμένος με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο Πρέσβης Τσούνης ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC) και μεταξύ άλλων ρόλων, είναι διαχειριστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative).

Πριν από την υποψηφιότητά του, ο Πρέσβης Τσούνης ήταν Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Chartwell Hotels, LLC. Διετέλεσε πρόεδρος της Battery Park City Authority. Ήταν επίσης διαχειριστής του New York City Convention Development Corporation και του New York City Convention Operating Corporation και συνέβαλε στη διαχείριση της επέκτασης του New York Convention Center κατά περίπου 140 στρέμματα, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο σύγχρονα και όμορφα συνεδριακά κέντρα του κόσμου. Ο Πρέσβης Τσούνης υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Nassau, ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, με επίκεντρο την παροχή φροντίδας σε ευάλωτες κοινότητες.

Ο Πρέσβης Τσούνης υπήρξε Σύμβουλος και Συνεργάτης (Δικηγόρος), στο Rivkin Radler LLP, Uniondale, NY, και Νομοθετικός Εισαγγελέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στον τομέα Dix Hills Water της Νέας Υόρκης και στην Επιτροπή της πόλης Huntington, στη Νέα Υόρκη, για τη φροντίδα των υπαίθριων χώρων.

Ο Πρέσβης Τσούνης κατέχει προπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) καθώς και πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο St. John’s University of Law. Υπήρξε Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Τάγμα του Αγίου Ανδρέα), η υψηλότερη εκκλησιαστική τιμή που μπορεί να απονεμηθεί σε απλό πολίτη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι αποδέκτης πολυάριθμων βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του Ανθρωπιστικού Βραβείου Harry Chapin Humanitarian for Long Island Cares και το βραβείο Δια Βίου Επιτεύγματος για συμμετοχή στα κοινά που του απένειμε το Long Island Business News. Ο Πρέσβης Τσούνης είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
10 Μαΐου 2022
Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Προκάτοχος Τζέφρι Πάιατ
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 26 Δεκεμβρίου 1967 (55 ετών), Κουίνς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Εθνότητα Έλληνική

Υπηκοότητα Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πολιτικό κόμμα Δημοκρατικό Κόμμα (ΗΠΑ)
Σύζυγος Όλγα Αντζουλή (γ. 2004)
Σπουδές Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
Πανεπιστήμιο Σαιντ Τζονς
Επάγγελμα διευθύνων σύμβουλος
Θρήσκευμα Χριστιανός Ορθόδοξος

Ο Γεώργιος Δημητρίου «Τζορτζ» Τσούνης (αγγλικά: George James Tsunis, Κουίνς, Νέα Υόρκη, 26 Δεκεμβρίου 1967), είναι Aμερικανός ελληνικής καταγωγής δικηγόρος και επιχειρηματίας, που υπηρετεί ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, από τις 10 Μαΐου 2022. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις 8 Οκτωβρίου 2021, προτάθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ως υποψήφιος για το αξίωμα του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Η υποψηφιότητά του, εγκρίθηκε από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Μαρτίου 2022.

Το 2013, είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα, ως υποψήφιος για το αξίωμα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νορβηγία, την οποία απέσυρε το 2014.

Βιογραφικό
Ο Τζορτζ (Γεώργιος) Τσούνης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1967 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, από τους Τζέιμς και Ελένη Τσούνη (μετανάστες πρώτης γενιάς με καταγωγή από τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας). Μεγάλωσε και φοίτησε στη Νέα Υόρκη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σε ελληνικό σχολείο. Αποφοίτησε από το Λύκειο “Commack High School” το 1985.

Σπούδασε Κλασσικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας πτυχίο (BA) το 1989. Στη συνέχεια, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Σαιντ Τζονς στη Νέα Υόρκη, λαμβάνοντας πτυχίο (JD) το 1992. Αμέσως πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση, στη νομική εταιρεία “Rivkin Radler LLP”, στο Λονγκ Αϊλαντ.[1]

Προσωπική ζωή
Από τον Νοέμβριο του 2004, είναι παντρεμένος με την ομογενή διδάκτωρ Φυσικοθεραπείας Όλγα Αντζουλή, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.[2] Διαμένει στο Λόιντ Χάρμπορ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.[3] Εκτός από Αγγλικά, γνωρίζει και Ελληνικά.

Η προσωπική περιουσία του, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια δολάρια.[4]

Καριέρα
Η οικογένεια Τσούνη το 1985, αρχίζει να λειτουργεί ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων τα «Hilton», «Intercontinental», «Starwood» και «Radisson».

Υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην πόλη του Χάντινγκτον και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ στον Γερουσιαστή Αλφόνς Ντ΄Αμάτο, καθώς και ως ανώτερο μέλος του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του 1994 του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι. Εχει επίσης υπηρετήσει ως δικηγόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Γιώργος Χρυσοστόμου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής, του ξενοδοχειακού ομίλου «Chartwell LLC».[5]

Διπλωματική καριέρα
Υποψηφιότητα για Πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία (2013)
Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Τζορτζ Τσούνη, ως Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νορβηγία, η οποία όμως στη συνέχεια, θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη και προκάλεσε αντιδράσεις, λόγω λεκτικών διπλωματικών ατοπημάτων που έπραξε στις ακροάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Δεκέμβριο του 2014, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα.

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (2022-)
Τον Οκτώβριο του 2021, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Τσούνη, για το αξίωμα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Αναμένονται οι ακροάσεις από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υποψηφιότητά του, επιβεβαιώθηκε και εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 10 Μαρτίου 2022. Στις 6 Μαΐου 2022, ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.[11] Στις 10 Μαΐου 2022, έδωσε τα επίσημα διαπιστευτήριά του, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γιώργος Χρυσοστόμου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

MasterChef: Γεύμα στην οικία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

MasterChef, απόψε στις 21.00 στο STAR.

Η Στέλλα Κατσέ αποχαιρέτησε οριστικά την κουζίνα του MasterChef 2023 και τους 13 επίδοξους μάγειρες, που συνεχίζουν στο διαγωνισμό, περιμένει μια ξεχωριστή Ομαδική Δοκιμασία.

Το MasterChef 2023 έχει την τιμή να φιλοξενείται στην οικία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα, εξοχότατος κύριος Γιώργος Τσούνης, καλωσορίζει στην οικία του την οικογένεια του MasterChef, υποδέχεται θερμά τους διαγωνιζόμενους και περιμένει να δοκιμάσει και να κρίνει μαζί με τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τις δημιουργίες των επίδοξων MasterChef.

Οι δύο ομάδες καλούνται να ετοιμάσουν ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας τριών σταδίων, που θα περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό και θα έχει έντονο ελληνικό άρωμα.

MasterChef
Ο Στέφανος Χίλας, ως νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box, έχει στη διάθεσή του τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας. Ο Στέφανος ξαφνιάζει με την επιλογή της Μαρίας Λαζαρίδου ως αρχηγού της αντίπαλης ομάδας. Πόσο στρατηγικές θα είναι οι αποφάσεις του; Θα μπορέσει η αντίπαλη ομάδα να ξεπεράσει τα μαγειρικά «εμπόδια», που θα τους βάλει;

Οι δύο ομάδες ρίχνονται με ζήλο στη μαγειρική, επιθυμώντας να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν με τη σειρά τους τον υψηλό καλεσμένο αυτής της δοκιμασίας αλλά και να κατακτήσουν τη νίκη, που θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Η ομάδα που θα καταφέρει να κατανοήσει καλύτερα το ζητούμενο της δοκιμασίας, να οργανωθεί κατάλληλα και να επικοινωνήσει σωστά, θα είναι και εκείνη που θα τα καταφέρει.

Ποια ομάδα θα στεφθεί, τελικά, νικήτρια;

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :