Hit enter after type your search item

Λώρα Μεταξά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο άγνωστος γάμος του με τη Λώρα Μεταξά
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των ξένων μέσων για να μάθουν για τη ζωή του, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κατάφερνε να κρατήσει τα προσωπικά του μακριά από τα φωτογραφικά φλας και τις κοσμικές στήλες.

Το 2013 ιστοσελίδα αμερικανικού life style έντυπου, έκανε μία αποκάλυψη, επικαλούμενη μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον του ίδιου του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ο Vangelis, όπως υποστήριζαν οι συντάκτες του περιοδικού είχε επισφραγίσει με τον πιο ευτυχή τρόπο την οκτάχρονη -τότε- σχέση του με τη σύντροφό του, Λώρα Μεταξά.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, ο διάσημος συνθέτης για γούρι δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή τους, όμως το μυστικό τους προδόθηκε, αφού εθεάθη εκείνη την εποχή να φορά βέρα στο δεξί.

Από τι ΠΕΘΑΝΕ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου!

Την είδηση φερόταν τότε να επιβεβαιώνει και μια ανάλογη ανάρτηση στο twitter επιστήθιου φίλου του Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Σίγουρα έδειχναν σαν ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι» ανέφερε το tweet χωρίς όμως ποτέ ο ίδιος ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οποιαδήποτε πληροφορία τον αφορούσε.

Οικογένεια Μεταξά: Οι εμπνευστές του ποτού που καταναλώθηκε πρώτο στο διάστημα! – Οι διαμάχες 40 χρόνων, ο Φιντέλ και η σχέση τους με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Η ιστορία της οικογένειας Μεταξά μας πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο αφού πριν από 120 χρόνια έγινε η αρχή μιας πορείας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το ποτό που έκανε γνωστή τόσο την οικογένεια όσο και την Ελλάδα στο εξωτερικό ήταν μία ιδέα του Σπύρου Μεταξά ο οποίος ήταν εκείνος που δημιούργησε το καινοτόμο ποτό.

Βαγγέλης Παπαθανασίου περιουσία! Αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων

Ποιος ήταν ο εμπνευστής του εγχειρήματος
Ο Σπύρος Μεταξάς γεννήθηκε το 1848 σε μία οικογένεια που εμπορευόταν μετάξι. Εκείνος μεγαλώνοντας είχε μία ανάγκη να εξερευνήσει τόπους όπου και συναντήθηκε με ποικιλία ποτών και κρασιών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία φαίνεται ότι του γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει ένα μοναδικό ποτό που θα είναι ταυτόχρονα και έντονο αλλά και απαλό. Το όνομά του; Μεταξά. Το μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό παράχθηκε στο εργοστάσιο που άνοιξε ο Σπύρος Μεταξάς το 1888 με κεφάλαιο 100.000 δραχμές. Ο «βιομηχανικός οίκος κονιακοποιίας Σ. και Η. και Α. Μεταξά» άνοιξε από τους Σπύρο, Ηλία και Αλέξανδρο Μεταξά. Δηλαδή 3 από τα 12 αδέρφια της οικογένειας.

Λώρα Μεταξά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Σπύρος Μεταξάς αποφασίζει να χτίσει το πρώτο του αποστακτήριο στο λιμάνι του Πειραιά όπου υπάρχει μεγάλη εμπορική κίνηση. Δεν περνάει πολύς καιρός και το ποτό αρχίζει να εξάγεται στις χώρες της Μεσογείου. Σύντομα θα αποκτήσει δύο ακόμη ποτοποιίες σε Κωνσταντινούπολη και Οδησσό.

Δεν περνούν πολλά χρόνια και το όνειρο του Σπύρου γίνεται πραγματικότητα. Οι πρώτες εξαγωγές στην Αμερική είναι γεγονός το 1900. Το Μεταξά αποκτάει το παρατσούκλι το «ιπτάμενο μπράντι».

Βαγγέλης Παπαθανασίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο ΘΑΝΑΤΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές, και η οικογένεια

Η οικογένεια συγκλονίζεται το 1909 από τον θάνατο σου Σπύρου Μεταξά ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών. Η γυναίκα του και οι 3 γιοί του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα καταφέρουν να συμβάλουν στην ανοδική πορεία της εταιρείας.

Λώρα Μεταξά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η τρίτη γενιά και η απογείωση της επιχείρησης
Η εκτόξευση των εργασιών της επιχείρησης ήρθε τη δεκαετία του ’60 και του ’70 όταν και ανέλαβαν τα ηνία τα εγγόνια του Σπύρου Μεταξά, Ηλίας και Σπύρος ο νεότερος.
Ο Ηλίας βοηθάει με την ιδιότητα του οινολόγου ενώ ο Σπύρος ως υπεύθυνος του εμπορικού και διαφημιστικού τομέα. Η συνεργασία τους καταφέρνει να απογειώσει το brand.

Το 1968 χτίζεται το σημερινό εργοστάσιο στην Κηφισιά. Η ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα ευνοεί την εξέλιξη της ελληνικής αγοράς και συνεπώς και τις εξαγωγές του Mεταξά. Αποκτά πλέον εξέχουσα θέση στη Γερμανία, ως το νούμερο ένα εισαγόμενο προϊόν της χώρας, ενώ αποτελεί ένα από τα τρία δημοφιλέστερα εισαγόμενα προϊόντα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Λώρα Μεταξά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Οι εσωτερικές διαμάχες της οικογένειας κράτησαν 40 χρόνια
Οι έριδες ανάμεσα στα αδέρφια της οικογένειας δεν έλειψαν. Μπορεί τα προβλήματα εν τέλει να διευθετήθηκαν ωστόσο η διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια δεν κράτησε λίγο. Μήλον τη έριδος αποτέλεσε το εμπορικό σήμα «Μεταξά». Τα τρία αδέρφια Σπύρος, Ηλίας και Αλέξανδρος στην ουσία είχαν κατοχυρώσει το επώνυμο της οικογένειας ως εμπορικό σήμα. Το γεγονός όμως ότι και άλλα μέλη της οικογένειας ασχολήθηκαν επίσης με την ποτοποιία δημιούργησε εντάσεις.

Η διαμάχη της οικογένειας κρατάει 40 ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν δικαστήρια, συμβιβασμοί και προσπάθειες συνεννόησης. Οι σφοδρότερες αντιπαραθέσεις γίνονται με τον Ηλία, γιο του Αλέξανδρου Μεταξά, που είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής τους, οι οποίες όμως κλείνουν το 1962, όταν εξαγοράζεται η ανταγωνίστρια εταιρεία.

Η πώληση στον όμιλο Remy Cointreau
Το 1989 με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας η οικογένεια Μεταξά αποχώρησε. Πούλησε τον οίκο Μεταξά σε έναν όμιλο αγγλικών τότε συμφερόντων, την ΙDV, ενώ από το 2000 ανήκει στον οικογενειακό όμιλο της Remy Cointreau, που συνεχίζει με σεβασμό την παράδοση του πιο φημισμένου ποτού.

Το αγαπημένο ποτό του Φιντέλ που πίνουν και στο… διάστημα!
Το ποτό Μεταξά μπήκε σε κάθε ελληνικό σπίτι αλλά απέκτησε φήμη και στο εξωτερικό. Μέχρι την Κούβα έφτασε η… χάρη του. Μάλιστα λέγεται ότι ο Φιντέλ Κάστρο όταν μετακινούνταν προς την Κούβα με σκοπό να ξεκινήσει την επανάσταση γνώρισε μέσω ενός Έλληνα καπετάνιου το Μεταξά. Το μπουκάλι που του χάρισε ο καπετάνιος από την Ελλάδα τον έκανε φανατικό οπαδό του!
Το ποτό Μεταξά δεν φημίζεται μόνο για την αδυναμία που του έχει ο Φιντέλ Κάστρο αλλά και επειδή είναι το πρώτο ποτό που καταναλώθηκε στο διάστημα!

Η Λώρα Μεταξά και η σχέση της με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου
Η κόρη του Σπύρου Μεταξά είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων όπως λέγεται που δεν προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Ωστόσο κάποια δημοσιεύματα πριν κάποια χρόνια είχαν ασχοληθεί με τη σχέση της με τον συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Χωρίς φυσικά να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες, καθώς και οι δυο αφήνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική τους ζωή, είχε δημοσιευτεί ότι οι δυο τους παντρεύτηκαν ύστερα από 8 χρόνια σχέση. Όλα αυτά πριν 5 χρόνια. Δεδομένου ότι ο συνθέτης δεν δίνει πληροφορίες για τη προσωπική του ζωή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδες.

Η Λώρα Μεταξά κληρονόμος της περιουσίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time, η περιουσία του μουσικού αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων και έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το δικηγορικό γραφείο του Βαγγέλη Καλαφάτη, όπου ο εκλιπών είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :