Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ: “Άλλα έγραφες στην αγωγή σου και άλλα έγραφες σήμερα στο κοινό”


Η επιστολή – ανακοίνωση της Έλενας Μακρή Λυμπέρη που δημοσιεύει στο προσωπικό της blog ELENA’S DIARY.GR: 
 
Για πάνω από είκοσι χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο του εντύπου, το μόνο για το οποίο ούτε καν σκέφτηκε κάποιος να με κατηγορήσει ήταν η παραπλάνηση του κοινού. Για το λόγο αυτό και προς επίρρωση της αλήθειας, επισυνάπτω αντίγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της κ. Μενεγάκη κατά του περιοδικού Hello!, του τεύχους Νο 118 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, όπου εμφαίνεται σαφώς – μεταξύ άλλων αιτημάτων – το αίτημά της για απόσυρση του τεύχους του περιοδικού Hello! της 11ης Φεβρουαρίου 2015. Η ως άνω αίτηση εκδικάστηκε την 11-2-2015 και απερρίφθη. Να επισημάνω δε ότι και το αίτημά της κας Μενεγάκη περί «επικάλυψης της φωτογραφίας» ισοδυναμούσε με απόσυρση, καθώς η ανάκληση, διόρθωση και εν νέου κυκλοφορία ενός εβδομαδιαίου περιοδικού απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα!
 
Όσον αφορά την προστασία των παιδιών της κ. Μενεγάκη, το ίδιο το περιοδικό Hello! φρόντισε για την προσεκτική επικάλυψη των προσώπων τους, καθόσον είναι γνωστή η ευαισθησία τόσο του περιοδικού όσο και εμού προσωπικά στο θέμα αυτό αλλά και θέλοντας να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις επιταγές του νόμου και των δικαστηρίων μας.
 
Σε σχέση δε με την προστασία της ιδιωτικότητας του βίου της κ. Μενεγάκη, δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε τις χιλιάδες φωτογραφίες άρθρα, και προσωπικές συνεντεύξεις της που αφορούν την ιδιωτική της ζωή και που έχουν δημοσιοποιηθεί όχι μόνον βέβαια στο περιοδικό Ηello!, αλλά σχεδόν σε όλα τα ελληνικά έντυπα!
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως όσα αναφέρθηκαν στο elenasdiary blog αποτελούν προσωπική άποψη της κυρίας Έλενας Μακρή, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος άσκησης κριτικής που έχει ο κάθε πολίτης σε μία δημοκρατική κοινωνία.