Ιστορικό χρυσό για τον Λευτέρη Πετρούνια

Το άστρο του Λευτέρη Πετρούνια έλαμψε (και) στο Κλουζ της Ρουμανίας, όπου διεξήχθη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.
Ο Πετρούνιας, ο οποίος παραμένει αήττητος για έναν χρόνο (!), έγινε ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης αμέσως μετά από έναν Ολυμπιακό θρίαμβο, χωρίς να κάνει διάλειμμα από τις επιτυχίες Ο χρυσός πρωταθλητής του Ρίο με βαθμολογία 15.433 στην προσπάθειά του στον τελικό των κρίκων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνεχή φορά, εκτοξεύοντας εκ νέου τον ελληνικό αθλητισμό στα… ουράνια.
Συγκεκριμένα, ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30, κι έτσι κατάφερε να ανέβει, μετά τις διοργανώσεις του Μονπελιέ (2015) και της Βέρνης (2016), και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας τεράστια βαθμολογική διαφορά από τον Βρετανό Κόρτνι Τάλοχ (15,066 β.) και τον Ουκρανό Ίγκορ Ραντιβίλοφ (15,033 β.), που κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου
Πάντως, πολύ καλή εμφάνιση έκανε στον τελικό των κρίκων και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση κατάφερε να προκριθεί ως 8ος στον τελικό του αγωνίσματος μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια κι εκεί πλέον κατάφερε να συγκεντρώσει 14,666 βαθμούς, τερματίζοντας στην 6η θέση.
Στο πάνθεον της ενόργανης ο Πετρούνιας
Έπειτα από αυτό το ιστορικό χρυσό ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, καθώς μόλις τρεις γυμναστές στο παρελθόν έχουν καταφέρει να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις.
Συγκεκριμένα, οι Σοβιετικοί, Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και ο Ιταλός ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι το έχουν καταφέρει, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που έχει στη συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, 1992, 1994, 1996).
Παράλληλα με το «θρι-πιτ», ο 27χρονος γυμναστής της Ειρήνης Περιστερίου κατάφερε κάτι που έχει επαναληφθεί μόνο μία φορά τα τελευταία 60 χρόνια.
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος παραμένει αήττητος για έναν χρόνο (!), έγινε ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης αμέσως μετά από έναν Ολυμπιακό θρίαμβο, χωρίς να κάνει διάλειμμα από τις επιτυχίες.
Στην 60χρονη παράλληλη Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης, ο μόνος που το έχει πετύχει είναι ο Ανατολικογερμανός Χόλγκερ Μπέρεντ, όταν το 1989 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, λίγους μήνες μετά τον θρίαμβό του στη Σεούλ.

Slide Up
x

Related Articles

Close

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργεί με διαφημίσεις. Ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να επιλέξετε την εμφάνιση τους.