Άκης Πετρετζίκης: Η ΣΥΝΤΑΓΗ που…ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Άκης Πετρετζίκης: Η ΣΥΝΤΑΓΗ που…ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Ο πιο αγαπημένος σεφ χαρίζει μοναδικές συνταγές που κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας!

Ας δούμε μία από τις πιο πρόσφατες!

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι και βράζουμε 15 λεπτά.
Σουρώνουμε τα φασολάκια και αφήνουμε στη άκρη.

Παράλληλα, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×38 εκ. απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το 1/3 από τη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.

Άκης Πετρετζίκης: Σε δυο ΛΕΠΤΑ, το ΠΑΝΚΕΙΚ των ονείρων σου!!!

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλο το περιττό λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.

Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Βάζουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρει μια βράση.

“ΑΦΡΑΓΚΟΣ” ο Άκης Πετρετζίκης! Έμεινε με το βρακί στο ΧΕΡΙ!!!

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη μισό γραβιέρα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το μπέικον και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Βάζουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με θυμάρι.

ΠΗΓΗ: https://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/fasolakia-ogkraten