ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ πλήττει όλη την Κρήτη: Κύματα «κατάπιαν» αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο!


Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, όπου έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά τα προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αλλά και των θυελλωδών ανέμων.
Εξαιτίας των ανέμων πλημμύρισε για ακόμα μία φορά το εμπορικό λιμάνι της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και το Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κύματα παρέσυραν σταθμευμένο αυτοκίνητο και στην κυριολεξία το «κατάπιαν»!Θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους αγγίζουν τα 11 μποφόρ και σε ταχύτητα ξεπερνούν τα 110 χλμ την ώρα αλλά και ισχυρές καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει από τη νύχτα την Κρήτη.
Η Δυτική Κρήτη, και κυρίως τα Χανιά,  βρίσκονται στο “μάτι του κυκλώνα” ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν και ανατολικότερα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του νομού Χανίων.
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αρκετές  ζημιές σε καταστήματα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.
Στο Σταλό, στο ύψος της κακιάς στροφής “ξηλώθηκε” το πεζοδρόμιο και πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα.
Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς πέτρες και χώματα έχουν πέσει στο οδόστρωμα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από κατολισθήσεις.
Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί, κοντά στην περιοχή του Μόντε Βάρδια, μια πινακίδα που αποκολλήθηκε από τους ανέμους, προσγειώθηκε σε ταξί ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.
Στο κέντρο των Χανίων, κοντά στο Ρολόι οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν ένα δέντρο που βρέθηκε καταμεσής του δρόμου προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.
Στο τέρμα της οδού Δημοκρατίας στη συμβολή με την Ελ. Βενιζέλου, φωτεινός σηματοδότης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.
Στο Δήμο Κισάμου προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στο παραλιακό μέτωπο στο ύψος των Νοπηγείων καθώς η θάλασσα “φούσκωσε”, βγήκε στη στεριά και έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών προκαλώντας υλικές ζημιές.
Ανάλογη εικόνα στο παραλιακό μέτωπο όπου πέτρες, φθαρτά υλικά αλλά και… βάρκες βγήκαν στην στεριά.