Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Όλα τα νέα για τους διάσημους! Βιογραφικό,ηλικία, ύψος

Δεκάδες λογαριασμούς με ελληνικό ενδιαφέρον, οι οποίοι δεν περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ που προήλθε από απόρρητα στοιχεία της HSBC Γενεύης και στάλθηκε από τις γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα, εντόπισαν τα «Νέα» στο πλαίσιο του Swissleaks, της παγκόσμιας έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων και της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Στο πρότζεκτ συμμετείχαν περισσότεροι από 140 δημοσιογράφοι από 45 χώρες και τουλάχιστον 50 Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσά τους και ο βρετανικός Guardian, η γερμανική Suddeutsche Zeitung, το BBC και πολλά άλλα.
Τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω από 102 δισ. δολαρίων και συνδέονται με 106.000 πελάτες της HSBC σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μερικά από τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν επίσης τις σχέσεις της τράπεζας με πελάτες που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα παραβατικών συμπεριφορών, από απλές περιπτώσεις απόκρυψης κεφαλαίων μέχρι και εμπόρους όπλων, μεσάζοντες δικτατόρων και διακινητές «ματωμένων» διαμαντιών.
Από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων της τράπεζας που αποκτήθηκαν, προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές προσώπων που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από τις 2062 που εστάλησαν από τις γαλλικές Αρχές.
Τα πρόσωπα αυτά είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια, αλλά εντάχθηκαν από τις γαλλικές Αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν εκτός Ελλάδας.
Στις λίστες αυτές εντοπίζονται και άλλα ελληνικά ονόματα, χωρίς όμως να αναφέρονται λεπτομέρειες για την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησης καθώς συνδέονται με υπεράκτιες εταιρίες ως πληρεξούσιοι δικηγόροι και δεν αναγράφονται στοιχεία τόπου κατοικίας ή γενικότερα πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίησή τους.
Σε εμπιστευτικό υπόμνημα των γαλλικών Αρχών οι οποίες επεξεργάστηκαν το σύνολο των στοιχείων, αναφέρεται ότι κάποια πρόσωπα εντάχθηκαν στη γαλλική λίστα παρότι δήλωναν κατοικία εκτός Γαλλίας, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα ακριβή στοιχεία τους. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι έρευνες για τους Γάλλους θα επεκταθούν σε δεύτερη φάση με πιο χαλαρά κριτήρια.
Ως εκ τούτου οι επιπλέον εγγραφές μπορεί να κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι το μέγιστο ύψος των καταθέσεων στους συγκεκριμένους λογαριασμούς εκτιμάται ότι έφτανε τα 270 εκατ. δολάρια ΗΠΑ την περίοδο 2006-2007.
Τα στοιχεία που απέσπασε από την HSBC, ο πρώην συνεργάτης της επί θεμάτων πληροφορικής, Ερβέ Φαλτσιανί, είχαν συνολικό όγκο μεγαλύτερο από 100 gigabytes. Πρόκειται περίπου για 600 αρχεία που διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο από τις γαλλικές Αρχές, ώστε να είναι κατανοητά.
Η Monde σε συνεργασία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων απέκτησαν από πηγές των γαλλικών αρχών τα δεδομένα που αφορούν σε 203 χώρες, περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας και λογαριασμούς που διέθεταν πάνω από 102 δισ. δολάρια.
Η Διασπορά
Τα δεδομένα ήταν αδύνατο να αναλυθούν με τη μορφή που τα έδωσε ο Φαλτσιανί, όπως γράφουν «τα Νέα». Αυτό οφειλόταν στη σκόπιμη διασπορά τους για λόγους ασφαλείας από την πλευρά της τράπεζας. Ως εκ τούτου, οι γαλλικές Αρχές προτού τα μοιράσουν στα ενδιαφερόμενα κράτη έπρεπε πρώτα να τα αποκρυπτογραφήσουν και να τα αναδομήσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγαίνει νόημα.
Από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων από προγραμματιστές εκτός από τις 86 επιπλέον εγγραφές, προέκυψαν άλλα 174 νέα ονόματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα. Αυτά προέρχονται ανάμεσα σε άλλα και από στοιχεία που απέσπασε ο Φαλτσιανί, τα οποία δεν έχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις καταθέσεις.
Σε αυτά εμφανίζονται κατά κύριο λόγο μηδενικοί λογαριασμοί την περίοδο 2006-2007. Τα αρχεία αυτά έχουν ονομασίες «10.000.xls», «listp2.xls», «2500.xls» και κάποιους ξένους παράξενους κωδικούς, οι οποίοι περιέχουν λίστες επωνύμων. Συγκεκριμένα από τα 174 νέα ονόματα, 8 είναι συνδεδεμένα με λογαριασμούς που φιλοξενούν συνολικά 36 εκατ. δολάρια. Όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται μηδενικοί.
Το υπόμνημα
Σε υπόμνημα που συντάχθηκε κατά την επεξεργασία των στοιχείων από τις γαλλικές αρχές για την κατάρτιση της γαλλικής λίστας που προέκυπτε από τα στοιχεία της τράπεζας,  αναφέρεται ότι «δύο πρόσωπα τα οποία φέρεται να διαμένουν στην Ελβετία συμπεριλήφθηκαν σκόπιμα στη λίστα, ώστε να καταστεί δυνατή μία ανάλυση για τον πραγματικό τόπο διαμονής τους»
Οι συνδεδεμένοι
Οι 86 επιπλέον εγγραφές με ελληνικό ενδιαφέρον αλλά και τα υπόλοιπα ονόματα αποκτούν ιδιαίτερη αξία.Ειδικότερα ανάμεσα σε αυτά εμφανίζονται 41 τα οποία συνδέονται με καταθέσεις άνω του ενός δισ. δολαρίων.
Από την επεξεργασία των δεδομένων από τους ειδικούς εντοπίστηκαν επίσης επιπλέον 949 συνδεόμενα πρόσωπα με τους λογαριασμούς ελληνικού ενδιαφέροντος.
Τα πρόσωπα αυτά, είτε έχουν δηλώσει ελληνική διεύθυνση, είτε ο κάτοχος του λογαριασμού με τον οποίο συνδέονται έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους υπάρχουν και εταιρίες εκτός από φυσικά πρόσωπα.
Οι ελληνικές Αρχές μπορούν να ζητήσουν επίσημα τα επίμαχα στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για η λίστα Λαγκάρντ.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :