Hit enter after type your search item

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: “Ήθελα ο γάμος μου να είναι όσο πιο απλός γίνεται”

/
/
img

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλάει για το νέο ξεκίνημα στην προσωπική του ζωή.
Αποτελεί ένα από τα πολύ δημοφιλή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη νέα γενιά, γνωστός για τις αιχμηρές παρεμβάσεις του και τις σκληρές πολιτικές συγκρούσεις του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος στα 33 χρόνια του έχει καταφέρει να ξεχωρίζει μεταξύ των συναδέλφων του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Η Σάσα Σταμάτη από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» συνάντησε τον κ. Κυρανάκη στην παραλία του Αγίου Κοσμά, και συζήτησε μαζί του μεταξύ άλλων για την απόφασή του να παντρευτεί, τα παιδικά του χρόνια και την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;Η περίοδος που η μητέρα μου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας. Με επιμονή τα ξεπέρασε και έγινε καλά. Αλλά εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη. Σημασία όμως έχει όταν πέφτεις να ξανασηκώνεσαι. Σήμερα είναι όρθια και χαρούμενη, ειδικά μετά το περασμένο Σάββατο, όταν είδε τον γιο της να ντύνεται γαμπρός.
Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;Ημουν πάντα ένα παιδί που έβραζε το αίμα του. Πάντα έκανα με πάθος αυτό που μου άρεσε και αντιμετώπιζα με τρελά νεύρα ό,τι δεν μου άρεσε. Είτε αυτό ήταν στο σχολείο είτε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο είτε στις φιλίες μου και αργότερα στις σχέσεις μου. Αυτό θυμάμαι πάντα. Οι καθηγητές στο σχολείο με θεωρούσαν τρομερά αντιδραστικό, αν και ήμουν καλός μαθητής. Είχα φάει και δύο αποβολές γιατί τους αντιμιλούσα. Ομως θεωρώ ότι αν δεν είχα αυτό το πάθος για όλα, δεν θα είχα φτάσει μέχρις εδώ. Ο,τι κατάφερα στη ζωή μου το κατάφερα γιατί το κυνηγούσα με όλη μου την ψυχή. Δεν τα παρατούσα με τίποτα. Οσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να λειτουργώ σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, γιατί το έχω πληρώσει αρκετές φορές. Μαθαίνω από τα λάθη μου και προχωράω.

Ο γάμος ήταν αποτέλεσμα κεραυνοβόλου έρωτα ή σχέσης ετών, που δοκιμάστηκε στον χρόνο;Με την Ελένη ξεκινήσαμε να βγαίνουμε αρχές του 2015, αν και την είχα γνωρίσει κάποια χρόνια νωρίτερα. Επειτα από σχεδόν 6 χρόνια σίγουρα είναι μια σχέση που δοκιμάστηκε στον χρόνο. Οπως κάθε σχέση είχε τις δυσκολίες της. Είμαστε και οι δύο πολύ έντονοι χαρακτήρες. Αλλά θεωρώ ότι αν ένα ζευγάρι ξεπερνά τα προβλήματα, έρχεται πιο κοντά και η σχέση γίνεται πιο βαθιά, πιο ουσιαστική. Αυτό νομίζω ότι έγινε και με εμάς.
Γνωριστήκατε όσο ήσασταν στην πολιτική ή νωρίτερα;Εκείνη την περίοδο ήμουν πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οπότε είχα ενασχόληση με την πολιτική, αλλά όχι όπως σήμερα. Θυμάμαι πως όταν της ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να κατέβω βουλευτής στη Β’ Αθήνας ήταν πολύ αρνητική. Θεωρούσε ότι θα με αλλάξει ως άνθρωπο η πολιτική. Σήμερα δεν έχει την ίδια άποψη. Εχει καταλάβει ότι παραμένω ο ίδιος και με στηρίζει πολύ, πράγμα που είναι σημαντικό για μένα. Οπως επίσης σημαντικό είναι ότι η ίδια έχει τη δουλειά της (είναι δικηγόρος σε μια ναυτιλιακή εταιρεία) και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, κάτι που την καθιστά ανεξάρτητη. Τη θαυμάζω γι’ αυτό.
Πώς αποφασίσατε να πάτε κόντρα στον κορονοϊό και τελικά να παντρευτείτε σε αυτή τη συγκυρία;Η απόφαση να παντρευτούμε ήρθε αρκετά πριν από την πανδημία. Μάλιστα, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την πρώτη ημερομηνία, όπως και τα πλάνα μας για τους φίλους που θέλαμε να είναι παρόντες. Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα ο γάμος μου να είναι όσο πιο απλός γίνεται. Πιστεύω ότι η απλότητα βοηθά αυτές τις στιγμές να κρατούν την ουσία και την αυθεντικότητά τους.
Γιατί στην Κύθνο;H Kύθνος είναι ένα νησί που αγαπάμε πολύ και οι δύο. Το είχαμε επισκεφθεί αρκετές φορές και έχουμε περάσει πολύ όμορφες στιγμές εκεί. Τρία χρόνια πριν, σε μια απογευματινή βόλτα στην παραλία της Αοσσας, στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρήκαμε ένα εκκλησάκι πάνω σε έναν βράχο. Εκεί μου μπήκε πρώτη φορά η ιδέα. Τελικά τα έφερε έτσι η ζωή και παντρευτήκαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στην Κύθνο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για να γίνει αυτός ο γάμος μάς βοήθησαν οι άνθρωποι του νησιού, με τα τοπικά προϊόντα τους, τα μαγαζιά τους και τη δουλειά τους. Νέα παιδιά, που μένουν εκεί όλο τον χρόνο και πλέον τους νιώθουμε σαν οικογένειά μας. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στην Κύθνο. Είναι ένα νησί που σημαίνει πολλά για μας.

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :