Κοντινό στο προγούλι της Ελένης Μενεγάκη στο Σούπερ Μάρκετ

Συγκεκριμένα ο φωτογραφικός φακός του φρεεγγοσιπ  αποθανάτισε την Μενεγάκη -κλασικά- στην παραλία, αλλά και να βγαίνει από τo super market για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το χαμηλότερο τμήμα του προσώπου και του λαιμού υποκύπτουν πιο γρήγορα στους νόμους της βαρύτητας και «κρεμάνε» ταχύτερα σε σχέση με το ανώτερο τμήμα του προσώπου. Το διπλοσάγονο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της καθοδικής πτώσης του δέρματος, που θέτει αυτομάτως σε καθοδική τροχιά και την αυτοπεποίθηση.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ

Το διπλοσάγονο (ή αλλιώς προγούλι) είναι η συσσωρευμένη ποσότητα λίπους που εντοπίζεται κάτω από την σιαγόνα και ξεπροβάλλει σαν δεύτερο πηγούνι. Είναι μύθος ότι εμφανίζεται μόνο σε υπέρβαρα άτομα. Αν και το αυξημένο σωματικό βάρος αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, διπλοσάγονο μπορεί να έχει και ένα αδύνατο άτομο.

Το διπλοσάγονο είναι σε θέση να διαταράξει το οβάλ σχήμα του προσώπου. Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το νεανικό πρόσωπο έχει σχήμα καρδιάς, τότε ο ερχομός του διπλοσάγονου το τετραγωνίζει, και παρά το ότι πρόκειται για μία μικρή περιοχή τοπικού λίπους, προσθέτει χρόνια και κιλά στην εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου.