Κωνσταντίνα Μιχαήλ: “Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να γίνω μάνα και δεν χρειάζεται”

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: "Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να γίνω μάνα και δεν χρειάζεται"

“Η ελληνική κοινωνία σε άλλα είναι μοντέρνα αλλά κυρίως είναι παραδοσιακή έως και συντηρητική” ανέφερε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Στο φλΕΡΤ ήταν καλεσμένη η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και μίλησε για τα όχι που έχει πει στην ζωή της αλλά και τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα στην ελληνική κοινωνία περί ολοκλήρωσης της γυναίκας.
«Για να φτάσω στο όχι, είπα πολλά ναι που δεν ήθελα. Δεν μπορώ να πω όχι αποτρεπτικό αλλά προσπαθώ να το εξηγήσω. Για οτιδήποτε λέω πλέον ναι και το κάνω με την ψυχή μου κι επιτυχία έχει μεγάλη και χαρά και βγάζω χρήματα βγάζω συνήθως ότι κάνεις για χατίρι κι υποχρέωση ούτε επιτυχία έχει ούτε κι αυτοί που το παίρνουν, το παίρνουν όπως θέλουν.

Αισθάνομαι όλο και πιο ολοκληρωμένη. Η ελληνική κοινωνία σε άλλα είναι μοντέρνα αλλά κυρίως είναι παραδοσιακή έως και συντηρητική. Η γυναίκα για να ολοκληρωθεί έχει αναφορά στον γάμο της και στα παιδιά, τα οποία είναι το θαύμα της ζωής όπως το ονόμασαν. Όμως αυτό δεν είναι για όλες. Η φύση σου αφήνει τον χώρο να αυτολοκληρωθείς με πάρα πολλές ενέργειες. Πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι μια γυναίκα πρέπει να έχει αναφορά στον άντρα της και στα παιδιά της για να είναι ολοκληρωμένη, παρά μόνο όταν το θεωρεί. Δεν χρειάζεται κανείς να δικαιολογείται, δεν είναι ενοχή. Ό,τι θέλεις να κάνεις και δεν ενοχλεί τον κόσμο…. Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να γίνω μάνα και δεν χρειάζεται.»

Γράψτε ένα σχόλιο