Η-Νύφη

«Η Νύφη» (LA SPOSA) – Δραματική σειρά ιταλικής παραγωγής 2022

Δύο νέες πολύ επιτυχημένες σειρές, μία ιταλικής και μία τουρκικής παραγωγής, έρχονται στον Alpha σε Α’ τηλεοπτική προβολή για να μας συντροφεύσουν το καλοκαίρι.

«Η Νύφη» (LA SPOSA) – Δραματική σειρά ιταλικής παραγωγής 2022

«Η Νύφη», η διεθνής υπερπαραγωγή που έσπασε ρεκόρ σε Ιταλία και Ισπανία και μάγεψε πάνω από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται αποκλειστικά στον Alpha!

Ιταλία, τέλη δεκαετίας ’60. Η Μαρία, μια νεαρή γυναίκα από την Καλαβρία, συμφωνεί σε ένα γάμο που δεν ονειρεύτηκε ποτέ μόνο και μόνο για να σώσει την οικογένειά της από τη φτώχεια.

Η οικογένεια της Μαρίας χρωστάει πολλά χρήματα στον «θείο» Μικέλε και τη σύζυγό του και η αποδοχή του γάμου με τον Βιτόριο, έναν άξεστο αγρότη από τον βορρά, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Για να βοηθήσει τη μητέρα της και τα αδέρφια της, η Μαρία θα κάνει τα πάντα, θα εγκαταλείψει τον έρωτά της με τον Αντόνιο, τις ρίζες της και το όνειρό της για την ζωή.  Σύντομα όμως, η Μαρία θα ανακαλύψει, ότι δεν θα παντρευτεί τον Βιτόριο, αλλά το ανιψιό του Ίταλο, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ.

Με την άφιξή της στο Βορρά, η Μαρία αντιμετωπίζει μια εχθρική πραγματικότητα, μια αβάσταχτη ζωή: την σκληρή δουλειά στα χωράφια, αλλά κυρίως την απόρριψη του Ίταλο. Στην πραγματικότητα, ο Ίταλο δεν ξεπέρασε ποτέ  την μυστηριώδη εξαφάνιση της γυναίκας του Τζόρτζια, για την οποία οι συγχωριανοί  του τον θεωρούν υπεύθυνο.

Παρά το τόσο δύσκολο περιβάλλον, η Μαρία δεν το βάζει κάτω. Αντίθετα, ανθεκτική και γενναιόδωρη καθώς είναι, ψάχνει συνεχώς τρόπους για να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη και κυρίως του Παολίνο, του γιου του Ίταλο που είναι βαθιά πληγωμένος από την εγκατάλειψη της μητέρας του… Η σχέση τους  είναι μια αχτίδα ήλιου και για τους δύο…

Στο βάθος βρίσκεται η σύγκρουση μεταξύ των αξιών και της δυναμικής του αγροτικού κόσμου με τις συχνά αμφιλεγόμενες αξίες μιας πιο βιομηχανοποιημένης Ιταλίας, με την κοινωνική αναταραχή που ακολούθησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60: οι απεργίες των εργατών, οι αγώνες  για δικαιότερες συνθήκες εργασίας, και το όνειρο ενός νέου μοντέλου ζωής που θα μπορούσε να συμβιβάσει την παράδοση με την πρόοδο…

Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Μαριλένα Λιακοπούλου (Μαρία), Ντίνος Παπαγεωργίου (Ίταλο), Τάκης Σακελλαρίου (Βιτόριο), Παναγιώτης Γουρζουλίδης (Αντόνιο), Αννέτα Κορτσαρίδου (Καρμέλα), Κώστας Τερζάκης (Μικέλε), Δημήτρης Μπαμπανιώτης (Τζουζέπε), Ιωάννα Αβδελοπούλου (Λουίζα), Ελένη Τζαγκαράκη (Φιλομένα), Δημήτρης Φίλης (Δον Φάμπιο), Ειρήνη Κουτρουμάνου (Κάρλα), Μιχάλης Αποσκίτης (Παολίνο), Χοβίκ Καραμπετιάν (Μπρούνο), Αφροδίτη Κατσαρού (Νούντσια), Χρήστος Λαγκούσης (Τζούλιο)

Σενάριο: Βάλια Σαντέλλα

Σκηνοθεσία:Τζιάκομο Καμπιόττι

Μουσική: Κάρμινε Παντούλα

Ηθοποιοί: Σερένα Ρόσι (Μαρία), Τζιόρτζιο Μαρκέζι (Ίταλο), Μαουρίτσιο Ντονατόνι (Βιτόριο), Μάριο Σγκουέγκλια (Αντόνιο), Ματίλντε Πιάνα (Καρμέλα), Σαβέριο Μαλάρα (Μικέλε),  Ματτέο Βαλεντίνι (Τζουζέπε), Τζούλια Ντ’ Αλόια (Λουίζα), Μαριέλα Λο Σάρντο (Φιλομένα),  Γκουαλτιέρο Μπούρτζι (Δον Φάμπιο), Κλαούντια Μαρκιόρι (Κάρλα) Αντόνιο Νικολάι (Παολίνο), Στέφανο Γκουεριέρι (Μπρούνο),  Αντονέλλα Πρίσκο (Νούντσια), Ντένις Φαζόλο (Τζούλιο)

Η-Νύφη
«Η Νύφη» (LA SPOSA) – Δραματική σειρά ιταλικής παραγωγής 2022 3

Ελένη Μενεγάκη: Είναι όσο ψηλή νομίζεις; Το αληθινό της ύψος

x


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: