Γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία! Ο βασίλης Παπαθεοδώρου στην φυλακή!

Γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία! Ο βασίλης Παπαθεοδώρου στην φυλακή! Ο Παπαθεοδώρου, είναι βραβευμένος συγγραφέας παιδικού και νεανικού μυθιστορήματος. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου, Καστανιώτη.

«Πιάστηκε» από το ειδικό λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επισκέπτεται και να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό ανηλίκων. Σύμφωνα με το protothema.gr, μετά από έρευνα που κράτησε έναν και πλέον μήνα, οι αναλυτές της Δίωξης εντόπισαν στα αρχεία του, περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα.

Γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία! Ο βασίλης Παπαθεοδώρου στην φυλακή!

Ο Παπαθεοδώρου συνελήφθη πρόσφατα στο πλαίσιο του αυτοφώρου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή από τις αρχές καθώς ερευνώνται και οι διασυνδέσεις του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, ερευνάται αν ο κατηγορούμενος εκτός από το κατέβασμα του πορνογραφικού υλικού είχε και άλλη δράση.

 

Βασίλης Παπαθεοδώρου βιογραφικό, ηλικία, βιβλία, βιβλιογραφία, σύζυγος και η ΣΥΛΛΗΨΗ για ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ! Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία. Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει o γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Απίστευτη εξέλιξη!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Κατερίνα Βεργέτη: Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ που ΕΦΤΙΑΞΕ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ των ΔΙΑΣΗΜΩΝ!!!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

 

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD»

 

Διαβάστε ακόμα: Η βιογραφία του Βασίλη Παπαθεοδώρου
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολική Παράσταση» βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Πίνακας περιεχομένων
1 Εργογραφία
2 Βραβεία / διακρίσεις
3 Εξωτερικοί σύνδεσμοι
4 Πηγές
Εργογραφία
Σχολική παράσταση (2000)
Άλφα (2001)
Το μήνυμα (2001)
Οι εννέα Καίσαρες (2004)
Χνότα στο τζάμι (2007)
Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη (2007)
Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας (2008)
Στη διαπασών (2009)
Μια αστεία επιδημία (2010)
Ο Αϊ – Βασίλης στο ραντάρ – Και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες (2011)
Οι άρχοντες των σκουπιδιών (2012)
Βραβεία / διακρίσεις
Οι άρχοντες των σκουπιδιών – Βραβείο ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» 2013 στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
Ιπτάμενες σελίδες – Έπαινος Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου
Στη διαπασών – Κρατικό βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου 2010 – Βραβείο Περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ» 2010 για Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίου – Εύφημη Μνεία Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2008.
Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας – Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009.
Χνότα στο τζάμι – Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2008- Βραβείο Περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ» 2008 για Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίου- Έπαινος Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2008.
Άλφα – Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 1998.
Σχολική παράσταση, Βιβλιοπωλείον της Εστίας – Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 1996.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Προσωπική ιστοσελίδα Βασίλη Παπαθεοδώρου
Πηγές
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Ανακοίνωση Υπουργείου Πολιτισμού για τα κρατικά βραβεία 2010
Παρουσίαση βιβλίου: “Ο Άι Βασίλης στο ραντάρ”[νεκρός σύνδεσμος]
Βιογραφικό συγγραφέα με παρουσίαση βιβλίων
Πληροφορίες για το συγγραφέα από το biblionet.gr
Άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της Ελευθεροτυπίας για τα βραβεία 2013 του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!