Ιταλία: Ερωτεύτηκαν στην καραντίνα από τα μπαλκόνια τους!!!
Συναντήθηκαν οι ματιές τους για πρώτη φορά πριν ενάμιση μήνα. Η 39χρονη δικηγόρος Πάολα Ανιέλι και ο 38χρονος τραπεζικός Μικέλε ντ’ Αλπάο ζουν στην ίδια γειτονιά στη Βερόνα, αλλά δεν είχαν γνωριστεί μέχρι που στις 17 Μαρτίου, όταν, ήδη, είχαν επιβληθεί τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία, λόγω κορωνοϊού, βγήκαν και οι δύο στα μπαλκόνια τους για να ακούσουν ένα κονσέρτο, με μουσικούς που έπαιζαν ο καθένας από το μπαλκόνι του, μεταξύ των οποίων και η αδελφή της Πάολα, η οποία παίζει βιολί.
Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όπως εξομολογήθηκαν, αργότερα και οι δύο σε συνεντεύξεις τους.
Ο σύγχρονος «Ρωμαίο» και η «Ιουλιέτα» του, δεν είχαν την δυνατότητα να βρεθούν από κοντά, αντάλλαξαν τηλέφωνα και μιλούσαν επί ώρες, επικοινωνούσαν μέχρι αργά με μηνύματα στα social media, φλέρταραν από τα μπαλκόνια τους και δεν σκέφτηκαν στιγμή να σπάσουν το lockdown, αφού και οι δύο συγκατοικούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους και δεν ήθελαν να τους θέσουν σε κίνδυνο.
Την Δευτέρα η ιταλική κυβέρνηση προέβη σε μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά από κοντά, μετά από ενάμιση μήνα γνωριμίας, σε πάρκο της γειτονιάς του. Με μάσκες και οι δύο, περπάτησαν χέρι – χέρι και αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί. Η ρομαντική ιστορία των δύο Ιταλών δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η ταύτιση με τον έρωτα του Ρωμαίο και της Ιουλιέτας ήταν αναπόφευκτη. Το ζευγάρι παραχώρησε συνέντευξη σε βρετανική πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή μέσω Skype και, αν και ο καθένας βρισκόταν στο δικό του σπίτι και οι δύο συμφώνησαν πως βρήκαν το άλλο τους μισό. Μάλιστα, η Πάολα αποκάλυψε πως είχε γνωρίσει την αδελφή του σύντρόφου της στο γυμναστήριο, αλλά μέχρι την ημέρα που τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν στα μπαλκόνια τους, δεν είχε συναντήσει ποτέ εκείνον.
Πάντως, ο σύγχρονος «Ρωμαίο» της Βερόνα και η «Ιουλιέτα» του στις συνεντεύξεις που έδωσαν φάνηκαν να θέλουν να συνεχίσουν τη σχέση τους και, όπως όλα δείχνουν, η ιστορία τους δεν θα έχει το ίδιο θλιβερό τέλος με τους δύο ήρωες του Σαίξπηρ.
