Η Σιμονιάν λέει ότι παραγωγός του Ruptly τραυματίστηκε σε διαδηλώσεις στο Γκέτεμποργκ

Η Σιμονιάν λέει ότι παραγωγός του Ruptly τραυματίστηκε σε διαδηλώσεις στο Γκέτεμποργκ

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, παραγωγός του Ruptly τραυματίστηκε, όπως έκανε γνωστό η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik.

Παραγωγός του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ruptly τραυματίστηκε σε διαδηλώσεις στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπως αποκάλυψε η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik, Μαργαρίτα Σιμονιάν. 

Ειδικότερα, η Σιμονιάν έγραψε στο Telegram το εξής:

«Πρώτα χτύπησαν την κάμερα και μετά τον χτύπησαν (σ.σ. τον παραγωγό του Ruptly) στο πρόσωπο. Όταν έριξε την κάμερα, προσπάθησαν να την καταπατήσουν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές και πήγαν τον παραγωγό του Ruptly σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Σιμονιάν δήλωσε ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο θα εξετάσει αγωγή σε σχέση με αστυνομικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων του RIA Novosti και του Sputnik κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών που προκλήθηκαν από τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Στις 31 Μαΐου, ο ανταποκριτής της RIA Novosti, Μιχαήλ Τουργκίγεφ, ψεκάστηκε με πιπέρι στο πρόσωπο από αστυνομικό της Μινεάπολης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν δημοσιογράφος και κάλυπτε τις διαμαρτυρίες με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ.

Ακόμα, η Νικόλ Ράσελ, δημοσιογράφος του Sputnik που κάλυπτε διαμαρτυρίες κοντά στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η αστυνομία της Ουάσιγκτον την πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες την 1η Ιουνίου, παρ’ όλο που είπε επανειλημμένα ότι ήταν μέλος του Τύπου.