Η Δανάη Μπάρκα για την καταστροφή στην Εύβοια: «Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους»

Δανάη Μπάρκα

«Ξέρω πως τώρα ακούγεται “μακρινό” ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι», γράφει η Δανάη Μπάρκα.
Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε πριν ένα μήνα στην Εύβοια και είχε εντυπωσιαστεί από τα πανέμορφα τοπία. Σήμερα, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου ανέβασε φωτογραφίες από τότε, αλλά και τωρινές με τις φωτιές. Η γνωστή παρουσιάστρια έγραψε κι ένα μακροσκελές κείμενο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.
«Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.
Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.
Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.
Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;»

Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλέψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!», έγραψε η Δανάη Μπάρκα.

https://freegossip.gr/