Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Κίμων Κουρής βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Κίμων Κουρής  Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κίμων Κουρής είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Κίμωνας Κουρής είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Γεννήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από όπου και κατάγεται.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Κίμων Κουρής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Νίκη (2017), Reservoir dogs (2018), Περιμένοντας τον Γκοντό (2018), Γιαννούλα η Κουλουρού (2019).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Έξαψη (2021).

Είναι επίσης συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Perros.

Αγαπά πολύ τα ζώα και έχει ένα σκυλάκι λαμπραντόρ που το έχει ονομάσει Bruno.
Στον ελεύθερό του χρόνο αγαπά να ταξιδεύει.

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Κίμωνα Κουρή

Ο Κίμων Κουρής είναι έλληνας ηθοποιός. Είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Perros.Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις: ‘O Προεστώς του χωριού’ (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), ‘Βασιλιάς Ληρ’ (σκην. Σ. Λιβαθινός), ‘Ιουλιανός ο παραβάτης’ (σκην. Ν. Τσακίρογλου), ‘Pessoas’ (χορ. Κ. Γεράρδος), ‘Ορέστης’ (σκην. Σ. Ούνκoβσκι), ‘Όνειρο του Δωδεκάμερου’ (σκην. Τ. Ράτζος), ‘Το κορμί’ (σκην. Ευ. Δημητροπούλου), ‘Ελεύθεροι πολιορκημένοι’ (σκην. Κ. Ρήγος). Κινηματογράφος: ‘Τέλος χρόνου’ (σκην. Θ. Τότσικας), ‘Αποχαιρετώντας’ (σκην. Ρ. Δραγασάκη), ‘Το παπαδάκι’ (σκην. Θ. Κόκκορης). Αυτή τη περίοδο τον συναντάμε στη πολυαναμενόμενη “Νίκη” σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

Κίμων Κουρής βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Κίμων Κουρής βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Κίμων Κουρής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στη Μαριαλένα Δογγούρη.

ΜΔ: Πες μας λίγα λόγια για τη παράσταση “Νίκη”.

Κίμων: Η ιστορία της Νίκης, δηλαδή της μητέρας του Χ.Χωμενίδη και κόρη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Βασίλη Νεφελούδη, είναι μια ιστορία που πιάνει από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι και το 2008. Δειχνει την περιπετειώδη ζωή ενός κοριτσιού που κατά την διάρκεια της Κατοχής και του εμφυλίου η οικογένεια της χωρίστηκε στα δυο.

Κίμων Κουρής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πέρασε όλη της την εφηβεία στη βαθιά παρανομία χωρίς να πηγαίνει σχολείο , καθώς δάσκαλος ήταν ο μπαμπάς της, χωρίς να έχει φίλους και κατάφερε να επιβιώσει. Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που ζει τον αγώνα για μια νέα ζωή, για μια νέα απελευθέρωση και δίνει παράλληλα τον αγώνα για την δική της απελευθέρωση .Δεν καταδέχτηκε ποτέ να αναπολεί ,να μηρυκάζει την ζωή της. Προτιμούσε να την ζει.

ΜΔ: Στη παράσταση υποδύεσαι την ιστορική προσωπικότητα του Νίκου Ζαχαριάδη. Πες μας λίγα πράγματα για το ρόλο σου.

Κίμων: Ο Νίκος Ζαχαριάδης αναμφισβήτητα θεωρήθηκε μια πολύ μεγάλη και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Για άλλους ήρωας για άλλους προδότης. Πρόκειται για μια τραγική φιγούρα ανθρώπου με την έννοια ότι εξοντώθηκε από αυτό που πίστευε μια ολόκληρη ζωή. Για πολλούς βέβαια η κατάληξή του ήταν κατά κάποιον τρόπο και μια Θεία Δίκη καθώς ο ίδιος έκανε ακριβώς τα ίδια , ίσως και χειρότερα, στους συντρόφους του. Όμως ένας τραγικός ήρωας σε ένα θεατρικό έργο δεν παύει να είναι τραγικός ήρωας από την στιγμή που περνάει το προσωπικό του μαρτύριο .Ο ίδιος υπήρξε πολύ σκληρός σαν άνθρωπος και καχύποπτος με όλους και με όλα καθώς την εποχή εκείνη δεν μπορούσες να εμπιστευτείς κανέναν.

Έξαψη – Το νέο δραματικό σίριαλ του MEGA έχει τρέιλερ

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ζαχαριάδης ήταν ένα παιδί της πρώτης Γενιάς της Σοβιετικής Επανάστασης που ορκίστηκε πίστη στην επανάσταση πάνω στο φέρετρο του Λένιν. Αυτό σημαίνει ότι είχε όλη την επαναστατική σκληρότητα. Θα όφειλες ωστόσο να του αναγνωρίσεις πως κυβερνούσε το Κόμμα με σιδηρά πυγμή. Απέκλειε την παραμικρή παρέκκλιση, φίμωνε και την ελάχιστη παραφωνία. Και όλο αυτό με ένα τρόπο μαστορικό χωρίς να καταδέχεται προσωπικές συγκρούσεις.

ΜΔ: Με ποιο τρόπο ο ήρωας σου επεμβαίνει στη πλοκή του έργου;

Κίμων: Την πρώτη φορά που εμφανίζεται ο Ν. Ζαχαριάδης στο έργο συστήνεται ως ένας απλός διερμηνέας .Την τελευταία φορά ως ένας ικανότατος ηγέτης και αρχηγός του ΚΚΕ ο οποίος μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να διαγράψει από το κόμμα του τον οποιονδήποτε. Πράγμα που κάνει στον Αντώνη Αρμάο ( πατέρα της Νίκης) . Είναι μια διαδρομή του ήρωα μέσα στην οποία ο Αντώνης πρέπει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που κάθε φορά που εμφανίζονται μπροστά του. Λόγω της ύπαρξης του Νίκου, ο Αντώνης αναθεωρεί για το ίδιο του το κόμμα και πολλές φορές και τα ίδια του τα πιστεύω.

Κίμων Κουρής βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

ΜΔ: Η παράσταση “Νίκη” είναι μια μεγάλη παραγωγή, με πρωταγωνιστές σημαντικότατους ηθοποιούς. Πως είναι η εμπειρία του να μοιράζεσαι μαζί τους το θεατρικό σανίδι;

Κίμων: Είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο ηθοποιό όπως εγώ να έχει την τύχη να συνεργάζεται με καταξιωμένους ηθοποιούς. Αποτελεί μεγάλο μάθημα να τους βλέπεις ,να τους παρατηρείς πως συμπεριφέρονται στο σανίδι αλλά και εκτός σανιδιού. Το να παίζεις βέβαια μαζί τους έχει και μια ευθύνη κατά την γνώμη μου. Πρέπει κι εσύ με την σειρά σου να φανείς αντάξιος.

ΜΔ: Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του κύριου Χωμενίδη. Ο ίδιος παρακολουθώντας τις πρόβες, τι σχόλια κάνει;

Κίμων: Ο Κ. Χωμενίδης ήταν μαζί μας στις πρώτες αναγνώσεις του έργου όπου μας μιλούσε αρκετές ώρες για την Νίκη και τα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου αλλά και για τις καταστάσεις της εποχής. Μας βοήθησε να σκιαγραφήσουμε καλύτερα τα πράγματα. Μετά πήρε την σκυτάλη ο κ.φασουλής που ως μεταφορέας αισθημάτων όπως δηλώνει ο ίδιος έδωσε σε κάθε χαρακτήρα σάρκα και οστά, πράγμα που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον συγγραφέα. Όταν τον ρώτησα πως αισθάνεται μου απάντησε «Νιώθω πολύ γεμάτος».

ΜΔ: Τι ευελπιστείς να λάβει το κοινό από αυτή τη παράσταση;

Κίμων: Θα δανειστώ μια φράση από το έργο για να απαντήσω ‘’Κάπως έτσι ξεκινούν πάντα οι μεγάλες επαναστάσεις. Από έναν ελάχιστο πυρήνα ονειροπόλων’’.

ΜΔ: Θεωρείς το κείμενο της παράστασης επίκαιρο σήμερα;

Κίμων: Φυσικά. Το έργο εκτός από την ιστορία της Νίκης μιλάει για μια Ελλάδα η οποία σπαρταράει. Μιλάει για τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα. Για ένα πολιτικό φιάσκο που οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

ΜΔ: Τι να περιμένουμε από εσένα μετά τη “Νίκη”;

Κίμων: Η επόμενη συνεργασία θα είναι στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ με τον Τάσο Ιορδανίδη όπου θα σκηνοθετήσει ο Λ. Τσουλάτζε το έργο του Σαίξπηρ Άμλετ και στο οποίο θα δοκιμαστώ στο ρόλο του Οράτιου. Η τελευταία μου συνεργασία ήταν τον Νοέμβριο με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Tony Gatlif στην καινούρια του ταινία’’ Aman Doctor’’. Ήταν από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που είχα και ανυπομονώ σε μια επόμενη συνεργασία μαζί του.

Χρήστος Λούλης: Στα «Ψέματα» οι θεατές ταυτίζονται πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο ήρωα

Η υποκριτική και η πορεία του στο θέατρο
Ο Κίμων Κουρής έχει μία σημαντική πορεία στο θεατρικό σανίδι. Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: ‘O Προεστώς του χωριού’ (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), ‘Βασιλιάς Ληρ’ (σκην. Σ. Λιβαθινός), ‘Ιουλιανός ο παραβάτης’ (σκην. Ν. Τσακίρογλου), ‘Pessoas’ (χορ. Κ. Γεράρδος), ‘Ορέστης’ (σκην. Σ. Ούνκoβσκι), ‘Όνειρο του Δωδεκάμερου’ (σκην. Τ. Ράτζος), ‘Το κορμί’ (σκην. Ευ. Δημητροπούλου), ‘Ελεύθεροι πολιορκημένοι'(σκην. Κ. Ρήγος). Ενώ ακόμη έχει συμμετάσχει και σε κινηματογραφικές δουλειές όπως τα: ‘Τέλος χρόνου’ (σκην. Θ. Τότσικας), ‘Αποχαιρετώντας’ (σκην. Ρ. Δραγασάκη), ‘Το παπαδάκι’ (σκην. Θ. Κόκκορης).

Την περυσινή τηλεοπτική σεζόν τον απολαύσαμε στη συχνότητα του Mega και στη σειρά έξαψη. Ο ίδιος μιλώντας για τη δουλειά στην τηλεόραση σε σχέση με το θέατρο έχει δηλώσει: “Λόγω θεατρικών υποχρεώσεων, δεν υπήρχε χρόνος να συνδυάσω πρόβες με τηλεοπτικά γυρίσματα. Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή μου σε μια σειρά με φόβιζε. ίσως επειδή δεν είχα την τηλεοπτική εμπειρία και νόμιζα ότι θα χαρακτηριστώ τηλεοπτικός ηθοποιός. Θεωρώ όμως ότι η νέα γενιά ηθοποιών είναι πιο ακομπλεξάριστη σε αυτό το θέμα. Βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θεατρικοί ηθοποιοί συμμετέχουν στην τηλεόραση.”

Να σημειωθεί πως ο Κίμων Κουρής κάνει και διεθνή καριέρα αφού έχει συμμετάσχει σε ξένες παραγωγές όπως το “Stoler by their father”, με πρωταγωνίστρια την Sarah Drew, την οποία έχουμε δει στην επιτυχημένη σειρά “Grey’s Anatomy”.

Το επόμενο βήμα του ηθοποιού θα είναι η συμμετοχή του στη δραματική σειρά του Alpha “Ψέματα”, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα!

Λίγα λόγια για την σειρά “Ψέματα”
Ένας άντρας και μια γυναίκα βγαίνουν ραντεβού. Περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη ημέρα ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Τι έχει συμβεί; Από αυτό το σημείο κι ύστερα αρχίζουν τα «Ψέματα», η νέα συναρπαστική σειρά του Alpha. Μια ιστορία για τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις, για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Μια σύγχρονη σειρά με κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία με τρόπο σημερινό μιλάει γι αυτά που ζούμε, που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας έχουν απασχολήσει και προβληματίσει.

Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, καταθέτουν με την ίδια πίστη, σθένος και επιχειρήματα την άποψή τους πάνω στο ίδιο γεγονός. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;

Κίμων Κουρής βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλευρές της αλήθειας; Ή η αλήθεια είναι μία και μοναδική; Κι εάν η αλήθεια είναι μια και μοναδική, τι γίνεται όταν δύο άνθρωποι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την ίδια «αλήθεια»;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στα «Ψέματα», μία σειρά που παίρνει υλικό από την ίδια τη ζωή και το επιστρέφει μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της τέχνης.

Η υποκριτική και η πορεία του στο θέατρο
Ο Κίμων Κουρής έχει μία σημαντική πορεία στο θεατρικό σανίδι. Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: ‘O Προεστώς του χωριού’ (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), ‘Βασιλιάς Ληρ’ (σκην. Σ. Λιβαθινός), ‘Ιουλιανός ο παραβάτης’ (σκην. Ν. Τσακίρογλου), ‘Pessoas’ (χορ. Κ. Γεράρδος), ‘Ορέστης’ (σκην. Σ. Ούνκoβσκι), ‘Όνειρο του Δωδεκάμερου’ (σκην. Τ. Ράτζος), ‘Το κορμί’ (σκην. Ευ. Δημητροπούλου), ‘Ελεύθεροι πολιορκημένοι'(σκην. Κ. Ρήγος). Ενώ ακόμη έχει συμμετάσχει και σε κινηματογραφικές δουλειές όπως τα: ‘Τέλος χρόνου’ (σκην. Θ. Τότσικας), ‘Αποχαιρετώντας’ (σκην. Ρ. Δραγασάκη), ‘Το παπαδάκι’ (σκην. Θ. Κόκκορης).

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner