Hit enter after type your search item

Influencer γύρισε σοκαρισμένη από τη Σαντορίνη – Πλήθος τουριστών παρακολουθούν το ηλιοβασίλεμα χωρίς μάσκες και αποστάσεις [βίντεο] | life

/
/
img

Όνειρο ζωής για πολλούς ταξιδιώτες είναι να βρεθούν στην Σαντορίνη και να παρακολουθήσουν την μαγευτική δύση του ήλιου στην Οία.

Και παρόλο που η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι πραγματικότητα, μια influencer έδειξε πώς οι τουρίστες εξακολουθούν να συρρέουν στο ελληνικό νησί για να αποτυπώσουν την τέλεια φωτογραφία.

Η 27χρονη Κέιτι Τζιοργκάτζε μοιράστηκε ένα βίντεο (στις 13 Αυγούστου) στο Instagram με τους 706.000 οπαδούς της, που έδειχνε δεκάδες άτομα να περιμένουν να δουν το ηλιοβασίλεμα – με σχεδόν κανέναν να μην φαίνεται να φοράει μάσκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική -Τέλος τα πάρτι, παντού με μάσκα

«Πήγαμε να
δούμε το διάσημο ηλιοβασίλεμα της
Σαντορίνης» έγραψε στην λεζάντα του
βίντεο. «Αυτό είναι από τα παρασκήνια
που οι περισσότεροι influencers
δεν σας έδειξαν». Η Τζιοργκάτζε, που
διευθύνει μια εφαρμογή επεξεργασίας
φωτογραφιών και ταξιδιών – δήλωσε στο
The Insider πως ήξερε ότι η Οία
είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για
να παρακολουθήσει κανείς το ηλιοβασίλεμα
από την Σαντορίνη, γι’ αυτό ήταν και
λίγο αγχωμένη όταν επισκέφθηκε το σημείο
κατά την διάρκεια ενός επαγγελματικού
ταξιδιού με τον σύζυγό της.

Γεμάτο τουρίστες που δεν φορούσαν μάσκες ήταν το Κάστρο της Οίας
Γεμάτο τουρίστες που δεν φορούσαν μάσκες ήταν το Κάστρο της Οίας

Πίστευε πως στο νησί θα υπήρχαν ελάχιστοι τουρίστες

«Ήξερα ότι τα πλήθη είναι τρελά και δεν ήθελα να αγχωθώ, γι’ αυτό προτιμήσαμε να μείνουμε στο ξενοδοχείο μας και να απολαύσουμε την θέα» είπε. Ωστόσο, η Τζιοργκάτζε, που εδρεύει στο Παρίσι, είπε ότι πολλοί από τους ντόπιους της είπαν πως το νησί ήταν πολύ πιο άδειο από ότι συνήθως λόγω της πανδημίας.

«Μας είπαν ότι η μέση πληρότητα στο νησί αυτή την στιγμή ήταν περίπου στο 50%, λαμβάνοντας υπόψη ότι στα τέλη Ιουλίου είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες στιγμές του έτους» ανέφερε. Και δεδομένου ότι υπήρχαν πολλοί λιγότεροι τουρίστες – να σημειωθεί πως δεν πλέουν ούτε κρουαζιερόπλοια – οι ντόπιοι δήλωσαν ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν στην πραγματικότητα «η καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσετε την Οία χωρίς πλήθη», πρόσθεσε η influencer.

Το βίντεο που δείχνει τα πλήθη των τουριστών χωρίς μάσκες να φωτογραφίζουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Έτσι, το τελευταίο της βράδυ στην Σαντορίνη, η Τζιοργκάτζε και ο σύζυγός της αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. «Πρέπει να σας πω. Σοκαρίστηκα από τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο» είπε.«Εάν οι ντόπιοι δεν νομίζουν πως υπάρχουν πολλοί τουρίστες, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Η influencer αγχώθηκε με το πλήθος των τουριστών αλλά θέλησε να αποτυπώσει και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Σαντορίνη
Η influencer αγχώθηκε με το πλήθος των τουριστών αλλά θέλησε να αποτυπώσει και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Σαντορίνη

Η Τζιοργκάτζε είπε ότι έφτασαν λίγο νωρίτερα, αλλά ήδη πολλοί τουρίστες είχαν πάει να βρουν θέση και να ετοιμαστούν για τις φωτογραφίες. «Ελάχιστοι τουρίστες φορούσαν μάσκα» πρόσθεσε. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μείνουμε λίγο πιο πέρα και να περιμένουν να εξαφανιστεί ο ήλιος πίσω από τον ορίζοντα. Μόλις έδυσε ο ήλιος, η πλειοψηφία των ανθρώπων άρχισε να φεύγει κι έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε την θέα και να τραβήξουμε φωτογραφίες χωρίς άγχος».

Πιο χαλαρές οι προφυλάξεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Ιταλία

Αν και σοκαρίστηκε από τα πλήθη στο Κάστρο της Οίας, η influencer είπε ότι ένιωθε ασφαλής κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα. «Παντού το προσωπικό φορούσε μάσκες και έπαιρνε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις όλη την ώρα» πρόσθεσε. Ωστόσο, διαπίστωσε πως οι προφυλάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο χαλαρές σε σύγκριση με την Ιταλία, την οποία είχε επισκεφθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

«Κάναμε ένα οδικό ταξίδι στην βόρεια Ιταλία και όλα τα μέρη που επισκεφθήκαμε ήταν εξαιρετικά άδεια ανεξάρτητα από το εάν ήμασταν σε μικρά χωριά ή μεγάλες πόλεις» είπε. «Νιώσαμε πραγματικά σαν να ήμασταν οι μόνοι τουρίστες. Γι’ αυτό δεν περιμέναμε πολλούς τουρίστες φέτος στην Σαντορίνη».

Και πρόσθεσε: «Εάν συγκρίνουμε το επίπεδο των προφυλάξεων που λαμβάνονται στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι άνθρωποι στους δρόμους της Ελλάδας ήταν πολύ πιο χαλαροί. Σε αντίθεση με την Ιταλία, οι τουρίστες δεν φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό των κτιρίων και στους δρόμους, αλλά αφού όλοι κρατούσαν αποστάσεις, υποθέτω πως ήταν εντάξει – εκτός από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη».

Να σημειωθεί πως η χώρα μας άνοιξε επίσημα τα σύνορά της στους Ευρωπαίους τουρίστες την 1η Ιουλίου, αλλά πρόσφατα άρχισε να επιβάλει νέους περιορισμούς σε μέρη που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, όπως πρόσφατα στην Μύκονο και την Χαλκιδική. Όσο για την Σαντορίνη, ισχύει προς το παρόν, η απαγόρευση λειτουργίας των εστιατορίων και των νυχτερινών κέντρων από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το επόμενο πρωί καθώς και όριο 50 ατόμων σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :