freegossip.gr

News, LifestyleΙωάννης Απέργης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Το bulling στο σχολείο
«Στο δημοτικό κάποια παιδιά μου έκαναν bulling άθελά τους γιατί όταν τα παιδιά ακούνε τους γονείς στο σπίτι “μην κάνεις παρέα με τον μαύρο, μην κάνεις παρέα με τον κίτρινο”. Όλα τα παιδιά τα βγάζουν στη φόρα όλα αυτά. Ένα κορίτσι ας πούμε τότε που ήθελα μου έλεγε “δεν θέλω να κάτσω μαζί σου γιατί είσαι Αλβανός”. Όπως κάποιοι άλλοι φίλοι μου ας πούμε μου κατουρούσανε την τσάντα.

Έχω ακούσει από δασκάλους που μας έλεγε “δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα που σας έχει όλους μαζί”. Στην πρώτη δημοτικού που ερχόταν η μητέρα μου όταν την καλούσαν οι δάσκαλοι της έλεγαν ότι κάνω φασαρίες ενώ ήμουν ένα πολύ ήρεμο παιδί, ότι θα καταλήξω στη φυλακή. Έχω να πω σε αυτή τη δασκάλα, που ξέρω ποια είναι, ότι αυτή είναι η φυλακή μου και εκτίω την ποινή μου», είπε ο Ιωάννης Απέργης.

Το στίγμα του Αλβανού
«Εγώ γεννήθηκα το 1989. Ήταν πολύ δύσκολο οι σχέσεις των λαών να βρεθούν πάνω σε μια σκηνή. Τότε είχαν χαλαρώσει λίγο τα πράγματα. Ο πατέρας μου έπαιζε κλαρίνο, με έμαθε και εμένα. Στο λύκειο, η κυρία Λίτσα με πήρε στο θίασο. Χάρη σε εκείνη έγινα ηθοποιός.

Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα ήταν λίγο δύσκολα. Πάντα είχα δίπλα μου φοβερούς ανθρώπους. Στο δημοτικό ένα παιδί μου είχε ουρήσει την τσάντα, μου είχε πετάξει το θρανίο και μου είχε πει διάφορα λόγω της αλβανικής καταγωγής μου. Με αυτό το παιδί σήμερα είμαστε κολλητοί. Η μητέρα του ήρθε στο θέατρο να με δει και έκλαιγε.

Όταν ήρθαμε ήμουν πέντε χρονών. Θυμάμαι μείναμε μια εβδομάδα σε ένα παγκάκι στην πλατεία του Μετς και έλεγα στη μαμά μου ότι δεν μου αρέσει το κρύο γάλα και ότι θέλω ζεστό. Τώρα νιώθω κομμάτι μου την Ελλάδα. Περνάω από την Ακρόπολη και τρελαίνομαι».Ο Ιωάννης Απέργης είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από βίντεο στο youtube, στα οποία σατίριζε τον Βαλκάνιο και ειδικότερα τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες και οι Αλβανοί.

Γιάννης Απέργης: «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στη τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

Ο Γιάννης Απέργης ήταν καλεσμένος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό» όπου δεν δίστασε να μιλήσει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε λόγω του ρατσισμού.

Ο ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει μέσα από τη σειρά «Παρουσιάστε» αναφέρθηκε στην εποχή που έφτασε με τους γονείς του από την Αλβανία στην Ελλάδα, στα σχολικά του χρόνια αλλά και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.

«Έχω καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, είμαι Αλβανός. Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, ήμουν 5 χρονών» είπε ο Γιάννης Απέργης.

Ο ίδιος θυμήθηκε την τραυματική εμπειρία που είχαν εκείνος και οι γονείς του όταν έψαχναν για σπίτι στην Αθήνα: «Στην αρχή μας έλεγαν «έχουμε σπίτι» και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς».

Οι αναμνήσεις από τον ρατσισμό που βίωσε και στο σχολείο συγκλονίζουν: «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στην τσάντα μου. Δεν την ακούμπησα. Η μητέρα μου φοβόταν, γιατί όταν πήγαινε στο σχολείο ερχόντουσαν και άλλες μαμάδες. Τους μάζευε η δασκάλα και πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Και έλεγαν «να μαζέψετε τον Γιάννη γιατί μέρα θα καταλήξει στην φυλακή». Αυτό μου έχει μείνει» είπε.

«Μας έλεγε πολλές φορές «δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα» που μας έχει όλους μαζί. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ακόμα εκεί. Όταν πήγα για να δώσουμε μια παράσταση, της έδωσα προσκλήσεις να έρθει στο θέατρο να με δει. Ακόμα έρχεται…» συμπλήρωσε ο Γιάννης Απέργης.

Ο νεαρός ηθοποιός, τον οποίο απολαμβάνουμε στην πετυχημένη σειρά «Παρουσιάστε», παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» και μίλησε για τον ρατσισμό αλλά και τις δυσκολίες που βίωσε όταν από την Αλβανία ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

https://freegossip.gr/

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :