Hit enter after type your search item

Η Μελάνια Τραμπ ανακαίνισε τον κήπο του Λευκού Οίκου – Την έκραξαν και την συνέκριναν με την Μαρία Αντουανέτα [εικόνες] | life

/
/
img

Ανακαίνιση σε έναν από τους κήπους του Λευκού Οίκου θέλησε να κάνει η Μελάνια Τραμπ, με τους χρήστες των μέσων ανακαίνισης να την κατακρίνουν λέγοντας πως μοιάζει με «νεκροταφείο» και να την κατηγορούν για την εκρίζωση των ιστορικών κερασιών.

Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε τις ανακαινίσεις της στο Rose Garden του Λευκού Οίκου το Σάββατο, λέγοντας πως ήθελε να επιστρέψει τον κήπο στην παλιά του αίγλη, σεβόμενη τον αρχικό σχεδιασμό της Μπάνι Μέλον που είχε γίνει κατόπιν αιτήματος του προέδρου Τζον Κένεντι το 1962.

Ωστόσο, ο επανασχεδιασμός της δέχθηκε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση δείχνουν μια τεράστια αλλαγή από τα πολύχρωμα άνθη, με πολλούς να λένε πως διέγραψε το έργο των προηγούμενων ενοίκων του Λευκού Οίκου.

Το hashtag #MarieAntoinette ήταν επίσης δημοφιλές το Σάββατο, καθώς αρκετοί συνέκριναν την Πρώτη Κυρία με την Γαλλίδα ηγεμόνα, τονίζοντας πως ήταν κακή στιγμή να ρίξει χρήματα σε έναν κήπο, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσεις τις δουλειές τους εν μέσω την πανδημίας του κορωνοϊού.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν βαρετό και άχρωμο τον νέο κήπο του Λευκού Οίκου

Μάλιστα, το Σάββατο, πλήθος Αμερικανών κατέφυγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την φρίκη του για την νέα εμφάνιση του Rose Garden, επισημαίνοντας την δραματική αλλαγή από τα χρώματα και τα πολλά άνθη σε ένα πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό με ελάχιστα λουλούδια.

«Άχρωμος, ψυχρός και βαρετός»

«Οι Τραμπ αντικατέστησαν τον παράδεισο με έναν χώρο στάθμευσης» έγραψε κάποιος. «Άχρωμο, μοιάζει με τους παρόντες ένοικους του Λευκού Οίκου» πρόσθεσε ένας άλλος, με έναν τρίτο να αναφέρει: «Τι ντροπή, η Μελάνια πήρε κάτι τόσο όμορφο και το έκανε άχρωμο, ψυχρό και βαρετό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Twitter τρελάθηκε με το φόρεμα της Μελάνια Τραμπ: Ας πάρει κάποιος τον μαρκαδόρο από τον Ντόναλντ Τραμπ [εικόνες]

Άλλοι περιέγραψαν την νέα εμφάνιση ως «νεκροταφείο» αναρτώντας παράλληλα μια αεροφωτογραφία του γκαζόν, ενώ μεγάλος μέρος του κοινού επικεντρώθηκε στην απουσία των κερασιών που κάποτε βρίσκονταν στον κήπο. «Και σε μία ακόμη προσβολή για τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και την χώρα, η Μελάνια διέταξε την κοπή των κερασιών» έγραψε ένα άτομο. «Έκοψαν τις κερασιές. Είμαι εξοργισμένος. Επειδή το κάνατε όλο λευκό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαγνιστείτε κιόλας» πρόσθεσε ένας άλλος.

Η Μελάνια τραμπ πόσταρε με περηφάνια φωτογραφίες του ανακαινισμένου Rose Garden
Η Μελάνια Τραμπ πόσταρε με περηφάνια φωτογραφίες του ανακαινισμένου Rose Garden

Ένας άλλος ανέφερε την δραστική αλλαγή ως ένδειξη της Αμερικής του Τραμπ, λέγοντας πως τα πολύχρωμα λουλούδια που αντικαταστάθηκαν από λευκά, σηματοδοτούν την έλλειψη ποικιλομορφίας στον Λευκό Οίκο. «Έκοψαν τις κερασιές γιατί είναι σύμβολα ειλικρίνειας. Αντικατέστησαν τα λουλούδια επειδή είναι σύμβολα ποικιλομορφίας» ανέφερε ένα άτομο.

Ο κήπος του Λευκού Οίκου όταν επί προεδρίας ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο κήπος του Λευκού Οίκου όταν επί προεδρίας ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα

Τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το πολιτικό κίνητρο για την εξάλειψη της κληρονομιάς των προκατόχων των Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Η Τζάκι Κένεντι γέμισε τον κήπο με τριανταφυλλιές και φύτεψε φυτά που είχαν αφαιρεθεί. Είμαι θυμωμένος διότι προτού φύγουν, η Μελάνια θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει τον κήπο της Τζάκι Κένεντι. Αυτό φυσικά, αφότου άλλαξε τον κήπο που είχε φτιάξει η Μισέλ Ομπάμα. Διαγραφή ιστορικού» ανέφερε κάποιος.

Η σύγκριση της Μελάνια Τραμπ με την Μαρία Αντουανέτα

Εκτός όμως από την φυσική εμφάνιση του κήπου, η Μελάνια Τραμπ κατηγορήθηκε επίσης για το κόστος των ανακαινίσεων του κήπου, την ώρα που το έθνος βρίσκεται σε κρίση με εκατομμύρια ανέργους και πάνω από 176.000 Αμερικανοί να έχουν χάσει την ζωή τους λόγω κορωνοϊού.

Κήπος Rose Garden Λευκός Οίκος
Κάποιοι χρήστες κατηγόρησαν την Μελάνια Τραμπ για άσκοπη σπατάλη την ώρα που ο κόσμος στην Αμερική πεινάει και πεθαίνει λόγω κορωνοϊού

Η Πρώτη Κυρία πολύ σύντομα απέκτησε το ψευδώνυμο Μαρία Αντουανέτα στο Twitter με πολλούς να την συγκρίνουν με την Γαλλίδα ηγέτη, που λέγεται ότι είπε «αν ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι».

«Ο Λευκός Οίκος δεν είναι οι Βερσαλλίες, αλλά η Μελάνια Τραμπ μοιάζει πολύ με την Μαρία Αντουανέτα» έγραψε κάποιος. «Θα έλεγα ότι η αναδιαμόρφωση του κήπου σε μια περίοδο εθνικής αναταραχής είναι μια κίνηση που θα έκανε η Μαρία Αντουανέτα, αλλά από όσο γνωρίζω, η Μαρία Αντουανέτα δεν έκανε τον κήπο χειρότερο» πρόσθεσε ένας άλλος, με έναν τρίτο να προσθέτει: «Αν αυτό δεν είναι μια στιγμή Μαρίας Αντουανέτας, δεν ξέρω ποια είναι. Ποιος ενδιαφέρεται για τον επανασχεδιασμό του κήπου όταν βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας με πάνω από 175.000 ανθρώπους νεκρούς και εκατομμύρια εκτός εργασίας;».

Ο κήπος, πάντως, χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά και η Μελάνια με τον Ντόναλντ Τραμ σχεδίαζαν να φιλοξενήσουν μια ιδιωτική δεξίωση για τους δωρητές, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει το κόστος του επανασχεδιασμού, που περιελάμβανε εκτός από τα φυτά και ηλεκτρικές αναβαθμίσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις, νέους διαδρόμους προσβάσιμους σε άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικές εργασίες επισκευής.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :