Η καθηλωτική στιγμή που ο Δημήτρης Μοθωναίος λέει στην Σκορδά τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών

Η καθηλωτική στιγμή που ο Δημήτρης Μοθωναίος λέει στην Σκορδά τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών Μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής έκανε ο Δημήτρης Μοθωναίος στην Φαίη Σκορδά και στο Πρωινό. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και πρώην συνεργάτης της Φαίης σόκαρε μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από την ηλικία μόλις 6 ετών, από κοντινό άνθρωπο της οικογένειάς του.

“Θέλω να μιλήσω, ήθελα να μιλήσω σε σένα γιατί σε νιώθω πολύ κοντινό μου άνθρωπο. Ακούω πολλά πράγματα τα οποία με θυμώνουν. Αν εγώ βρω το θάρρος και θέλω απλώς να μιλήσω σε σένα, είναι δεκτό… Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Φαίη Σκορδά: Σε σπά με φιδίσιο δέρμα μαγιό και γυαλιά!!

Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία… Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί… Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ.

Πρωτοφανής επίθεση Snik σε Λιάγκα και Σκορδά: “Ρε τσι…α εκεί στο Πρωινό”

Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να “δουλέψω” αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε.

Η Λάουρα Νάργες, η Φαίη Σκορδά, ο Γιώργος Λιάγκας και το ….εγκεφαλικό

Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες, να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι. Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το “σύννεφο” που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν η σεξουαλική μου ταυτότητα αν αυτό δεν είχε συμβεί.

Η Φαίη Σκορδά απαντά έμμεσα στον Snik: “Είμαστε οι επιλογές μας, εν τέλει”

Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν… Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Φαίη Σκορδά και Snik: ”Να μην απαντήσω, να κάνω μηνύσεις, να μην κάνω μηνύσεις;”

Ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό μου είμαι εγώ. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω, γιατί αισθάνομαι ότι ένας άνθρωπος που το έχει περάσει αυτό και το ακούει κάποια αφήγηση, αναγνωρίζει αυτή τη λειτουργία, που κανείς άλλος δεν μπορεί να καταλάβει. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό…” εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος.