Κορωνοϊός Πρόγραμμα Γέφυρα! Παράταση + 3 μήνες επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Κορωνοϊός Πρόγραμμα Γέφυρα! Παράταση + 3 μήνες επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ 1 έως το τέλος του έτους για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων πληττόμενων από την πανδημία. Ωστόσο το ποσοστό της επιδότησης είναι μικρότερο και διαφοροποιείται ανάλογα με το αν το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο, «κόκκινο» ή έχει καταγγελθεί.

Σε όσους δικαιούχους η επιδότηση έληγε το Σεπτέμβριο, η δόση του δανείου συνεχίζει να επιδοτείται για τους μήνες Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο. Για τους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη διάρκεια, θα συνεχίσουν να καταβάλουν μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, μετά το πέρας του 9μηνου.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βαπτίστηκε η μικρή Λυδία κόρη της Κάρολαϊν

Οι δανειολήπτες που ήδη είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα για να συνεχιστεί η επιδότηση. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγαλύτερο ποσό για τη μηνιαία δόση η οποία κυμαίνεται από 60% έως 80% της μηνιαίας υποχρέωσής τους.

Η επιδότηση από το κράτος για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1», αν και μικρότερη κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, αποτελεί σημαντική στήριξη, καθώς ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης για όσους εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνειά τους. Όσων τα δάνεια είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η επιδότηση ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης ενώ όσων τα δάνεια είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, το ύψος της επιδότησης περιορίζεται στο 20%.