Η συγκινητική αφιέρωση του Roberto Benigni στην επί 40 χρόνια σύζυγό του στο φεστιβάλ Βενετίας

Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021, 17:30

Ο Roberto Benigni πριν από λίγες ημέρες, παραλαμβάνοντας το Χρυσό Λιοντάρι, κατά το επίσημο άνοιγμα του 78ου Φεστιβάλ Βενετίας, στη Μεγάλη Αίθουσα του Palazzo del Cinema, έκανε μια συγκινητική αφιέρωση στη γυναίκα της ζωής του, Nicoletta, μετατρέποντας τη βράβευσή του σε εκδήλωση της αγάπης του για εκείνη.

«Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Nicoletta Braschi που βρίσκεται εδώ στην αίθουσα», είπε και πρόσθεσε: «Τα έχουμε κάνει όλα μαζί επί 40 χρόνια, ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: με εσένα και χωρίς εσένα. Χωρίζουμε αυτό το Λιοντάρι, παίρνω εγώ την ουρά, για να σου δείξω τη χαρά μου κουνώντας τη, και παίρνεις τα υπόλοιπα. Ειδικά τα φτερά είναι δικά σου, γιατί αν έχω μπει μερικές φορές σε αεροπλάνο για δουλειά το οφείλω σε σένα, στο ταλέντο, το μυστήριο, τη γοητεία σου, την ομορφιά σου, τη θηλυκότητά σου. Το να είσαι γυναίκα είναι ένα μυστήριο που εμείς οι άντρες δεν καταλαβαίνουμε. Ο Groucho Marx είχε δίκιο όταν έλεγε ‘οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφεραν’. Και είναι η αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να είμαι σαν εσένα Nicoletta. Αν έχω κάτι κάνει καλό στη ζωή μου, πάντα πέρασε μέσα από το φως σου. Ο δικός μας ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, με μια αιώνια ματιά».

Στη συνέχεια, ο Ιταλός κωμικός αστειεύτηκε λέγοντας στο κοινό που δεν σταματούσε να χειροκροτά όρθιο : «Μου δίνετε ένα Λιοντάρι; Δικαιούμαι ένα γατάκι. Αυτό που νιώθω δεν είναι συγκίνηση, είναι περισσότερα, είναι ένα αίσθημα αγάπης την οποία θέλω να δώσω πίσω πολλαπλάσια».

Ο Roberto Benigni παντρεύτηκε τη Nicoletta Braschi στις 26 Δεκεμβρίου 1991. Η 61χρονη σύζυγός του είναι επίσης ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ «Η Ζωή είναι Ωραία».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

https://freegossip.gr/