Η Μαργαρίτα Πούλου εξηγεί το λόγο που χώρισαν εκείνη και ο Γιάννης Βαρουφάκης


Η πρώτη σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη, Μαργαρίτα Πούλος, σε συνέντευξη της που έδωσε στην αυστραλέζικη εφημερίδα “Νέος Κόσμος” αποκαλύπτει ένα άγνωστο κεφάλαιο της ζώης του Υπουργού Οικονομικών και μιλά για τη γνωριμία τους, του λόγους που επέλεξαν χωριστούς δρόμους στη ζωή και για την κόρη τους  Ξένια. Αποσπάσματα από τη συνέντευξη δημοσίευσε το περιοδικό “Hello”.
Η ακαδημαϊκός Μαργαρίτα Πούλος, δέκα χρόνια μετά το διαζύγιο τους, μιλά για τη γνωριμία τους και για όλα όσα τους οδήγησαν στο διαζύγιο. Το ειδύλλιο και η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν εκείνος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και εκείνη ήταν ακόμα φοιτήτρια.
Μέχρι το 2001 οι δύο τους κατοικούσαν μόνιμα στο Σίδνεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν προκειμένου να μετακομίσουν στην Ελλάδα, όταν εκείνος προσκλήθηκε να διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από εκεί και έπειτα, έπρεπε να ζουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία κα και, όπως η ίδια ισχυρίζεται, λόγω των έντονων χαρακτήρων τους και των αντικρουόμενων φιλοδοξιών τους, ο γάμος τους διαλύθηκε το 2005. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλά καθημερινά με τη δεκάχρονη κόρη τους Ξένια, την οποία αποκαλεί “έρωτα απίστευτο”.
Σήμερα η Μαργαρίτα Πούλος διατηρεί μια ψαροταβέρνα με το όνομα “Flying Fish” στο Πίρμοντ, ένα προάστιο του Σίδνεϊ.