Η μυστική λίστα του Harvey Weinstein με επωνύμους για να αποφύγει τις καταγγελίες

0

O Harvey Weinstein σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Osbserver, είχε φτιάξει μια μυστική λίστα στην οποία βρίσκονταν επιφανείς άνθρωποι της κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ με σκοπό να ανακαλύψει τι γνώριζαν γι’ αυτόν και αν είχαν πρόθεση να τον καταγγείλουν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που έκανε σε διάφορες γυναίκες.
Στην κατοχή της εφημερίδας βρίσκεται αυτή η μυστική λίστα, η οποία περιέχει 91 ηθοποιούς, δημοσιογράφους, παραγωγούς, χρηματοδότες ταινιών και άλλους που εργάζονταν στην κινηματογραφική βιομηχανία.
Φαίνεται πως ο Harvey Weinstein, επειδή ακριβώς γνώριζε πως απειλείται, ξεκίνησε με μεθοδικό τρόπο να διαμορφώνει μια λίστα πιθανών κατηγόρων του. Είναι προφανές, κατά την εφημερίδα, πως τη λίστα την συνέταξε ο ίδιος και στη συνέχεια τη διένειμε σε μια ειδική ομάδα που είχε προσλάβει με σκοπό να καταστείλει τους όποιους ισχυρισμούς θα έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας.
Το έγγραφο καταρτίστηκε στις αρχές του 2017, περίπου εννέα μήνες πριν από την καταιγίδα που ξέσπασε στις 5 Οκτωβρίου όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Harvey Weinstein.
Αυτό που έκανε η «ειδική» ομάδα, ήταν να συλλέγει πληροφορίες για τα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα και στη συνέχεια να τις παραθέτει στον Harvey Weinstein και τους δικηγόρους του.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!