Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση στρατευμάτων από τη Γερμανία

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση στρατευμάτων από τη Γερμανία

ΗΠΑ

Λήψη σύντομου url

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε τη Δευτέρα πως, παρά τα δημοσιεύματα, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει επίσημη ανακοίνωση αυτή τη στιγμή για μια ενδεχόμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλεϊ ΜακΕνάνι. 

«Πρώτον, δεν έχουμε ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι υπάρχουν δημοσιεύματα εκεί έξω, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος επανεξετάζει συνεχώς την καλύτερη στάση για τις στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και την παρουσία μας στο εξωτερικό».

Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να μετακινήσει 9.500 αμερικανικά στρατεύματα, ή σχεδόν το ένα τρίτο του σώματος στη Γερμανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν σχολιάζει διαρροές των μέσων ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ διαβουλεύεται με την Ουάσινγκτον και όλους τους συμμάχους για τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για την προγραμματισμένη μείωση των στρατευμάτων των ΗΠΑ στη χώρα.

Επί του παρόντος, 34.500 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στη Γερμανία, μαζί με 17.000 πολίτες των ΗΠΑ και 12.000 Γερμανού πολίτες που εργάζονται σε στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.