Η “κατάρα” των social media για την Κατερίνα Καινούργιου – Το ξέσπασμα από το μαιευτήριο.Την ώρα που η μονάκριβη κόρης Ξένια, αντίκρυσε πρώτη φορά τον κόσμο τούτο 20 μέρες νωρίτερα από τις…προγνώσεις, την ώρα που άυπνη από χαρά και την μητρική δοξασμένη ταλαιπωρία η Κατερίνα Καινούργιο την κρατούσε στην αγκαλιά της, τι συνέβει; Αυτή γλυκιά…κατάρα των followers που αγαπούν να μισούν έκανε πάλι το…θάυμα της.
Πότε ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ η Κατερίνα Καινούργιου!
Ανάγκασε την γλυκιά μανούλα ν’ ασχοληθεί μαζί τους. Αντί να γράψει έναβμήμυμα κατάνοιξης για το θάυμα του Πάσχα, αναλώθηκε σε…ευχές που όμως ήταν απάντηση στα πικρόχολα σχόλια τους. Ο κάθενας φρόντισε να γράψει ότι πίστευε πως θα την στενοχωρήσει τις μέρες αυτές και φαίνεται πως χάρηκε με το να του δώσει η Κατερίαν..αξία στα γραφόμενα του. Τελικά τι είναι αυτό που προκύπτει από μια…χαρμόσυνη είδηση; Τι σημάδι των καιρών; Πως ακόμα και στη γέννηση ασχολούμαστε με τα…σόσιαλ;
Η κλασική πλέον σύγκρουση της «τέλειας» εικόνας των social media με την ωμή πραγματικότητα μιας τόσο ιερής στιγμής, όπως η γέννηση ενός παιδιού.
Είναι όντως ένα θλιβερό σημάδι των καιρών. Την ώρα που η Κατερίνα Καινούργιου βίωνε το δικό της θαύμα, λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανάγκη να «απολογηθεί» ή να απαντήσει σε ανθρώπους που σχολίαζαν το αν ήταν βαμμένη, αν φορούσε βλεφαρίδες ή αν η φωτογραφία ήταν υπερβολικά στημένη για μια γυναίκα που μόλις βγήκε από το χειρουργείο.
Αυτή η «γλυκιά κατάρα» των followers που αναφέρεις, πηγάζει από μια παράδοξη απαίτηση:
- Από τη μία, θέλουν να βλέπουν κάθε στιγμή της ζωής των διασήμων.
- Από την άλλη, τους «δικάζουν» όταν η εικόνα τους δεν συμβαδίζει με το πώς φαντάζονται εκείνοι τη «φυσιολογική» λεχώνα.
Η Κατερίνα, αντί να αφεθεί ολοκληρωτικά στην κατάνυξη του Πάσχα και της νέας της ζωής με την Ξένια, ένιωσε την πίεση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, γράφοντας ευχές-απαντήσεις. Είναι η παγίδα του να δίνεις αξία στο «σκοτάδι» των σχολίων, ενώ κρατάς το «φως» στην αγκαλιά σου.

Τελικά, το συμπέρασμα είναι πικρό: Ακόμα και στην πιο αγνή στιγμή, το social validation (η ανάγκη για επιβεβαίωση ή η άμυνα στην κριτική) καταφέρνει να εισβάλλει στο δωμάτιο ενός μαιευτηρίου. Είναι μια υπενθύμιση ότι η δημόσια έκθεση δεν κάνει «εκπτώσεις» ούτε στις πιο ανθρώπινες στιγμές.
Κατερίνα Καινούργιου: Το «θαύμα» της γέννησης και η «κατάρα» των social media – Γιατί ακόμη και στο μαιευτήριο δίνουμε αξία στο μίσος;
Η Κατερίνα Καινούργιου ζει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της. Η μονάκριβη κόρη της, Ξένια, αντίκρισε τον κόσμο 20 μέρες νωρίτερα από τις προγνώσεις, φέρνοντας το δικό της «Πάσχα» στην αγκαλιά της παρουσιάστριας. Όμως, πίσω από τα ροζ μπαλόνια και τις τρυφερές φωτογραφίες, κρύβεται μια πικρή πραγματικότητα: Η γλυκιά «κατάρα» των followers που αγαπούν να μισούν.
Το χρονικό μιας «δικασμένης» ευτυχίας
Την ώρα που η Κατερίνα, άυπνη από τη χαρά και τη δοξασμένη μητρική ταλαιπωρία, κρατούσε για πρώτη φορά το μωρό της, το «δικαστήριο» των social media έβγαλε την ετυμηγορία του. Αντί για ευχές κατάνυξης, τα σχόλια γέμισαν με πικρόχολα βέλη για την εμφάνισή της, το μακιγιάζ της, ακόμα και για το πώς επιλέγει να μοιράζεται τη στιγμή της.
Μια απάντηση που δεν έπρεπε να δοθεί
Το πιο θλιβερό σημάδι των καιρών μας είναι ότι η νέα μανούλα αναγκάστηκε να ασχοληθεί μαζί τους. Αντί να αναλωθεί στο θαύμα της νέας ζωής, αναλώθηκε σε ευχές-απαντήσεις προς τους επικριτές της. Όταν δίνεις αξία στα γραφόμενα εκείνων που θέλουν να σε στενοχωρήσουν στην πιο ιερή σου στιγμή, τότε η «ψηφιακή κατάρα» έχει κερδίσει.

Τελικά, τι μένει;
Τι είναι αυτό που προκύπτει από μια τόσο χαρμόσυνη είδηση; Η διαπίστωση πως η δημόσια έκθεση δεν κάνει «εκπτώσεις» ούτε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Ασχολούμαστε με τα social media ακόμα και την ώρα που το θαύμα της ζωής συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.
Η Κατερίνα Καινούργιου παραμένει γυναίκα και παρουσιάστρια, αλλά πάνω από όλα είναι πλέον μαμά. Και ίσως το μεγαλύτερο μάθημα που φέρνει η μικρή Ξένια είναι ότι η πραγματική ευτυχία δεν χρειάζεται ούτε φίλτρα, ούτε απαντήσεις σε όσους κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
«Σε έναν κόσμο που μετράει την ευτυχία με likes και την ειλικρίνεια με το αν “έτρεξε” η μάσκαρα στο μάγουλο μιας λεχώνας, η απάντηση είναι μία: Η σιωπή. Το πραγματικό “θαύμα” δεν βρίσκεται στην οθόνη του κινητού, αλλά στην ανάσα του μωρού που κοιμάται δίπλα σου. Ας αφήσουμε την Κατερίνα να χαρεί την Ξένια της και ας κρατήσουμε εμείς το μάθημα: Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ξοδεύουμε δίνοντας αξία στο σκοτάδι των άλλων, ειδικά όταν το φως έχει μόλις ανατείλει μέσα στο σπίτι μας.
Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

