Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021, 13:00

 

Σήμερα σου προτείνουμε να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη που είναι πολύ εύκολη και χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά να την προετοιμάσεις και 15 λεπτά για να την εκτελέσεις! 

Πρόκειται για μια δροσερή και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης και άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά: 

450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 0%

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

150 ml γάλα, πλήρες

Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τέλος, τη σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

 

freegossip.gr