freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γεννήθηκε: 17 Μαΐου 1977 (ηλικία 45 ετών)
Μουσικό συγκρότημα: NEVMA (από το 1994)

Υποψηφιότητες: MAD Video Music Award για το καλύτερο Hip Hop/Urban Video, MAD Video Music Award για την καλύτερη προσφορά

ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Poso Ma…as Eisai
La Sagrada Familia · 2004
Ton Elegho Hano
Ton Elegho Hano (Feat. Maria Makri) · 2012
Στο Μιαλό Μου
Sto Mialo Mou (Feat. Stan) · 2011

Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ισορροπιστής: «Είμαι παραγωγός φρούτων στη λαϊκή – Ξυπνάω καθημερινά στις 5 το πρωί»

Ο γνωστός ράπερ Ισορροπιστής ξεκινά εμφανίσεις στο πλευρό του Δήμου Αναστασιάδη και του Νίκου Βουρλιώτη και μίλησε στην κάμερα του Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή για το πώς συνδυάζει τη μουσική και την εργασία στη λαϊκή.

«Είμαι παραγωγός φρούτων στη λαϊκή. Είμαι και συνδικαλιστής και όπως καταλαβαίνεις, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά αυτή που κάνω. Ξυπνάω καθημερινά στις 4.30 με 5 το πρωί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ισορροπιστής: «Είμαι παραγωγός φρούτων στη λαϊκή

Παρά το γεγονός ότι έγινε γνωστός και βγάζει χρήματα από το τραγούδι, ο Ισορροπιστής συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο ράπερ ξυπνάει πολύ νωρίς και πηγαίνει στην λαϊκή, πουλώντας τα προϊόντα που παράγει η οικογένειά του.

Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Ισορροπιστής αναρτά συχνά φωτογραφίες στο Instagram από την καθημερινότητά του.

Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ισορροπιστής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μουσικά είδη Ελληνικό Hip Hop
Παρουσία 1994 – σήμερα
Δισκογραφική εταιρεία Minos EMI, Front Seat (σήμερα)
Family the Label (2002-σήμερα)
Μέλη Στάθης Τελειούδης (Αλχημιστής)
Νίκος Παυλίδης (Ισορροπιστής)
Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico)
Πρώην μέλη Αλέξανδρος Δεδεγκίκας (Αλέξης Δ)
Δημήτρης Καντάρης (Κυβερνητικός Διπρόσωπος)
Νίκος Φωτεινόπουλος (DJ Faid)
Νεκτάριος Καραγιάννης (Αδιαπέραστος)

Οι Νέβμα (στυλιζαρισμένο ως NEBMA) είναι ελληνικό hip-hop συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994 με καθαρά κοινωνικούς προβληματισμούς.[1] Έχει κυκλοφορήσει 6 δίσκους και σήμερα αποτελείται από τους Στάθη Τελειούδη ή Αλχημιστή, Νίκο Παυλίδη ή Ισορροπιστή και Βαγγέλη Σερίφη ή DJ Rico.

Ιστορία
1993-1997: Η ίδρυση του συγκροτήματος και η πρώτη δισκογραφική δουλειά
Το 1993 γνωρίστηκαν ο Νίκος Παυλίδης και ο Αλέξανδρος Δεδεγκίκας και ξεκίνησαν δημιουργώντας το σχήμα Mad Caps, όντας μέλη της Freestyle Productions και των Radicals. Ο Δημήτρης Καντάρης και ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Ηλιούπολη είχαν το σχήμα Drama’n’Vinyl. Το 1994 οι τέσσερις δημιούργησαν τους Νέβμα που σήμαινε “νεύμα, δηλαδή σου κάνω νόημα”. Το 1997, και με την προσθήκη του DJ Faid στο σχήμα, κυκλοφόρησε μέσω της Freestyle Productions και της Wipeout Records ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με γενικό τίτλο Μακριά απ’ τη γιορτή με τη συμμετοχή σε δύο κομμάτια και στην παραγωγή από τον B.D. Foxmoor. Την ίδια χρονιά οι Νέβμα αποχωρούν από τη Freestyle Productions και για μεγάλο χρονικό διάστημα ο δίσκος αυτός είχε αποκηρυχθεί από το συγκρότημα, όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους: “Δεν τον αναγνωρίζουμε σαν δίσκο μας, επειδή είχαν βάλει πολλά άτομα το χέρι τους μέσα” και “Περνούσε προς τα έξω κάτι που δεν ήμασταν”. Ο δίσκος ουσιαστικά έπαψε να είναι αποκηρυγμένος από το συγκρότημα με το στίχο “τι κι αν το πρώτο μου cd είχε χρώμα καφετί”, το 2008 από το εισαγωγικό κομμάτι 5ος του δίσκου Ήχος Ανοχής.

1998-2001: Νοητική Επανάσταση Βγαλμένη Με Αίμα, “Μαύρος” και “Λευκός” Δίσκος
Μετά τον πρώτο δίσκο, στο συγκρότημα εντάχθηκε ο Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico). Την περίοδο αυτή ορίζουν το όνομά τους ως “Νοητική Επανάσταση Βγαλμένη Με Αίμα”. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη τους δουλειά, ο ομώνυμος δίσκος Νέβμα (Μαύρος Δίσκος), πάλι από τη Wipeout Records μακριά όμως από τη Freestyle Productions αυτή τη φορά, με την παραγωγή από τον Coti K. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων αποχωρεί ο Νεκτάριος Καραγιάννης (Αδιαπέραστος). Το 2000 κυκλοφορεί η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Νέβμα με τίτλο Όταν επιστρέψουμε στη γη (Λευκός Δίσκος) από την Studio II Records. Μετά τον δίσκο αυτό αποχωρεί από το συγκρότημα και ο DJ Faid. Αργότερα θα αποχωρήσει και ο Δημήτρης Καντάρης, ο οποίος μαζί με τον Νεκτάριο Καραγιάννη και το μέλος των Ονειροπαγίδα, Χρήστο Λαϊνά, θα δημιουργήσει το 2003 το συγκρότημα Ως Αιδώ.

2002-2006: Είσοδος στο Family The Label, Κόκκινος Δίσκος, επιτυχίες με Goin’ Through
Το 2002, οι εναπομείναντες Νέβμα (Ισορροπιστής, Αλέξης Δ. και DJ Rico) αποφασίζουν να ενταχθούν στο ανερχόμενο τότε Family The Label του Νίκου Βουρλιώτη και των Goin’ Through. Αποτέλεσμα της κίνησής τους αυτής είναι η κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, το 2004, Απ’ αυτούς που λατρεύεις να μισείς (Κόκκινος Δίσκος) από τη Lyra, χωρίς ωστόσο ο Βουρλιώτης να ασχοληθεί με το δημιουργικό κομμάτι του άλμπουμ

, πέρα από τη συμμετοχή του σε rap φωνητικά στο κομμάτι Ξημέρωμα. Άλλοι καλλιτέχνες του Family που συμμετείχαν ήταν οι Ominus και TNS. Η ηχογράφηση έγινε μέσα σε διάστημα 4 χρόνων εν μέσω προβλημάτων και αναβολών[4]. Μουσικά το άλμπουμ κινήθηκε σε διαφορετικά μονοπάτια σε σχέση με τους παλαιότερους δίσκους τους και περιέχει μεταξύ άλλων και funky στοιχεία, όπως για παράδειγμα στο κομμάτι Θελές τα και παθές τα. Η δουλειά τους αυτή θεωρήθηκε ως πιο ώριμη[3] και ανώτερου επιπέδου[2] από τις προηγούμενες.
Λίστα τραγουδιών

Απ’ αυτούς που λατρεύεις να μισείς
Στον αγώνα
Λόγια που δεν ειπώθηκαν
Άνοιξη
Μου φτάνουν όσα είδα (συμμετέχει ο Ominus)
Και δε σταματώ
Κόσμος και κοσμάκης
Σαν παιδί
Ψηφιακή επέλαση
Η φάση (συμμετέχουν οι Μύρων και TNS)

Θελέστα και παθέστα
Αργά ή νωρίς
Δεν αλλάζω
Ξημέρωμα (συμμετέχει ο NiVo)
Όπως παλιά (συμμετέχει ο TNS)
Την ίδια εποχή και τα τρία μέλη των Νέβμα αναμειγνύονται ενεργά στις μεγάλες mainstream επιτυχίες των Goin’ Through από τους χρυσούς δίσκους La Sagrada Familia και Vendetta, συμμετείχαν επίσης και σε κυκλοφορίες άλλων καλλιτεχνών του Family The Label. Από εκείνη την περίοδο και μέχρι σήμερα ορίζουν το όνομά τους ως “Νοητική Επανάσταση Βάσει Μουσικής Ασυλίας”.

2007-2009: Η mainstream επιτυχία, “Ήχος Ανοχής”, αλλαγή στο σχήμα
Το 2007 κυκλοφορούν πλέον από τη Universal Music το CD Single Σε Παρακαλώ, (feat. ΝiVo), διασκευή από το τραγούδι Δικός σου για πάντα του Μιχάλη Ρακιντζή. Η πέμπτη δισκογραφική τους δουλειά, και δεύτερη μέσω του Family, με τίτλο Ήχος ανοχής κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 2008. Η κυκλοφορία του 5ου αυτού album συνοδεύεται με την τεράστια mainstream επιτυχία του (Μην κάνεις πως) Δε Θυμάσαι (με τις Mystique). Μέσα από το δίσκο βγήκαν και άλλα επιτυχημένα singles/clips όπως Στο Καλό (Remix) (feat. Στεφανία Ρίζου), Μείνε εκεί που είσαι (feat. Professional Sinnerz). Η αλλαγή στο group είναι πλέον εμφανής αφού πληθαίνουν οι live εμφανίσεις σε clubs, οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις αλλά και οι συμμετοχές σε μεγάλα shows (Mad VMAs, Βραβεία Αρίων, κλπ). Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου, κυκλοφόρησε από τη σειρά Dj Rico – The Mixtape series ένα remix album με τίτλο Οίκος Ανοχής[5] και πιο street προσέγγιση των τραγουδιών.

Το 2009, και μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο συγκρότημα, αποχωρεί ο Αλέξης Δ. Παρά την ξαφνική αυτή κίνηση, η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη με το single Μείνε εκεί που είσαι (feat. Professional Sinnerz) και την καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τη Δέσποινα Βανδή, τους Goin’ Through και το Θηρίο.Το Σεπτέμβρη του 2009 εντάχθηκε στο συγκρότημα ο Στάθης Τελειούδης (Αλχημιστής) και έτσι οι Νέβμα αποτελούνται πλέον από 3 μέλη: τον Ισορροπιστή, τον DJ Rico και τον Αλχημιστή.

2010-παρόν: ΝΕΒΜΑτικά Δικαιώματα και μετ’ έπειτα δισκογραφική πορεία
Το 2010 οι Νέβμα κυκλοφορούν τον 6ο δίσκο τους ΝΕΒΜΑτικά Δικαιώματα, και την μεγάλη επιτυχία Εμμονή (feat. Κατερίνα Στικούδη). Ακολουθούν αρκετά οπτικοποιημένα singles μέσα απ’ αυτό το δίσκο, όπως: Ξέρω τι θα γίνει (feat. Αδάμαντας), Πάρε αυτό που ζήτησες (feat. Pro Sinnerz), Φωτιά στα ηχεία (feat. NiVo, Κόμης Χ).

Το 2011 η επιτυχημένη συνεργασία με τα Κόκκινα Χαλιά στο τραγούδι Ημερολόγιο εγκαινιάζει και την ένταξη των Νέβμα στη Sony Music Greece.

Από το καλοκαίρι του 2011 ανήκουν στη Sony Music και τον Οκτώβριο κυκλοφορούν το hit single τους Στο Μυαλό Μου στο οποίο συμμετέχει ο Stan. Το Μάρτιο του 2012 επιστρέφουν με μια νέα κυκλοφορία στην οποία συμμετέχει η Μαρία Μακρή με τίτλο Τον Έλεγχο Χάνω και ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους.

Το Μάιο του 2012 οι Νέβμα κυκλοφορούν ανεξάρτητα, μέσα από το νέο τους site nevmamusic.com το street-album Νέβμα Αντιλογίας, το οποίο και διαθέτουν για δωρεάν κατέβασμα. Μέσα από το άλμπουμ αυτό βγήκε και σε μορφή βίντεο κλιπ το Όταν βγαίνω στο δρόμο στις αρχές του 2014, το οποίο γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη.

Το επόμενο τους single είναι μια συνεργασία με τον Reckless και ονομάζεται All you need. Το τραγούδι κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με τον Reckless να τραγουδάει για πρώτη φορά στα ελληνικά. Το 2013 μπαίνει με το single και βίντεο κλιπ Το Νόμισμα με τη συμμετοχή της Φρύνης. Η χρονιά κλείνει με την κυκλοφορία του single Νύχτα Αστεριών (Nuit d’ etoiles) με τη συμμετοχή της σοπράνο Κάτιας Πάσχου, συνεργασία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Το single κυκλοφόρησε μέσω της Heaven Music και σε μορφή CD-Single μαζί με την εφημερίδα Παραπολιτικά στις 3 Ιανουαρίου του 2014 και επισημαίνεται ως η “μουσική πρόταση της χρονιάς”.[6]

Το Φεβρουάριο του ίδιου έτους υπέγραψαν συμβόλαιο και ανήκουν πλέον στη δισκογραφική εταιρία Front Seat,[7] η οποία υπάγεται στη Minos EMI, μέσω της οποίας κυκλοφορούν τα singles “Φαντάσου” και “Ζωές που δεν χωρίζουν”, με τη συμμετοχή της Γιούλης Ασημακοπούλου. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς βγαίνει σε κυκλοφορία και ο δίσκος “Grey”, ταυτόχρονα με το single “Ας μείνουμε φίλοι” με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκου, ενώ το φθινόπωρο συμμετέχουν στο single της Κατερίνας Στικούδη “Θα σου περάσει”.

Για τα επόμενα χρόνια το συγκρότημα επέρχεται σε αδράνεια καθώς δεν υπάρχουν κυκλοφορίες και ούτε ζωντανές εμφανίσεις. Ο Ισορροπιστής κυκλοφορεί δύο singles, και στα τέλη του 2017 συμμετέχει στο project/group “Λεγεώνα” μαζί με τους Ταραξία, Τάκη Τσαν και TNS.Ο DJ Rico ως παραγωγός παραμένει δραστήριος σε άλλα projects που έτρεχε ήδη παράλληλα με το συγκρότημα, όπως με καλλιτέχνες του προσωπικού του label “5th Reason Records” (από το 2013), την Κατερίνα Στικούδη (από το 2010), αλλά και ως κύριος παραγωγός της “Λεγεώνας”. Το καλοκαίρι του 2019 βρίσκει τους ΝΕΒΜΑ στο “Family the Label tour”, στα πλαίσια του reunion του label.

Σημερινά μέλη
Στάθης Τελειούδης (Αλχημιστής): Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στη Θεσσαλονίκη. Σε εφηβική ηλικία ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση και αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα του Ηρακλή.[8] Εκτός από τραγουδιστής και τραγουδοποιός, έχει εργαστεί σε σχεδιασμό εξώφυλλων από άλμπουμ, όπως στο άλμπουμ Στάση Ζωής του συγκροτήματος Νόησις.[9]. Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με το ραπ συγκρότημα Professional Sinnerz στο άλμπουμ Amazing (2009)[10].
Νίκος Παυλίδης (Ισορροπιστής): Γεννήθηκε το Μάιο του 1977 και κατάγεται από αγροτική περιοχή της Μακεδονίας, κατι που αποτυπώνεται και σε στίχους των τραγουδιών του[11]. Πιο πρόσφατα, κάνει καριέρα και σαν DJ.
Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico): Ξεκίνησε ως DJ σε νησιωτικά κλαμπ σε ηλικία 17 ετών, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘ 90. To 1996 εργάστηκε στους Active Member. Το 1997 έγινε πλήρες μέλος των Νέβμα και συνεργάστηκε για το άλμπουμ τους The Black Album by fans (1998). Το 2006 επιμελήθηκε την παραγωγή του επιτυχημένου σινγκλ των Goin’ Through, “Καλημέρα Ελλάδα”.

Πολιτική άποψη
Οι Νέβμα έχουν δηλώσει πως ιδεολογικά και πολιτικά ανήκουν στον χώρο της αριστεράς. Το καλοκαίρι του 2012 μαζί με τους Goin’ Through συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο ετήσιο φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας στην Αθήνα, κίνηση για την οποία ασκήθηκε έντονη κριτική τόσο στους ίδιους όσο και στο ΚΚΕ κυρίως από κινήσεις της ευρύτερης αριστεράς και ιδιαίτερα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.[12], με την αιτιολογία πως οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες είναι εκφραστές μίας κουλτούρας στον χώρο της μουσικής και του θεάματος η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες και τα πρότυπα της αριστεράς. Ωστόσο οι ίδιοι αντικρούουν τα επιχειρήματά αυτά, καθώς όπως δηλώνουν πρόκειται για μουσικά σχήματα που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη, πράγμα που το έχουν εκφράσει ανοιχτά και μέσα από την μουσική τους με πολιτικό στοίχο.[13]

Δισκογραφία
Άλμπουμ
Μακριά απ’ τη γιορτή (Freestyle Productions/Wipeout Records, 1997)
Νέβμα (Wipeout Records, 1998)
Όταν επιστρέψουμε στη γη (Studio II Records, 2000)
Απ’ αυτούς που λατρεύεις να μισείς (Family the Label/Λύρα, 2004)
Ήχος Ανοχής (Family the Label/Universal, 2008)
Οίκος Ανοχής The Remixes (Family The Label, 2009)
ΝΕΒΜΑτικά δικαιώματα (Family The Label/Universal/Def Jam, 2010)
Νέβμα Αντιλογίας (Family The Label, 2012)
Grey (Front Seat/ Minos EMI/Universal, 2015)

Singles
Σε Παρακαλώ (Family The Label/Universal/Def Jam, 2007) feat. NiVo
Σαν Να ‘Ναι Χριστούγεννα (Family The Label, 2011)
Ημερολόγιο (2012) with Κόκκινα Χαλιά
Στο Μυαλό Μου (Family The Label/Sony Music, 2011) feat. Stan
Τον Έλεγχο Χάνω (Family The Label/Sony Music, 2012) feat. Μαρία Μακρή
All you need (Family The Label/Sony Music, 2012) feat. Reckless
Το Νόμισμα (Family The Label/Sony Music, 2013) feat. Φρύνη
Νύχτα Αστεριών [Nuit d’ etoiles] (Family The Label/Heaven Music, 2013) feat. Katia Paschou
Συλλογές/Mixtapes
Ισορροπιστής – Μαθήματα Ισορροπίας (Family The Label, 2009)
DJ Rico – 80’s Baby (Family The Label, 2009)
DJ Rico – Ξέρω Τι Θέλετε (Family The Label, 2010)
DJ Rico – Ξέρω Τι Θέλετε Vol. 2 (Family The Label, 2011)
DJ Rico – Ξέρω Τι Θέλετε Vol. 3 (Family The Label, 2012)

Συμμετοχές σε άλμπουμς
Η Απειλή των FF.C.
Στο κομμάτι Αργά ή νωρίς του άλμπουμ Το Διαστημόπλοιο
La Sagrada Familia των Goin’ Through
Στίχοι Σαν Φωτιά του Μηδενιστή
Vendetta των Goin’ Through
Διαταραχή του Ταραξία
Veto των Goin’ Through
Joker των Goin’ Through
Ο Δικηγόρος Του Διαβόλου του Mo Skillz
Super Επιτυχίες 2011 της Universal Music Group Greece 2010
Jumanji του Rapboy

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner